Het gryte med scampi
Nydelige scampi og en herlig saus med chili og crème fraîche, toppet med basilikum og cognac.
Enkel•20 min•2 personer
Ingredienser
- 200 g pasta
- 0.5 stykk rød chili
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk finhakket hvitløksfedd
- 1 stykk hakket sjalottløk
- 200 g scampi, (ferske eller frosne)
- 1 ss konsentrert fiskekraft, (f.eks. fiskefond)
- 3 stykk cherrytomat, delt i to
- 150 g sukkererter
- 2 dl TINE® Crème Fraîche Original
- 0.5 dl hakket frisk basilikum
- 2 ss cognac
- 0.25 ts salt
Slik gjør du
1
Kok opp rikelig med vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisning på pakken.
2
Del chili i to på langs, ta ut hvite hinner og frø, og finhakk den.
3
Smelt smør i en stekepanne og surr løk og chilipepper. Legg i scampi, og stek raskt på sterk varme i noen minutter. Tilsett fiskefond, tomater, sukkererter og crème fraîche.
4
Kok opp, og la det trekke et par minutter. Vend inn basilikum og cognac. Smak til med salt. Server gryten straks med nykokt pasta.
TipsServer gjerne med godt brød.
TipsDeles porsjonen på to, har du en perfekt forrett til 4.