Skip to main content

Blåbærsaus med bayer

Enkel
25min

Blåbærsaus med øl er en god og fyldig saus som passer til alt slags viltkjøtt.

4.5
(19)
Next ImageBlåbærsaus med bayer

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss
hvetemel
2.5 dl
øl, bayer
2.5 dl
Sunniva Press Pink Lady
2 stk
laurbærblad
4 dl
blåbærsyltetøy
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør og rør inn mel. Tilsett øl og eplejuice under omrøring og rør til en klumpfri saus.

  2. Tilsett laurbærblad og halvparten av blåbærene. Kok ned til halv mengde, ca. 10 minutter.

    Tips

    Bruk gjerne norske blåbær om du har, de gir dypere blåfarge og bedre smak enn importerte bær.

  3. Fjern laurbærbladene og kjør sausen glatt med en stavmikser. Tilsett fløte og resten av bærene og kok opp.

  4. La sausen småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

En perfekt saus har en god balanse mellom salt, søtt og syrlig. Det er viktig å smake til sausen og justere med litt salt, sukker eller sitron.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter