Pad Thai
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pad Thai
-
150 grisnudler
-
2 sssukker
-
½ dlketchup
-
3 ssfiskesaus
-
¼ tspepper
-
½ tsknust chili
-
2 ssmaisolje
-
400 gscampi uten skall
-
2 stkstore egg
-
1 dlbønnespire
-
1 dlfinhakket vårløk
-
1 feddhakket hvitløk
-
2 ssusaltet peanøtter
Slik gjør du det
-
1
Kok opp én liter vann. Ha nudler i en stor bolle. Ha over varmt vann slik at det dekker nudlene. La det stå 12 minutter, eller til nudlene er møre. Hell av vannet.
-
2
Bland ketchup, sukker, fiskesaus, pepper og chili i en liten bolle .
-
3
Varm halvparten av maisoljen i en stor stekepanne, på middels høy varme. Legg i scampi. La scampiene frese i pannen i to minutter, eller til de er ferdige. Ta ut scampiene av stekepannen.
-
4
Skjær hvitløk og vårløk i små biter, og del spirene. Ha i resten av oljen i stekepannen, og hold varmen middels høy. Pisk eggene og ha dem i stekepannen. Stek eggeblandingen under omrøring. Ha i spirer, vårløk og hvitløk, og stek i ett minutt. Tilsett nudler, ketchupblandingen og scampi. Bland godt og varm opp. Del peanøttene i små biter, og dryss over.