
Grønnsakswok med svin
Wok med svin er like godt som wok med kylling og gir en variert middag i hverdagen. Dette er en enkel og rask oppskrift.

Ingredienser
Antall porsjoner
Svinekjøtt:
Marinade:
Grønnsaker:
Nudler:
Fremgangsmåte
- 1
Skjær svinekjøttet i strimler, ca 1 cm brede og 5 cm lange.
Marinade:
- 2
Skrell ingefær og riv den med et fint rivjern. Bland sammen rosmarin, soyasaus, plommesyltetøy og sitronsaft. Legg kjøttet i marinaden i minimum 10 minutter (evt. kvelden før i kjøleskapet).
Grønnsaker:
- 3
Skrell og skjær gulrøttene og stangsellerien i tynne skiver. Rens og strimle paprikaen. Skjær vårløken i samme størrelse.
- 4
Varm en wok eller stekepanne på sterk varme. La kjøttet renne av og stek det i litt olje til det er gyldenbrunt, i 3-5 minutter. Når kjøttet er ferdigstekt, tar du det ut av panna og setter det til siden.
- 5
Ha deretter i gulrøtter, stangselleri, paprika, vårløk og mais i wok eller stekepanne. Stek dem på middels sterk varme i olje til de så vidt er møre, 4-5 minutter.
Nudler:
- 6
Kok opp vann og kok nudlene etter anvisning på pakken. Når nudlene er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.
- 7
Ha i kjøttet i panna med grønnsakene igjen, og la alt koke sammen i 1-2 minutter. Ha nudlene på et fat og legg wokblandingen over.
Tips
Legger du kjøttet i marinaden og setter det i kjøleskapet dagen før, får du et enda saftigere resultat.