Skip to main content

Grønnsakswok med svin

Enkel
30min

Wok med svin er like godt som wok med kylling og gir en variert middag i hverdagen. Dette er en enkel og rask oppskrift.

4.9
(7)
Next ImageGrønnsakswok med svin

Ingredienser

Antall porsjoner

Svinekjøtt:

400 g
strimlet svinekjøtt

Marinade:

3 cm
frisk ingefær
1 ts
tørket rosmarin
2 ss
soyasaus
0.5 dl
plommesyltetøy
1 stk
sitron

Grønnsaker:

3 stk
gulrot
3 stilk
stangselleri
1 stk
paprika
4 stk
vårløk
300 g
mais

Nudler:

500 g
eggnudler

Fremgangsmåte

  1. Skjær svinekjøttet i strimler, ca 1 cm brede og 5 cm lange.

Marinade:

  1. Skrell ingefær og riv den med et fint rivjern. Bland sammen rosmarin, soyasaus, plommesyltetøy og sitronsaft. Legg kjøttet i marinaden i minimum 10 minutter (evt. kvelden før i kjøleskapet).

Grønnsaker:

  1. Skrell og skjær gulrøttene og stangsellerien i tynne skiver. Rens og strimle paprikaen. Skjær vårløken i samme størrelse.

  2. Varm en wok eller stekepanne på sterk varme. La kjøttet renne av og stek det i litt olje til det er gyldenbrunt, i 3-5 minutter. Når kjøttet er ferdigstekt, tar du det ut av panna og setter det til siden.

  3. Ha deretter i gulrøtter, stangselleri, paprika, vårløk og mais i wok eller stekepanne. Stek dem på middels sterk varme i olje til de så vidt er møre, 4-5 minutter.

Nudler:

  1. Kok opp vann og kok nudlene etter anvisning på pakken. Når nudlene er ferdigkokt, lar du vannet renne av i et dørslag.

  2. Ha i kjøttet i panna med grønnsakene igjen, og la alt koke sammen i 1-2 minutter. Ha nudlene på et fat og legg wokblandingen over.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Legger du kjøttet i marinaden og setter det i kjøleskapet dagen før, får du et enda saftigere resultat.

Flere fristende oppskrifter