
Fylte pannekaker
Enkel•40 min min
Pannekaker fylt med karbonadedeig, ost og crème fraîche. Perfekt til lørdagskosen, så vel som på mer hektiske hverdager.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pannekaker:
-
2 ss
-
3 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
6 dl
-
3 stkegg
Pannekakefyll:
-
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
-
1 ss
-
1 tssalt
-
2 dl
-
1 sspesto
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør på middels varme. Mål opp mel og salt og ha i en stor bolle. Visp halvparten av melken med mel til du får en glatt og fin røre. Bland egg og smør i resten av melken, og rør i pannekakerøren.
-
2
Røren må svelle (hvile) i 15-20 minutter for å gi den riktig konsistens. I mellomtiden lager du pannekakefyllet.
Pannekakefyll:
-
3
Stek karbonadedeig i smør i stekepannen. Rør i salt og crème fraîche blandet med pesto. La kjøttblandingen koke noen minutter og avkjøl etterpå.
-
4
Stek pannekaker på middels varme og snu dem først når overflaten har stivnet noe.
-
5
Fordel kjøttblandingen på pannekakene og strø over revet ost, hvis ønskelig. Rull sammen hver pannekake, ta matpapir rundt og pakk inn.