Kylling Chow Mein
Kylling Chow Mein er en klassisk kinesisk rett med nudler, kylling og masse gode grønnsaker.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 250 g eggnudler
- 2 stykk gulrot
- 100 g aspargesbønne
- 125 g sukkererter
- 4 stykk vårløk
- 2 cm fersk ingefær
- 1 stykk hvitløksfedd
- 3 stykk kyllingfilet
- 2 ss rapsolje, , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
- 2 ss soyasaus
- 0.5 stykk sitron
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Fyll en kjele halvt med vann og kok opp. Tilsett nudler og la dem småkoke i 4 minutter. Når nudlene er ferdige, heller du dem i en sikt og lar vannet renne av.
2
Skrell gulrot og skjær i tynne strimler. Rens aspargesbønner og sukkererter. Skjær vårløk i tynne skiver. Skrell og riv ingefær. Skrell og press eller finhakk hvitløk. Skjær kylling i strimler.
3
Varm olje i en stekepanne. Stek kyllingstrimlene i noen minutter til de blir gylne. Ha dem over på en tallerken.
4
Ha hvitløk, ingefær, gulrot og aspargesbønner i stekepannen og stek i 4–5 minutter, til det begynner å bli mørt.
5
Ha kylling, sukkererter og vårløk i pannen og rør rundt. Tilsett nudler og stek i noen minutter til alt er gjennomvarmt. Tilsett soyasaus, sitronsaft og smak til med salt og pepper før du serverer.
TipsHvis du ønsker, kan du bytte ut kyllingkjøtt med svinekjøtt.