Risgrøt
Enkel
40min
Risengrynsgrøt er en gjenganger til jul, men det smaker godt til middag resten av året også. Det blir ikke jul uten julegrøt!
4.1
(479)

Ingredienser
Porsjoner
2 dl
risgryn
4 dl
vann
1 l
TINE® Helmelk 3,5 % fett. For laktosefri risgrøt, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
1 ts
salt
2 ss
TINE® Meierismør For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
1 dl
sukker
2 ss
kanel
Slik gjør du
- 1
Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk.
- 2
Rør i grøten av og til mens den koker. Smak til med salt. Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.
Tips
Topp gjerne risgrøten med tørket frukt og nøtter i tillegg til tradisjonell topping. Prøv med rosiner, tørkede tranebær og panneristede mandler.
Trykk for å vurdere oppskriften