Tiurbryst med viltsaus

Tiurbryst med viltsaus

0
 • Enkel
 • 50 min
Storfugl er ekstra stas og de store tiurbrystene er fantastisk saftige når de tilberedes riktig. Her er også viltsausen med på å løfte frem den gode viltsmaken.

Ingredienser

Potetrosetter

8 stk poteter
4 ss TINE Meierismør
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts paprikapulver

Viltsaus

100 g bacon
½ stk løk
2 ss TINE Meierismør
6 dl viltkraft
2 ss tyttebærsyltetøy
10 stk einebær
2 dl TINE Crème Fraîche Original
1 dl TINE Kremfløte
3 skiver TINE Gudbrandsdalsost Original

Kjøtt

2 stk tiur
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør

Grillet rosenkål

200 g rosenkål
2 ss olivenolje
100 g hasselnøtter
1 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Del poteter i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Smelt smøret og smør små ildfaste porsjonsformer.
  2. Legg potetskivene lagvis i formene med smeltet smør, salt og pepper mellom lagene. Dryss paprikapulver over til slutt. Stek i ovnen til møre og gylne på toppen, ca. 25 minutter.
   Tips!

   Kokte poteter eller potetmos er også godt til vilt.

 1. Viltsaus:

  1. Finhakk bacon og løk, og fres i en gryte med smør til gyllen, ca. 10 minutter. Hell over kraft og kok opp. Rør inn tyttebærsyltetøy, knuse einebær, Crème Fraîche og fløte. La småkoke til sausen tykner, ca. 20 minutter.
  2. Sil sausen og rør inn en ekstra skje med tyttebærsyltetøy og brunost. Rør til smeltet. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sitronsaft.
 2. Kjøtt

  1. Krydre tiurbrystene med salt og pepper, og brun raskt på begge sider i en varm panne med smør. Ha dem over i en ildfast form og stek videre i ovnen i ca. 5 minutter. La kjøttet hvile ca. 15 minutter før servering.
 3. Grillet rosenkål

  1. Sett ovnen opp til 250 °C med grillelementene på. Grovhakk rosenkål, vend med olje og fordel utover et stekebrett. Grill øverst i ovnen i ca. 7 minutter. Rør om av og til.
  2. Hakk nøttene og la dem steke med de siste 2 minuttene. Vend inn litt smør og server til tiurbryst og potetrosett med saus.
Tips!

Bruk gjerne et steketermometer når du tilbereder vilt. Det er fort gjort å oversteke det og da blir kjøttet tørt og får en litt strammere smak. Kjernetemperaturen på tiur bør ikke overstige 57 °C.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat