tablecloth-basil
Het gryte for to
(83)

Het gryte med scampi

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelige scampi og en herlig saus med chili og crème fraîche, toppet med basilikum og cognac.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

200 gpasta
½ stkrød chili
1 ssTINE Meierismør
1 stkfinhakket hvitløksfedd
1 stkhakket sjalottløk
200 gscampi (ferske eller frosne)
1 sskonsentrert fiskekraft (f.eks. fiskefond)
3 stkcherrytomater delt i to
150 gsukkererter
2 dlTINE Crème Fraîche Original
½ dlhakket frisk basilikum
2 sscognac
¼ tssalt
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Kok opp rikelig med vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisning på pakken.
    2. Del chili i to på langs, ta ut hvite hinner og frø, og finhakk den.
      Hvordan rense en chili:
    3. Smelt smør i en stekepanne og surr løk og chilipepper. Legg i scampi, og stek raskt på sterk varme i noen minutter. Tilsett fiskefond, tomater, sukkererter og crème fraîche.
    4. Kok opp, og la det trekke et par minutter. Vend inn basilikum og cognac. Smak til med salt. Server gryten straks med nykokt pasta.
      blue heart
      Tips!

      Server gjerne med godt brød.

blue heart
Tips!

Deles porsjonen på to, har du en perfekt forrett til 4.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff