Fisk- og skalldyrsgryte

(23)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Denne fiskegryta med skalldyr er en kremet variant av klassisk bouillabaisse med både fisk, skjell og scampi.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kgblåskjell
2 stksjalottløk
1 ssTINE Meierismør
1 dlfiskekraft
200 glaksefilet
200 gtorskefilet
200 gscampi
2 ssolivenolje
1 tspaprikapulver
⅛ tssafran eller gurkemeie
3 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
2 ½ dltomatjuice
2 ½ dlvann
2 stkgulrøtter
2 stilkerstangselleri
2 dlTINE Crème Fraîche Original

Til servering

4 ssTINE Crème Fraîche Original
2 ssgrovhakket dill (kan sløyfes)
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
  2. Finhakk løk og fres i en gryte med litt smør. Hell i kraften og kok opp. Ha i blåskjellene og damp under lokk til de har åpnet seg, ca. 5 minutter.
  3. Sil av kraften og bland med tomatjuice og vann. Avkjøl blåskjellene noe og pill innmaten fra skjellene. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

   Tips:

   Blåskjell gir en spesielt god kraft i denne retten, men du kan også bruke blåskjell i lake. Da må du tilsette litt mer fiskekraft. Smak deg frem.

  4. Del laks og torsk i biter og skrell den rå scampien. Vend med olje, paprikapulver og safran. Del gulrøtter og selleri i små biter.
  5. Smelt smør i en gryte. Tilsett mel under omrøring og rør til jevn. Spe gradvis med tomatjuice, vann og kraften fra blåskjellene. Rør hele tiden slik at du unngår klumper.
  6. Rør inn Crème Fraîche og fordel fisk, scampi, gulrot og selleri i gryten, legg på lokk og la småkoke i 5 minutter. Vend inn blåskjell. Server med litt ekstra Crème Fraîche og litt frisk dill.

Tips:

Sjekk at blåskjellene er ferske når du kjøper dem. Plukker du blåskjell selv må du sjekke blåskjellvarsel på www.matportalen.no for å unngå giftige skjell.

Kommentarer

  Legg til kommentar