Elgstek
Middels
2t 10min
Har du en elgstek tilgjengelig, er søndagsmiddagen reddet. La den trekke lenge i en gryte, så får du en saftig og mør stek.
3.5
(172)

Ingredienser
Potet:
16 stk
mellomstore potet
Saus:
2 beger
3 ts
gele av tyttebær, eller rognebær
2 ss
hvetemel
2 dl
kjøttkraft eller vann
1 ts
sukkerkulør
Grønnsaker:
1 stk
blomkål
6 stk
gulrot i skiver
500 g
brekkbønne
Slik gjør du
Potet:
Saus:
Grønnsaker:
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Bruk helst steketermometer. Ta steken ut når termometeret viser ca 63 - 65°C. Da er steken optimalt saftig med delikat rosa snittflate. Hvis kjernetemperaturen blir høyere enn dette, blir kjøttet mer gjennomstekt, gråere og dermed også tørrere.






