Skip to main content

Barnas beste julegrøt

Enkel
1t

Tradisjonell risengrynsgrøt med sukker, kanel og smørøye smaker ikke bare godt til jul. Det er også fin lørdagsmat.

4.3
(99)
Next ImageBarnas beste julegrøt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1.5 dl
risgryn
4 dl
vann
1 ts
vaniljesukker
1 ts
salt

Tilbehør:

4 ss
sukker
4 ts
malt kanel
6 dl
ferdigblandet solbærsaft

Fremgangsmåte

  1. Kok risgryn i vann i ca. 10 minutter.

  2. Ha i vaniljesukker og spe ut risengrynsgrøten med melk. Kok videre til grøten er passe tykk. Smak til med salt.

    Tips

    I stedet for vaniljesukker kan du legge i en vaniljestang som du fjerner før servering.

  3. Server risgrøten med smørøye, sukker og kanel, og et glass god rød saft til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du har mer risengrynsgrøt igjen, ta vare på restene og lag deilig riskrem neste dag.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter