Thailandsk kyllinggryte - Tom Kah Gai

Thailandsk kyllinggryte – Tom Kah Gai

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på Tom Kah Gai - en av Thailands nasjonalretter. Dette er en nydelig kyllingrett med kokos. En favoritt hos mange rundt om i verden.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl ris
2 stk hvitløksfedd
3 stk vårløk
1 ss ingefær , revet
1 ss rød chili
4 stk kyllingfileter
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
1 boks kokosmelk
2 dl kyllingbuljong
2 ss fiskesaus
½ ss lime (saften av)
2 ss koriander eller bladpersille

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Skrell og finhakk hvitløk. Rens vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk chili etter å ha fjernet frøene. Skjær kyllingfilet i fine strimler.
      Hvordan rense en chili:
    3. Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingfilet til de begynner å få en gyllen farge, i 5–7 minutter. Ta ut kyllingen.
    4. Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken. Hell på kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. 5 minutter. Strø over koriander eller bladpersille.
      Tips!

      Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.

      Hvordan skrelle ingefær:
Tips!

I denne oppskriften har vi valgt å fjerne chilifrøene, men hvis du vil ha ekstra sterk smak, lar du dem være i.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marit

    1 år siden
    Denne var helt nydelig!:) Jeg hadde en dæsj creme fraiche vedsiden av, det passed utrolig godt.

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Jeg er enig med deg, det er en nydelig rett og Crème Fraîche setter den lille prikken over i'n :) God matlaging videre!

      Kommenter  (2)


  • Inger Marie Håkonsen

    1 år siden
    Fantastisk god oppskrift. Jeg spritet den opp med dobbel så mye ingefær.( ingefær en en fantastisk sak som en kan bruke i store mengder) og hadde i tillegg opp 1 god ts hjemmelaget sambal oelik. Da jeg manglet fishsaus hadde jeg i oystersaus istedet. Det blei en ubeskrivelig god rett med mye futt i for den som liker det litt sterk??

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Inger Marie! Det høres fantastisk godt ut :) Fortsatt god matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Trudy Wiegand

    1 år siden
    Hei. Er denne er rett som kan lages en eller to dager i forveien? Takk for svar :-)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Trudy, Den kan godt lages noen dager i forveien :) Husk å plastre godt!

      Kommenter  (0)


  • Linda

    3 år siden
    Når det står 1 boks kokosmelk, er det da liten eller stor boks? Det står begge deler i butikkhylla, så ble litt usikker.... :)

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Linda, Det er snakk om en liten boks i denne oppskriften :)

      Kommenter  (6)


  • Linda

    3 år siden
    Ble usikker på om jeg skulle tørre prøve denne når jeg så at oppskriften hadde vært så slurvete. Tok sjansen. Og nå står jeg her da, og klør meg i hodet.. Hvor mye Ingefær er 2 centimeter ingefær??

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Linda, Beklager forvirringen med ingefærmengden, jeg endrer i oppskriften med en gang. Flott at du sier i fra, slik at vi kan gjøre oppskriftene våre enda bedre :)

      Kommenter  (2)


  • Ole

    4 år siden
    Er ikke 4 ss kyllingfilet litt i minste laget? :-)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Ole, Her har det skjedd en teknisk feil, takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen. Jeg retter dette opp med en gang:)

      Kommenter  (6)


  • olga

    5 år siden
    I "slik gjør du" dukker plutselig opp ingefær og purre som ikke er på "ingredienter". Hva skal man lage denne gryte av egentlig?

    Kommenter  (12)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Olga! Her har det dessverre sneket seg inn feil, det beklager vi. Det skal stå vårløk i ingrediensene og i fremgangsmåten. Og det skal stå 2 cm frisk ingefær i ingredienslisten. Dette er nå lagt inn. Takk for at du sa fra til oss.

      Kommenter  (4)

      • Stine

        2 år siden
        Hei! Dere har glemt essensielle ingredienser i denne oppskriften som sitrongress og limeblader + sopp og gulrot

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Stine, i denne oppskriften er det ikke lagt opp til at suppen skal inneholde dette, men det gir veldig god smak på Tom Kah Gai så her er det bare fantasien som stopper deg :) Lykke til!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat