Elgstek
Middels•130 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Elgstek:
-
2 kgelgstek
-
2 ss
-
10 stkeinebær
-
½ tssalt
-
1 tsnykvernet pepper
-
8 dlvann
Potet:
-
16 stkmellomstore poteter
Saus:
-
2 beger
-
20 g
-
3 tsgele av tyttebær , eller rognebær
-
2 sshvetemel
-
2 dlkjøttkraft eller vann
-
1 tssukkerkulør
Grønnsaker:
-
1 stkblomkål
-
6 stkgulrøtter i skiver
-
500 gbrekkbønner
Slik gjør du det
-
1
Tørk godt av kjøttet med et kjøkkenpapir. La smøret bli brunt i en jerngryte. Brun kjøttet på høy temperatur. Trekk gryten til side fra platen. Dryss på hakkede einebær, salt og pepper.
-
2
Hell kokende vann ved siden av kjøttet i gryten. La steken trekke under lokk på svak varme. Snu steken hver time. Den er ferdig når kjernetemperaturen viser 65°C. Beregn minst 1 times steking pr kg kjøtt.
Potet:
-
3
Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
Saus:
-
4
Ta steken ut av gryten og tilsett TINE Lett Crème Fraîche, brunost og gele. La alt få et oppkok og rør inn en jevning av hvetemel og kjøttkraft eller vann. La sausen koke ca 10 minutter. Smak den godt til med salt og pepper. Tilsett litt sukkerkulør dersom du vil ha sausen litt mørkere.
Grønnsaker:
-
5
Skjær opp blomkål og kutt gulrot i staver. Kok blomkål, gulrot og brekkbønner i 6–8 minutter. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg på fat. Drypp over litt saus, men ha resten i sausekopp ved siden av. Server elgsteken sammen med kokte poteter og grønnsaker.