
Tiurbryst med viltsaus
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Potetrosetter
-
8 stkpoteter
-
4 ss
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
½ tspaprikapulver
Viltsaus
-
100 gbacon
-
½ stkløk
-
2 ss
-
6 dlviltkraft
-
2 sstyttebærsyltetøy
-
10 stkeinebær
-
2 dl
-
1 dl
-
3 skiver
Kjøtt
-
2 stktiur
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 ss
Grillet rosenkål
-
200 grosenkål
-
2 ssolivenolje
-
100 ghasselnøtter
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Del poteter i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Smelt smøret og smør små ildfaste porsjonsformer.
-
2
Legg potetskivene lagvis i formene med smeltet smør, salt og pepper mellom lagene. Dryss paprikapulver over til slutt. Stek i ovnen til møre og gylne på toppen, ca. 25 minutter.
Tips
Kokte poteter eller potetmos er også godt til vilt.
Viltsaus:
-
3
Finhakk bacon og løk, og fres i en gryte med smør til gyllen, ca. 10 minutter. Hell over kraft og kok opp. Rør inn tyttebærsyltetøy, knuse einebær, Crème Fraîche og fløte. La småkoke til sausen tykner, ca. 20 minutter.
-
4
Sil sausen og rør inn en ekstra skje med tyttebærsyltetøy og brunost. Rør til smeltet. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sitronsaft.
Kjøtt
-
5
Krydre tiurbrystene med salt og pepper, og brun raskt på begge sider i en varm panne med smør. Ha dem over i en ildfast form og stek videre i ovnen i ca. 5 minutter. La kjøttet hvile ca. 15 minutter før servering.
Grillet rosenkål
-
6
Sett ovnen opp til 250 °C med grillelementene på. Grovhakk rosenkål, vend med olje og fordel utover et stekebrett. Grill øverst i ovnen i ca. 7 minutter. Rør om av og til.
-
7
Hakk nøttene og la dem steke med de siste 2 minuttene. Vend inn litt smør og server til tiurbryst og potetrosett med saus.