Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Helstekt svinefilet med soppsaus

Enkel
1t

Helstekt svinefilet med soppsaus smaker fantastisk. Indrefilet av svin egner seg godt til å steke hel i ett stort stykke, eller som biffer.

3.8
(944)
Helstekt svinefilet med soppsaus

Ingredienser

Helstekt svinefilet

800 g
romtemperert svin indrefilet
1 ts
salt
½ ts
nykvernet pepper
1 ss
TINE® Meierismør til steking

Soppsaus

1 stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
300 g
sjampinjong eller annen god sopp
1 ss
TINE® Meierismør til steking
2 ss
soyasaus
½ ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper

Tilbehør

8 stk
potet
400 g
brekkbønne eller rosenkål
½ stk
rødløk tynne i ringer
3 ss
grovhakkede krydderurt

Slik gjør du

Helstekt svinefilet

  1. Tips

    Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

Soppsaus

Tilbehør

Tips

Svin indre- og ytrefilet smaker også nydelig innsurret i noen skiver god spekeskinke eller bacon. Rull dette rundt fileten før du legger den i formen og steker den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter