
Mørk viltgryte
Viltgryte er alltid en suksess. Denne er fransk-inspirert og utrolig god. Kraftig på smak og perfekt med godt brød ved siden av.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Del kjøtt i biter og ha i en form med laurbærblad og timian. Hell over hvitvin, dekk til og la marinere minst 1 time, gjerne over natten i kjøleskapet.
- 2
Sett ovnen på 180 °C. Fisk kjøttet opp med en hullsleiv og krydre med salt og pepper. Spar på vinen. Brun kjøttet i en panne med smør og ha over i en gryte, gjerne i jern, som tåler å stå i ovnen.
- 3
Finhakk hvitløk og skrell og del sjalottløk i to. Skrell og del gulrot, sellerirot og persillerot i biter. Brun grønnsakene i pannen med mer smør og ha over i gryten med kjøttet.
- 4
Hell vinen i pannen og kok ut ved å skrape løs alt som har festet seg i bunnen av pannen med en tresleiv. Hell over i gryten og tilsett kraft. Sett kjelen i ovnen med lokk og la koke i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt.
- 5
Del bacon i biter og sopp i to. Fres sprø og gylne i en varm panne med smør. Vend inn i gryten før servering. Server med godt brød og smør.
Tips
Det er også veldig godt med potetmos til denne retten.
Tips
Her kan du bruke kjøtt fra for eksempel reinsdyr, hjort, rådyr eller elg.