Helstekt svinefilet med soppsaus

Helstekt svinefilet med soppsaus

37
861
Enkel60 min
Helstekt svinefilet med soppsaus smaker fantastisk. Indrefilet av svin egner seg godt til å steke hel i ett stort stykke, eller som biffer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Helstekt svinefilet

 • 800 g
  romtemperert svin indrefilet
 • 1 ts
  salt
 • ½ ts
  nykvernet pepper
 • 1 ss
  TINE® Meierismør til steking

Soppsaus

Tilbehør

 • 8 stk
  poteter
 • 400 g
  brekkbønner eller rosenkål
 • ½ stk
  rødløk tynne i ringer
 • 3 ss
  grovhakkede krydderurter

Slik gjør du det

 1. 1

  Til denne oppskriften på helstekt svinefilet trenger du en ildfast form, og gjerne et steketermometer for å få den perfekte kjernetemperatur på kjøttet. La kjøttet ligge ute i minst en halv time i romtemperatur før du skal steke det. Sett stekeovnen på 200°C.

Helstekt svinefilet

 1. 2

  Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg deretter indrefileten over i en ildfast form. Dersom du bruker steketermometer, stikker du det i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen i ovnen

 2. 3

  Stek indrefileten midt i ovnen til den oppnår kjernetemperaturen du ønsker (ca. 25 minutter). Ta kjøttet ut av stekeovnen og la det hvile i minst 10 minutter under aluminiumsfolie før du skjærer det i skiver.

  Hvordan slipe kniv på en trygg måte

  Hvordan slipe kniv på en trygg måte

  Tips

  Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

Soppsaus

 1. 4

  Finhakk løk og hvitløk og skjær sopp i skiver eller båter. Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du på med litt melk eller vann.

  Hvordan finhakke løk

  Hvordan finhakke løk

Tilbehør

 1. 5

  Server med kokte eller ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med fileten).

 2. 6

  Kok brekkbønner, rosenkål eller andre grønnsaker du vil ha til. Skjær svinefileten i skiver og server med poteter, grønnsaker og soppsaus. Dryss over rødløk og hakkede, friske urter dersom du ønsker det.

Tips

Svin indre- og ytrefilet smaker også nydelig innsurret i noen skiver god spekeskinke eller bacon. Rull dette rundt fileten før du legger den i formen og steker den.

Del denne oppskriften: