Thailandsk kyllinggryte – Tom Kah Gai

(165)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på Tom Kah Gai - en av Thailands nasjonalretter. Dette er en nydelig kyllingrett med kokos. En favoritt hos mange rundt om i verden.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dlris
2 stkhvitløksfedd
3 stkvårløk
1 ssingefær, revet
1 ssrød chili
4 stkkyllingfileter
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
1 bokskokosmelk
2 dlkyllingbuljong
2 ssfiskesaus
½ sslime (saften av)
2 sskoriander eller bladpersille

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Skrell og finhakk hvitløk. Rens vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk chili etter å ha fjernet frøene. Skjær kyllingfilet i fine strimler.
    3. Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingfilet til de begynner å få en gyllen farge, i 5–7 minutter. Ta ut kyllingen.
    4. Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken. Hell på kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. 5 minutter. Strø over koriander eller bladpersille.

      Tips:

      Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.

Tips:

I denne oppskriften har vi valgt å fjerne chilifrøene, men hvis du vil ha ekstra sterk smak, lar du dem være i.

Kommentarer

  Legg til kommentar