Elgburger med smørstekt kantarell
Enkel
45min
En skikkelig saftig hamburger med tyttebærrømme er smak av høst. Tyttebær setter en spiss på rømmen og sprøstekt kantarell er jo helt himmelsk.
4.5
(102)

Ingredienser
800 g 
grovkvernet  elgkjøtt 
150 g 
 bacon 
2 ts 
 salt 
2 ss 
 potetmel 
½ stk 
 løk 
1 stk 
 egg 
1.5 dl 
2 ss 
 timian, grovhakket
1 ts 
 pepper 
2 ss 
4 stk 
 hamburgerbrød 
4 stk 
 salatblad 
Smørstekt kantarell
3 dl 
 kantarell 
2 stk 
 sjalottløk 
3 ss 
 bladpersille, grovhakket
3 ss 
1 ts 
 salt 
½ ts 
 pepper 
Slik gjør du
Tips
Du kan også bruke reinsdyrkjøtt.
Tips
Har du ikke tilgang på fersk kantarell, kan du bruke tørket. Bløtlegg soppen i kokende vann i ca. 1 time før steking.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
En burger blir alltid best om kjøttet er nykvernet. Du kan gjøre det selv, enten med en manuell kvern eller en kjøkkenmaskin, eller få slakteren til å gjøre det for deg. Med det magre elgkjøttet er det lurt å kverne inn litt svineflesk.




