Pad Thai

Pad Thai

2
 • Enkel
 • 25 min
Lag en av Thailands mest populære nudelretter på under en halv time. Denne raske versjonen er en variant for oss som har liten tid, men som gjerne vil ha den gode smaken av det thailandske kjøkken.

Ingredienser

Pad Thai

150 g risnudler
2 ss sukker
½ dl ketchup
3 ss fiskesaus
¼ ts pepper
½ ts knust chili
2 ss maisolje
400 g scampi uten skall
2 stk store egg
1 dl bønnespire
1 dl finhakket vårløk
1 fedd hakket hvitløk
2 ss usaltet peanøtter

Slik gjør du det

  1. Kok opp én liter vann. Ha nudler i en stor bolle. Ha over varmt vann slik at det dekker nudlene. La det stå 12 minutter, eller til nudlene er møre. Hell av vannet.
  2. Bland ketchup, sukker, fiskesaus, pepper og chili i en liten bolle .
  3. Varm halvparten av maisoljen i en stor stekepanne, på middels høy varme. Legg i scampi. La scampiene frese i pannen i to minutter, eller til de er ferdige. Ta ut scampiene av stekepannen.
  4. Skjær hvitløk og vårløk i små biter, og del spirene. Ha i resten av oljen i stekepannen, og hold varmen middels høy. Pisk eggene og ha dem i stekepannen. Stek eggeblandingen under omrøring. Ha i spirer, vårløk og hvitløk, og stek i ett minutt. Tilsett nudler, ketchupblandingen og scampi. Bland godt og varm opp. Del peanøttene i små biter, og dryss over.
Tips

#1: Scampi kan byttes ut med reker. Pass da bare på at rekene ikke varmes for mye for da blir de seige. Hopp derfor over punkt nr 3, og tilsett rekene heller helt til slutt.

#2: Hvis du ikke tåler peanøtter, kan du fint droppe å ha det med.

Kommentarer

 • May-Britt

  6 år siden
  Hei Kan jeg bruke fiskefond i stedet for fishsaus? Og i så fall, hvor mange ss av fiskefond?

   (1)

  • Oda Smeby Christensen

   6 år siden
   Hei May-Britt. Fiskesaus (Nam Pla) er flytende asiatisk krydder laget av saltnedlagt fisk og skalldyr. Den har ganske salt, litt sur, men har en veldig velsmakende smak, og er spesielt knyttet til oppskrifter fra Thailand. Thaimat er kjent for sin balanse av søtt, salt, varmt og syrlige. Du kan prøve å bruke noen dråper Worcestershiresaus, men Worcestershiresaus pleier å være veldig sterk, så du må bruke den forsiktig og smake deg frem. Et annet alternativ er soyasaus som vil gi retten noe tilsvarende den salte smaken fra fiskesausen. Om du i tillegg har i litt friskpresset limesaft gir dette en balanse mellom syrlig og salt smak. Lykke til!

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat