
Het gryte med scampi
Enkel•20 min min
Nydelige scampi og en herlig saus med chili og crème fraîche, toppet med basilikum og cognac.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gpasta
-
½ stkrød chili
-
1 ss
-
1 stkfinhakket hvitløksfedd
-
1 stkhakket sjalottløk
-
200 gscampi (ferske eller frosne)
-
1 sskonsentrert fiskekraft (f.eks. fiskefond)
-
3 stkcherrytomater delt i to
-
150 gsukkererter
-
2 dl
-
½ dlhakket frisk basilikum
-
2 sscognac
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Kok opp rikelig med vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisning på pakken.
-
2
Del chili i to på langs, ta ut hvite hinner og frø, og finhakk den.
Hvordan rense en chili
-
3
Smelt smør i en stekepanne og surr løk og chilipepper. Legg i scampi, og stek raskt på sterk varme i noen minutter. Tilsett fiskefond, tomater, sukkererter og crème fraîche.
-
4
Kok opp, og la det trekke et par minutter. Vend inn basilikum og cognac. Smak til med salt. Server gryten straks med nykokt pasta.
Tips
Server gjerne med godt brød.