Kylling Chow Mein

Kylling Chow Mein

4
  • Enkel
  • 30 min
Kylling Chow Mein er en klassisk kinesisk rett med nudler, kylling og masse gode grønnsaker.

Ingredienser

250 g eggnudler
2 stk gulrøtter
100 g aspargesbønner
125 g sukkererter
4 stk vårløk
2 cm fersk ingefær
1 stk hvitløksfedd
3 stk kyllingfileter
2 ss rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
2 ss soyasaus
½ stk sitron
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Fyll en kjele halvt med vann og kok opp. Tilsett nudler og la dem småkoke i 4 minutter. Når nudlene er ferdige, heller du dem i en sikt og lar vannet renne av.
    2. Skrell gulrot og skjær i tynne strimler. Rens aspargesbønner og sukkererter. Skjær vårløk i tynne skiver. Skrell og riv ingefær. Skrell og press eller finhakk hvitløk. Skjær kylling i strimler.
    3. Varm olje i en stekepanne. Stek kyllingstrimlene i noen minutter til de blir gylne. Ha dem over på en tallerken.
    4. Ha hvitløk, ingefær, gulrot og aspargesbønner i stekepannen og stek i 4–5 minutter, til det begynner å bli mørt.
    5. Ha kylling, sukkererter og vårløk i pannen og rør rundt. Tilsett nudler og stek i noen minutter til alt er gjennomvarmt. Tilsett soyasaus, sitronsaft og smak til med salt og pepper før du serverer.
Tips

Hvis du ønsker, kan du bytte ut kyllingkjøtt med svinekjøtt.

Kommentarer

  • Knut

    4 år siden
    For en stakkar som er glutenintollerant, tror du det går an å bruke risnuddler istedenfor eggnuddler? :)

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Knut, Retten vil jo smake noe annerledes, men det er ingen problem å bruke risnudler utover dette. Lykke til :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat