Thailandsk kyllinggryte - Tom Kah Gai

Thailandsk kyllinggryte – Tom Kah Gai

19
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på Tom Kah Gai - en av Thailands nasjonalretter. Dette er en nydelig kyllingrett med kokos. En favoritt hos mange rundt om i verden.

Ingredienser

3 dl ris
2 stk hvitløksfedd
3 stk vårløk
1 ss ingefær , revet
1 ss rød chili
4 stk kyllingfileter
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
1 boks kokosmelk
2 dl kyllingbuljong
2 ss fiskesaus
½ ss lime (saften av)
2 ss koriander eller bladpersille

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Skrell og finhakk hvitløk. Rens vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk chili etter å ha fjernet frøene. Skjær kyllingfilet i fine strimler.
      Hvordan rense en chili:
    3. Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingfilet til de begynner å få en gyllen farge, i 5–7 minutter. Ta ut kyllingen.
    4. Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken. Hell på kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. 5 minutter. Strø over koriander eller bladpersille.
      Tips

      Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.

      Hvordan skrelle ingefær:
Tips

I denne oppskriften har vi valgt å fjerne chilifrøene, men hvis du vil ha ekstra sterk smak, lar du dem være i.

Kommentarer

  • Se

    7 måneder siden
    "Tom Kha Gai" er en kyllingsuppe. Bokstavelig talt - kyllingsuppe.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei!

      Takk for at du gjør oss oppmerksom på dette. Vi skal se om vi kan få til noen endring på oppskriften her. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat