Helstekt svinefilet med soppsaus

Helstekt svinefilet med soppsaus

35
 • Enkel
 • 60 min
Helstekt svinefilet med soppsaus smaker fantastisk. Indrefilet av svin egner seg godt til å steke hel i ett stort stykke, eller som biffer.

Ingredienser

Helstekt svinefilet

800 g romtemperert svin indrefilet
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 ss TINE Meierismør til steking

Soppsaus

1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
300 g sjampinjong eller annen god sopp
1 ss TINE Meierismør til steking
1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 ss soyasaus
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Tilbehør

8 stk poteter
400 g brekkbønner eller rosenkål
½ stk rødløk tynne i ringer
3 ss grovhakkede krydderurter

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på helstekt svinefilet trenger du en ildfast form, og gjerne et steketermometer for å få den perfekte kjernetemperatur på kjøttet. La kjøttet ligge ute i minst en halv time i romtemperatur før du skal steke det. Sett stekeovnen på 200°C.
 1. Helstekt svinefilet

  1. Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg deretter indrefileten over i en ildfast form. Dersom du bruker steketermometer, stikker du det i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen i ovnen
  2. Stek indrefileten midt i ovnen til den oppnår kjernetemperaturen du ønsker (ca. 25 minutter). Ta kjøttet ut av stekeovnen og la det hvile i minst 10 minutter under aluminiumsfolie før du skjærer det i skiver.
   Tips

   Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

   Hvordan slipe kniv på en trygg måte:
 2. Soppsaus

  1. Finhakk løk og hvitløk og skjær sopp i skiver eller båter. Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du på med litt melk eller vann.
   Hvordan finhakke løk:
 3. Tilbehør

  1. Server med kokte eller ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med fileten).
  2. Kok brekkbønner, rosenkål eller andre grønnsaker du vil ha til. Skjær svinefileten i skiver og server med poteter, grønnsaker og soppsaus. Dryss over rødløk og hakkede, friske urter dersom du ønsker det.
Tips

Svin indre- og ytrefilet smaker også nydelig innsurret i noen skiver god spekeskinke eller bacon. Rull dette rundt fileten før du legger den i formen og steker den.

Kommentarer

 • Morten

  1 år siden
  Denne var super og enkel. Freste den i stekepannen ca 1min på hver side på høy varme. La til en masse hvitløk mens jeg hadde den i ovnen i form med folie. Når den hvilte pakket jeg bare dette sammen, og steken hvilte da i sin egen hvitløkssjy. Ble veldig saftig. Og pass på å ikke oversteke da den fortsetter å steke mens den hviler. Max 25 min 200 grader.

   (8)


Det er mye kjærlighet i god mat