Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Elgstek

Middels
2t 10min

Har du en elgstek tilgjengelig, er søndagsmiddagen reddet. La den trekke lenge i en gryte, så får du en saftig og mør stek.

3.5
(174)
Elgstek

Ingredienser

Elgstek:

2 kg
elgstek
10 stk
einebær
½ ts
salt
1 ts
nykvernet pepper
8 dl
vann

Potet:

16 stk
mellomstore potet

Saus:

3 ts
gele av tyttebær, eller rognebær
2 ss
hvetemel
2 dl
kjøttkraft eller vann
1 ts
sukkerkulør

Grønnsaker:

1 stk
blomkål
6 stk
gulrot i skiver
500 g
brekkbønne

Slik gjør du

Potet:

Saus:

Grønnsaker:

Tips

Bruk helst steketermometer. Ta steken ut når termometeret viser ca 63 - 65°C. Da er steken optimalt saftig med delikat rosa snittflate. Hvis kjernetemperaturen blir høyere enn dette, blir kjøttet mer gjennomstekt, gråere og dermed også tørrere.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter