Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Tiurbryst med viltsaus

Enkel
50min

Storfugl er ekstra stas og de store tiurbrystene er fantastisk saftige når de tilberedes riktig. Her er også viltsausen med på å løfte frem den gode viltsmaken.

3.8
(100)
Tiurbryst med viltsaus

Ingredienser

Potetrosetter

8 stk
potet
1 ts
salt
½ ts
pepper
½ ts
paprikapulver

Viltsaus

100 g
bacon
½ stk
løk
6 dl
viltkraft
2 ss
tyttebærsyltetøy
10 stk
einebær

Kjøtt

2 stk
tiur
1 ts
salt
½ ts
pepper

Grillet rosenkål

200 g
rosenkål
2 ss
olivenolje
100 g
hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Tips

    Kokte poteter eller potetmos er også godt til vilt.

Viltsaus:

Kjøtt

Grillet rosenkål

Tips

Bruk gjerne et steketermometer når du tilbereder vilt. Det er fort gjort å oversteke det og da blir kjøttet tørt og får en litt strammere smak. Kjernetemperaturen på tiur bør ikke overstige 57 °C.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter