
Thailandsk kyllinggryte – Tom Kha Gai
Oppskrift på Tom Kah Gai - en av Thailands nasjonalretter. Dette er en nydelig kyllingrett med kokos. En favoritt hos mange rundt om i verden.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
- 2
Skrell og finhakk hvitløk. Rens vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk chili etter å ha fjernet frøene. Skjær kyllingfilet i fine strimler.
- 3
Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingfilet til de begynner å få en gyllen farge, i 5–7 minutter. Ta ut kyllingen.
- 4
Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken. Hell på kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. 5 minutter. Strø over koriander eller bladpersille.
Tips
Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.
Tips
I denne oppskriften har vi valgt å fjerne chilifrøene, men hvis du vil ha ekstra sterk smak, lar du dem være i.
Flere fristende oppskrifter

