
Rask wok med biff og cashewnøtter
Wok er rask og god hverdagsmiddag. I denne oppskriften finner du godsaker som oksefilet, østerssopp, paprika, purre, stangselleri, hvitløk, ingefær og cashewnøtter.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kok ris etter anvisningen på pakken. Pass på at risen blir ferdig samtidig med resten av maten.
- 2
Skjær kjøtt i tynne strimler.
- 3
Rens sopp og skjær den i små biter. Skyll, rens og skjær paprika, purre og stangselleri i jevnstore biter. Dette er viktig for at alt sammen skal få lik steketid. Finhakk ingefær og hvitløk.
- 4
Ha olje i en middels varm wok eller stekepanne, og stek soppen til det meste av væsken i den har fordampet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av panna.
- 5
Stek kjøttet på sterk varme i olje til det har fått en fin stekeskorpe, i 3–5 minutter.
- 6
Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, purre og stangselleri. Stek videre til de har blitt forholdvis myke, i 3–5 minutter. Ha i soppen.
- 7
Rør inn soyasaus og sitronsaft, og la retten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø cashewnøtter på toppen og server med ris.
Tips
Nesten alle typer kjøtt og fisk passer i en wok, så her er det bare å bruke akkurat det du selv har lyst på!