Chili og makaronigryte

Chili- og makaronigryte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
En gryte er perfekt når du trenger en rett som metter. Med makaroni og Jarlsberg er dette gryta for både hverdag og helg.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk , finhakket
1 stk løk , finhakket
250 g karbonadedeig eller kjøttdeig
9 dl vann
2 stk hønsebuljongterninger
1 boks hakkede hermetiske tomater
200 g kidneybønner på boks
2 ts chilipulver
1 ½ ts malt spisskummen
½ ts salt
½ ts malt sort pepper
275 g makaroni
150 g Jarlsberg® Revet
2 ss hakket, frisk persille

Slik gjør du det

    1. Varm opp olje i en gryte eller stor stekepanne. Brun hvitløk, løk og karbonadedeig eller kjøttdeig i 3–4 minutter.
    2. Tilsett vann, buljonterning, hakkede tomater, bønner, chilipulver, spiskummen, salt og pepper. La det koke opp.
    3. Tilsett makaroni. Legg på lokket, og skru ned varmen til under middels. La det småkoke på svak varme i 13–15 minutter, til makaronien er ferdigkokt.
    4. Ta gryta av varmen. Dryss på ost, og legg på lokket til osten har smeltet. Pynt med hakket persille og server.
Tips!

Server gjerne med nachochips ved siden av.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat