Skip to main content

Risgrøt

Enkel
40min

Risengrynsgrøt er en gjenganger til jul, men det smaker godt til middag resten av året også. Det blir ikke jul uten julegrøt!

4.1
(475)
Next ImageRisgrøt

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
risgryn
4 dl
vann
1 l
TINE® Helmelk 3,5 % fett. For laktosefri risgrøt, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
1 ts
salt
2 ss
TINE® Meierismør For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
1 dl
sukker
2 ss
kanel

Fremgangsmåte

  1. Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk.

  2. Rør i grøten av og til mens den koker. Smak til med salt. Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.

    Risgrøt med tørket frukt og nøtter

    Tips

    Topp gjerne risgrøten med tørket frukt og nøtter i tillegg til tradisjonell topping. Prøv med rosiner, tørkede tranebær og panneristede mandler.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter