Skip to main content

Thailandsk kyllinggryte – Tom Kha Gai

Enkel
30min

Oppskrift på Tom Kah Gai - en av Thailands nasjonalretter. Dette er en nydelig kyllingrett med kokos. En favoritt hos mange rundt om i verden.

3.8
(381)
Next ImageThailandsk kyllinggryte – Tom Kha Gai

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
ris
2 stk
hvitløksfedd
3 stk
vårløk
1 ss
ingefær, revet
1 ss
rød chili
4 stk
kyllingfilet
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
1 boks
kokosmelk
2 dl
kyllingbuljong
2 ss
fiskesaus
0.5 ss
lime (saften av)
2 ss
koriander eller bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. Skrell og finhakk hvitløk. Rens vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk chili etter å ha fjernet frøene. Skjær kyllingfilet i fine strimler.

  3. Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingfilet til de begynner å få en gyllen farge, i 5–7 minutter. Ta ut kyllingen.

  4. Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken. Hell på kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. 5 minutter. Strø over koriander eller bladpersille.

    Tips

    Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I denne oppskriften har vi valgt å fjerne chilifrøene, men hvis du vil ha ekstra sterk smak, lar du dem være i.

Flere fristende oppskrifter