Skip to main content

Torsk med Sandefjordsmør

Enkel
40min

Torsk med sandefjordsmør er en tradisjonsrett i jula. Samtidig kan den også nytes året rundt.

4.1
(58)
Next ImageTorsk med Sandefjordsmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiver
(ca.1 kg) torsk
1 l
vann
1 ss
salt

Sandefjordsmør:

2 ss
kruspersille finhakket
1 ss
sitronsaft

Tilbehør:

6 stk
gulrot
8 stk
potet

Fremgangsmåte

  1. Lag sausen mens torsken trekker: Ha fløte, sitronsaft og kruspersille i en kjele og la det koke nesten inn. Skjær smøret i biter og rør det i persilleblandingen til det er helt smeltet. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn.

  2. Kok opp vann og salt. Bruk gjerne en vid, lav kjele. Et par laurbærblad i vannet vil gi fisken det lille ekstra. Legg i torskeskivene når vannet har kokt opp og la de trekke ved kokepunktet til fiskekjøttet såvidt slipper beina.

  3. Server den deilige juletorsken på varme tallerkner med nykokte poteter, gulrøtter og Sandefjordsmøret til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Mange liker stekt bacon i terninger som tilbehør til torsk. For mange hører også torskerogn og torskelever til denne deilige julemiddagen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter