Skip to main content

Helstekt svinefilet med soppsaus

Enkel
1t

Helstekt svinefilet med soppsaus smaker fantastisk. Indrefilet av svin egner seg godt til å steke hel i ett stort stykke, eller som biffer.

3.7
(916)
Next ImageHelstekt svinefilet med soppsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Helstekt svinefilet

800 g
romtemperert svin indrefilet
1 ts
salt
0.5 ts
nykvernet pepper
1 ss
TINE® Meierismør til steking

Soppsaus

1 stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
300 g
sjampinjong eller annen god sopp
1 ss
TINE® Meierismør til steking
2 ss
soyasaus
0.5 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Tilbehør

8 stk
potet
400 g
brekkbønne eller rosenkål
0.5 stk
rødløk tynne i ringer
3 ss
grovhakkede krydderurt

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på helstekt svinefilet trenger du en ildfast form, og gjerne et steketermometer for å få den perfekte kjernetemperatur på kjøttet. La kjøttet ligge ute i minst en halv time i romtemperatur før du skal steke det. Sett stekeovnen på 200°C.

Helstekt svinefilet

  1. Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg deretter indrefileten over i en ildfast form. Dersom du bruker steketermometer, stikker du det i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen i ovnen

  2. Stek indrefileten midt i ovnen til den oppnår kjernetemperaturen du ønsker (ca. 25 minutter). Ta kjøttet ut av stekeovnen og la det hvile i minst 10 minutter under aluminiumsfolie før du skjærer det i skiver.

    Tips

    Hvis du vil at kjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

Soppsaus

  1. Finhakk løk og hvitløk og skjær sopp i skiver eller båter. Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter på middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du på med litt melk eller vann.

Tilbehør

  1. Server med kokte eller ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med fileten).

  2. Kok brekkbønner, rosenkål eller andre grønnsaker du vil ha til. Skjær svinefileten i skiver og server med poteter, grønnsaker og soppsaus. Dryss over rødløk og hakkede, friske urter dersom du ønsker det.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Svin indre- og ytrefilet smaker også nydelig innsurret i noen skiver god spekeskinke eller bacon. Rull dette rundt fileten før du legger den i formen og steker den.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter