
Helstekt svinefilet med soppsaus
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Helstekt svinefilet
-
800 gromtemperert svin indrefilet
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Soppsaus
-
1 stkløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
300 gsjampinjong eller annen god sopp
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 beger
-
2 sssoyasaus
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Tilbehør
-
8 stkpoteter
-
400 gbrekkbønner eller rosenkål
-
½ stkrødløk tynne i ringer
-
3 ssgrovhakkede krydderurter
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på helstekt svinefilet trenger du en ildfast form, og gjerne et steketermometer for å få den perfekte kjernetemperatur på kjøttet. La kjøttet ligge ute i minst en halv time i romtemperatur før du skal steke det. Sett stekeovnen på 200°C.
Helstekt svinefilet
-
2
Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg deretter indrefileten over i en ildfast form. Dersom du bruker steketermometer, stikker du det i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen i ovnen
-
3
Stek indrefileten midt i ovnen til den oppnår kjernetemperaturen du ønsker (ca. 25 minutter). Ta kjøttet ut av stekeovnen og la det hvile i minst 10 minutter under aluminiumsfolie før du skjærer det i skiver.
Hvordan slipe kniv på en trygg måte
Tips
Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.
Soppsaus
-
4
Finhakk løk og hvitløk og skjær sopp i skiver eller båter. Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du på med litt melk eller vann.
Hvordan finhakke løk
Tilbehør
-
5
Server med kokte eller ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med fileten).
-
6
Kok brekkbønner, rosenkål eller andre grønnsaker du vil ha til. Skjær svinefileten i skiver og server med poteter, grønnsaker og soppsaus. Dryss over rødløk og hakkede, friske urter dersom du ønsker det.