Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Het gryte med scampi

Enkel
20min

Nydelige scampi og en herlig saus med chili og crème fraîche, toppet med basilikum og cognac.

3.9
(215)
Next ImageHet gryte med scampi

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g
pasta
0.5 stk
rød chili
1 stk
finhakket hvitløksfedd
1 stk
hakket sjalottløk
200 g
scampi (ferske eller frosne)
1 ss
konsentrert fiskekraft (f.eks. fiskefond)
3 stk
cherrytomat delt i to
150 g
sukkererter
0.5 dl
hakket frisk basilikum
2 ss
cognac
0.25 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Kok opp rikelig med vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisning på pakken.

  2. Del chili i to på langs, ta ut hvite hinner og frø, og finhakk den.

  3. Smelt smør i en stekepanne og surr løk og chilipepper. Legg i scampi, og stek raskt på sterk varme i noen minutter. Tilsett fiskefond, tomater, sukkererter og crème fraîche.

  4. Kok opp, og la det trekke et par minutter. Vend inn basilikum og cognac. Smak til med salt. Server gryten straks med nykokt pasta.

    Tips

    Server gjerne med godt brød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Deles porsjonen på to, har du en perfekt forrett til 4.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter