Chili- og makaronigryte

(44)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En gryte er perfekt når du trenger en rett som metter. Med makaroni og Jarlsberg er dette gryta for både hverdag og helg.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ssolivenolje
2 feddhvitløk, finhakket
1 stkløk, finhakket
250 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
9 dlvann
2 stkhønsebuljongterninger
1 bokshakkede hermetiske tomater
200 gkidneybønner på boks
2 tschilipulver
1 ½ tsmalt spisskummen
½ tssalt
½ tsmalt sort pepper
275 gmakaroni
150 gJarlsberg® Revet
2 sshakket, frisk persille

Slik gjør du det

    1. Varm opp olje i en gryte eller stor stekepanne. Brun hvitløk, løk og karbonadedeig eller kjøttdeig i 3–4 minutter.
    2. Tilsett vann, buljonterning, hakkede tomater, bønner, chilipulver, spiskummen, salt og pepper. La det koke opp.
    3. Tilsett makaroni. Legg på lokket, og skru ned varmen til under middels. La det småkoke på svak varme i 13–15 minutter, til makaronien er ferdigkokt.
    4. Ta gryta av varmen. Dryss på ost, og legg på lokket til osten har smeltet. Pynt med hakket persille og server.

Tips:

Server gjerne med nachochips ved siden av.

Kommentarer

  Legg til kommentar