Skip to main content

Chili- og makaronigryte

Enkel
40min

En gryte er perfekt når du trenger en rett som metter. Med makaroni og Jarlsberg er dette gryta for både hverdag og helg.

3.7
(58)
Next ImageChili- og makaronigryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ss
olivenolje
2 fedd
hvitløk, finhakket
1 stk
løk, finhakket
250 g
karbonadedeig eller kjøttdeig
9 dl
vann
2 stk
hønsebuljongterning
1 boks
hakkede hermetiske tomater
200 g
kidneybønner på boks
2 ts
chilipulver
1.5 ts
malt spisskummen
0.5 ts
salt
0.5 ts
malt sort pepper
275 g
makaroni
150 g
Revet JARLSBERG®
2 ss
hakket, frisk persille

Fremgangsmåte

  1. Varm opp olje i en gryte eller stor stekepanne. Brun hvitløk, løk og karbonadedeig eller kjøttdeig i 3–4 minutter.

  2. Tilsett vann, buljonterning, hakkede tomater, bønner, chilipulver, spiskummen, salt og pepper. La det koke opp.

  3. Tilsett makaroni. Legg på lokket, og skru ned varmen til under middels. La det småkoke på svak varme i 13–15 minutter, til makaronien er ferdigkokt.

  4. Ta gryta av varmen. Dryss på ost, og legg på lokket til osten har smeltet. Pynt med hakket persille og server.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne med nachochips ved siden av.

Flere fristende oppskrifter