Skip to main content

Mørk viltgryte

Enkel
1t 50min

Viltgryte er alltid en suksess. Denne er fransk-inspirert og utrolig god. Kraftig på smak og perfekt med godt brød ved siden av.

3.8
(228)
Next ImageMørk viltgryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kg
viltkjøtt med bein
1 stk
laurbærblad
2 kvist
timian
5 dl
hvitvin
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
100 g
TINE® Meierismør til steking
2 stk
hvitløksfedd
8 stk
sjalottløk
2 stk
gulrot
0.25 stk
sellerirot
1 stk
persillerot
3 dl
viltkraft
6 skiver
tykt bacon
10 stk
aromasopp

Til servering

8 stk
brødskive

Fremgangsmåte

  1. Del kjøtt i biter og ha i en form med laurbærblad og timian. Hell over hvitvin, dekk til og la marinere minst 1 time, gjerne over natten i kjøleskapet.

  2. Sett ovnen på 180 °C. Fisk kjøttet opp med en hullsleiv og krydre med salt og pepper. Spar på vinen. Brun kjøttet i en panne med smør og ha over i en gryte, gjerne i jern, som tåler å stå i ovnen.

  3. Finhakk hvitløk og skrell og del sjalottløk i to. Skrell og del gulrot, sellerirot og persillerot i biter. Brun grønnsakene i pannen med mer smør og ha over i gryten med kjøttet.

  4. Hell vinen i pannen og kok ut ved å skrape løs alt som har festet seg i bunnen av pannen med en tresleiv. Hell over i gryten og tilsett kraft. Sett kjelen i ovnen med lokk og la koke i ca. 1 time eller til kjøttet er mørt.

  5. Del bacon i biter og sopp i to. Fres sprø og gylne i en varm panne med smør. Vend inn i gryten før servering. Server med godt brød og smør.

    Tips

    Det er også veldig godt med potetmos til denne retten.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Her kan du bruke kjøtt fra for eksempel reinsdyr, hjort, rådyr eller elg.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter