
Chili- og makaronigryte
Enkel•40 min min
En gryte er perfekt når du trenger en rett som metter. Med makaroni og Jarlsberg er dette gryta for både hverdag og helg.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ssolivenolje
-
2 feddhvitløk , finhakket
-
1 stkløk , finhakket
-
250 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
-
9 dlvann
-
2 stkhønsebuljongterninger
-
1 bokshakkede hermetiske tomater
-
200 gkidneybønner på boks
-
2 tschilipulver
-
1 ½ tsmalt spisskummen
-
½ tssalt
-
½ tsmalt sort pepper
-
275 gmakaroni
-
150 gRevet JARLSBERG®
-
2 sshakket, frisk persille
Slik gjør du det
-
1
Varm opp olje i en gryte eller stor stekepanne. Brun hvitløk, løk og karbonadedeig eller kjøttdeig i 3–4 minutter.
-
2
Tilsett vann, buljonterning, hakkede tomater, bønner, chilipulver, spiskummen, salt og pepper. La det koke opp.
-
3
Tilsett makaroni. Legg på lokket, og skru ned varmen til under middels. La det småkoke på svak varme i 13–15 minutter, til makaronien er ferdigkokt.
-
4
Ta gryta av varmen. Dryss på ost, og legg på lokket til osten har smeltet. Pynt med hakket persille og server.