Skip to main content

Rask wok med biff og cashewnøtter

Enkel
30min

Wok er rask og god hverdagsmiddag. I denne oppskriften finner du godsaker som oksefilet, østerssopp, paprika, purre, stangselleri, hvitløk, ingefær og cashewnøtter.

3.4
(40)
Next ImageRask wok med biff og cashewnøtter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

240 g
ris
400 g
oksefilet
200 g
østerssopp eller annen type sopp
1 stk
grønn paprika
1 stk
gul paprika
2 stk
purre
4 stilk
stangselleri
3 cm
frisk ingefær
2 stk
hvitløksfedd
3 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
3 ss
soyasaus
1 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
50 g
cashewnøtter

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.

  2. Skjær kjøtt i tynne strimler.

  3. Rens sopp og skjær den i små biter. Skyll, rens og skjær paprika, purre og stangselleri i jevnstore biter. Dette er viktig for at alt sammen skal få lik steketid. Finhakk ingefær og hvitløk.

  4. Ha olje i en middels varm wok eller stekepanne, og stek soppen til det meste av væsken i den har fordampet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av panna.

  5. Stek kjøttet på sterk varme i olje til det har fått en fin stekeskorpe, i 3–5 minutter.

  6. Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, purre og stangselleri. Stek videre til de har blitt forholdvis myke, i 3–5 minutter. Ha i soppen.

  7. Rør inn soyasaus og sitronsaft, og la retten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø cashewnøtter på toppen og server med ris.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Nesten alle typer kjøtt og fisk passer i en wok, så her er det bare å bruke akkurat det du selv har lyst på!

Flere fristende oppskrifter