Hvit sjokolademousse med frukt

Hvit sjokolademousse med frukt

Kommentarer 10
  • Middels
  • 15 min
Eller skal vi si frukt med hvit sjokolademousse? En frisk og herlig dessert er dette oppskriften på ihvertfall. Akkurat passe søt, akkurat passe frisk, og veldig, veldig, veldig god!

Ingredienser

Antall porsjoner

Hvit sjokolademousse

1 dl TINE Kremfløte
2 ss sukker
100 g TINE Kremgo’® Naturell
50 g hvit sjokolade
½ stk lime (revet skall av)

Fruktsalat

½ stk mango
½ stk ananas
1 dl grønne, stenfrie drue

Pynt

2 stk chocolate chip cookies

Slik gjør du det

    1. Visp fløte til krem sammen med sukker. Smelt hvit sjokoladen i vannbad, rør inn kremosten. Bland kremen med sjokolade- og kremostblandingen. Rør inn revet limeskall.
    2. Finhakk mango og ananas. Del druene i to. Fordel frukten i glass med sjokolademoussen oppå. Dryss på knuste cookies, limeskall, og pynt eventuelt med mango og ananasblad før servering.
Tips!

Du kan variere fruktsalaten med det du ønsker og hva sesongen byr på av frukt og bær. På sensommeren kan du for eksempel kombinere sjokolademoussen med en skogsbærblanding.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kristina

    5 år siden
    Hvor viktig er chocolate chip cookiene?? Funker sjokoladedråper også?

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Du trenger ikke cookiene. Det er for å gi den litt endring i struktur og smak. Bytt gjerne ut med ren sjokolade. :) Høres også veldig godt ut!

      Kommenter  (3)


  • Grethe

    5 år siden
    Dette er farlig godt!!

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Enig med deg, Grethe! Vi får kjøre på med litt ekstra mye frukt og heller kutte ned på sjokolademoussen, så kan vi kose oss med litt bedre samvittighet - litt oftere! ;)

      Kommenter  (0)


  • Hilde

    5 år siden
    Jeg kan ikke spise annanas. Er det noe annet jeg kan bruke i steden for annanas?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Hilde. Du kan velge ut fra ønske. Papaya og mango er supre sammen, eller pasjonsfrukt. Du kan også velge å kutte ut ananas, og bare lage denne med mango og stenfrie druer.

      Kommenter  (0)


  • Monica

    6 år siden
    Kan denne lages kvelden i forkant?

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Monica. Du kan fint lage sjokolademoussen og fruktsalaten klart kvelden før, men husk at den må stå kaldt natten over. Lykke til og ha en nydelig dag videre!

      Kommenter  (0)


  • Stine

    7 år siden
    Hvor kan jeg kjøpe ananasblad?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei Stine! Kjøp en fersk ananas i butikken og bruk bladene fra toppen av denne. Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat