Fisk- og skalldyrsgryte
Enkel
40min
Denne fiskegryta med skalldyr er en kremet variant av klassisk bouillabaisse med både fisk, skjell og scampi.
4.0
(37)

Ingredienser
1 kg
blåskjell
2 stk
sjalottløk
1 ss
1 dl
fiskekraft
200 g
laksefilet
200 g
torskefilet
200 g
scampi
2 ss
olivenolje
1 ts
paprikapulver
⅛ ts
safran eller gurkemeie
3 ss
2 ss
hvetemel
2.5 dl
tomatjuice
2.5 dl
vann
2 stk
gulrot
2 stilk
stangselleri
Slik gjør du
Tips
Blåskjell gir en spesielt god kraft i denne retten, men du kan også bruke blåskjell i lake. Da må du tilsette litt mer fiskekraft. Smak deg frem.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Sjekk at blåskjellene er ferske når du kjøper dem. Plukker du blåskjell selv må du sjekke blåskjellvarsel på www.matportalen.no for å unngå giftige skjell.




