Håndkle og blad
Helstekt svinefilet med soppsaus
(625625)

Helstekt indrefilet av svin med soppsaus

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Helstekt svinefilet med soppsaus smaker fantastisk. Indrefilet av svin egner seg godt til å steke hel i ett stort stykke, eller som biffer.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Helstekt svinefilet

800 gromtemperert svin indrefilet
1 tssalt
½ tsnykvernet pepper
1 ssTINE Meierismør til steking

Soppsaus

1 stkløk
1 stkhvitløksfedd
300 gsjampinjong eller annen god sopp
1 ssTINE Meierismør til steking
1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 sssoyasaus
½ tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Tilbehør

8 stkpoteter
400 gbrekkbønner eller rosenkål
½ stkrødløk tynne i ringer
3 ssgrovhakkede krydderurter
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på helstekt svinefilet trenger du en ildfast form, og gjerne et steketermometer for å få den perfekte kjernetemperatur på kjøttet. La kjøttet ligge ute i minst en halv time i romtemperatur før du skal steke det. Sett stekeovnen på 200°C.
 • Helstekt svinefilet

  1. Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg deretter indrefileten over i en ildfast form. Dersom du bruker steketermometer, stikker du det i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen i ovnen
  2. Stek indrefileten midt i ovnen til den oppnår kjernetemperaturen du ønsker (ca 25 minutter). Ta kjøttet ut av stekeovnen og la det hvile i minst 10 minutter under aluminiumsfolie før du skjærer det i skiver.
   Blått hjerte
   Tips!

   Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

   Hvordan slipe kniv på en trygg måte:
 • Soppsaus

  1. Finhakk løk og hvitløk og skjær sopp i skiver eller båter. Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du på med litt melk eller vann.
   Hvordan finhakke løk:
 • Tilbehør

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.
  2. Kok brekkbønner, rosenkål eller andre grønnsaker du vil ha til. Skjær svinefileten i skiver og server med kokte poteter, grønnsaker og soppsaus. Dryss over rødløk og hakkede, friske urter dersom du ønsker det.
Blått hjerte
Tips!

Svin indre- og ytrefilet smaker også nydelig innsurret i noen skiver god spekeskinke eller bacon. Rull dette rundt fileten før du legger den i formen og steker den.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat