Kylling Chow Mein

Kylling Chow Mein

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Kylling Chow Mein er en klassisk kinesisk rett med nudler, kylling og masse gode grønnsaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g eggnudler
2 stk gulrøtter
100 g aspargesbønner
125 g sukkererter
4 stk vårløk
2 centimeter fersk ingefær
1 stk hvitløksfedd
3 stk kyllingfileter
2 ss rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
2 ss soyasaus
½ stk sitron
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Fyll en kjele halvt med vann og kok opp. Tilsett nudler og la dem småkoke i 4 minutter. Når nudlene er ferdige, heller du dem i en sikt og lar vannet renne av.
    2. Skrell gulrot og skjær i tynne strimler. Rens aspargesbønner og sukkererter. Skjær vårløk i tynne skiver. Skrell og riv ingefær. Skrell og press eller finhakk hvitløk. Skjær kylling i strimler.
    3. Varm olje i en stekepanne. Stek kyllingstrimlene i noen minutter til de blir gylne. Ha dem over på en tallerken.
    4. Ha hvitløk, ingefær, gulrot og aspargesbønner i stekepannen og stek i 4–5 minutter, til det begynner å bli mørt.
    5. Ha kylling, sukkererter og vårløk i pannen og rør rundt. Tilsett nudler og stek i noen minutter til alt er gjennomvarmt. Tilsett soyasaus, sitronsaft og smak til med salt og pepper før du serverer.
Tips!

Hvis du ønsker, kan du bytte ut kyllingkjøtt med svinekjøtt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Knut

    3 år siden
    For en stakkar som er glutenintollerant, tror du det går an å bruke risnuddler istedenfor eggnuddler? :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Knut, Retten vil jo smake noe annerledes, men det er ingen problem å bruke risnudler utover dette. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • victoria

    6 år siden
    nr. 6 og 7 er det samme som nr. 5

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Her har det sneket seg inn en liten feil, ja. Tusen takk for tipset, Victoria! Jeg skal rette det opp umiddelbart!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat