Rask wok med biff og cashewnøtter
Wok er rask og god hverdagsmiddag. I denne oppskriften finner du godsaker som oksefilet, østerssopp, paprika, purre, stangselleri, hvitløk, ingefær og cashewnøtter.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 240 g ris
- 400 g oksefilet
- 200 g østerssopp, eller annen type sopp
- 1 stykk grønn paprika
- 1 stykk gul paprika
- 2 stykk purre
- 4 stilk stangselleri
- 3 cm frisk ingefær
- 2 stykk hvitløksfedd
- 3 ss solsikkeolje, , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
- 3 ss soyasaus
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 50 g cashewnøtter
Slik gjør du
1
Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.
2
Skjær kjøtt i tynne strimler.
3
Rens sopp og skjær den i små biter. Skyll, rens og skjær paprika, purre og stangselleri i jevnstore biter. Dette er viktig for at alt sammen skal få lik steketid. Finhakk ingefær og hvitløk.
4
Ha olje i en middels varm wok eller stekepanne, og stek soppen til det meste av væsken i den har fordampet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av panna.
5
Stek kjøttet på sterk varme i olje til det har fått en fin stekeskorpe, i 3–5 minutter.
6
Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, purre og stangselleri. Stek videre til de har blitt forholdvis myke, i 3–5 minutter. Ha i soppen.
7
Rør inn soyasaus og sitronsaft, og la retten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø cashewnøtter på toppen og server med ris.
TipsNesten alle typer kjøtt og fisk passer i en wok, så her er det bare å bruke akkurat det du selv har lyst på!