Het gryte for to

Het gryte med scampi

11
  • Enkel
  • 20 min
Nydelige scampi og en herlig saus med chili og crème fraîche, toppet med basilikum og cognac.

Ingredienser

200 g pasta
½ stk rød chili
1 ss TINE Meierismør
1 stk finhakket hvitløksfedd
1 stk hakket sjalottløk
200 g scampi (ferske eller frosne)
1 ss konsentrert fiskekraft (f.eks. fiskefond)
3 stk cherrytomater delt i to
150 g sukkererter
2 dl TINE Crème Fraîche Original
½ dl hakket frisk basilikum
2 ss cognac
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Kok opp rikelig med vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisning på pakken.
    2. Del chili i to på langs, ta ut hvite hinner og frø, og finhakk den.
      Hvordan rense en chili:
    3. Smelt smør i en stekepanne og surr løk og chilipepper. Legg i scampi, og stek raskt på sterk varme i noen minutter. Tilsett fiskefond, tomater, sukkererter og crème fraîche.
    4. Kok opp, og la det trekke et par minutter. Vend inn basilikum og cognac. Smak til med salt. Server gryten straks med nykokt pasta.
      Tips

      Server gjerne med godt brød.

Tips

Deles porsjonen på to, har du en perfekt forrett til 4.

Kommentarer

  • Oddny Sangolt

    16 dager siden
    kan en bruke den magre Creme Fraiche og mat fløte?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      10 dager siden
      Det går helt fint, Oddny! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat