Thailandsk kyllinggryte – Tom Kha Gai
Enkel•30 min min
Oppskrift på Tom Kah Gai - en av Thailands nasjonalretter. Dette er en nydelig kyllingrett med kokos. En favoritt hos mange rundt om i verden.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlris
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 stkvårløk
-
1 ssingefær , revet
-
1 ssrød chili
-
4 stkkyllingfileter
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
1 bokskokosmelk
-
2 dlkyllingbuljong
-
2 ssfiskesaus
-
½ sslime (saften av)
-
2 sskoriander eller bladpersille
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
2
Skrell og finhakk hvitløk. Rens vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk chili etter å ha fjernet frøene. Skjær kyllingfilet i fine strimler.
Hvordan rense en chili
-
3
Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingfilet til de begynner å få en gyllen farge, i 5–7 minutter. Ta ut kyllingen.
-
4
Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken. Hell på kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. 5 minutter. Strø over koriander eller bladpersille.
Hvordan skrelle ingefær
Tips
Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.