Het gryte for to

Het gryte med scampi

19
198
Enkel20 min
Nydelige scampi og en herlig saus med chili og crème fraîche, toppet med basilikum og cognac.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 200 g
    pasta
  • ½ stk
    rød chili
  • 1 ss
  • 1 stk
    finhakket hvitløksfedd
  • 1 stk
    hakket sjalottløk
  • 200 g
    scampi (ferske eller frosne)
  • 1 ss
    konsentrert fiskekraft (f.eks. fiskefond)
  • 3 stk
    cherrytomater delt i to
  • 150 g
    sukkererter
  • 2 dl
  • ½ dl
    hakket frisk basilikum
  • 2 ss
    cognac
  • ¼ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp rikelig med vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisning på pakken.

  2. 2

    Del chili i to på langs, ta ut hvite hinner og frø, og finhakk den.

    Hvordan rense en chili

    Hvordan rense en chili
  3. 3

    Smelt smør i en stekepanne og surr løk og chilipepper. Legg i scampi, og stek raskt på sterk varme i noen minutter. Tilsett fiskefond, tomater, sukkererter og crème fraîche.

  4. 4

    Kok opp, og la det trekke et par minutter. Vend inn basilikum og cognac. Smak til med salt. Server gryten straks med nykokt pasta.

    Tips

    Server gjerne med godt brød.

Tips

Deles porsjonen på to, har du en perfekt forrett til 4.

Del denne oppskriften: