Fylte pannekaker

(68)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pannekaker fylt med karbonadedeig, ost og crème fraîche. Perfekt til lørdagskosen, så vel som på mer hektiske hverdager.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pannekaker:

2 ssTINE Meierismør
3 dlhvetemel
½ tssalt
6 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 stkegg

Pannekakefyll:

400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
1 ssTINE Meierismør
1 tssalt
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 sspesto
2 dlTINE Revet Ost Original
 Les kommentarer (8) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Pannekaker:

    1. Smelt smør på middels varme. Mål opp mel og salt og ha i en stor bolle. Visp halvparten av melken med mel til du får en glatt og fin røre. Bland egg og smør i resten av melken, og rør i pannekakerøren.
    2. Røren må svelle (hvile) i 15-20 minutter for å gi den riktig konsistens. I mellomtiden lager du pannekakefyllet.
  • Pannekakefyll:

    1. Stek karbonadedeig i smør i stekepannen. Rør i salt og crème fraîche blandet med pesto. La kjøttblandingen koke noen minutter og avkjøl etterpå.
    2. Stek pannekaker på middels varme og snu dem først når overflaten har stivnet noe.
    3. Fordel kjøttblandingen på pannekakene og strø over revet ost, hvis ønskelig. Rull sammen hver pannekake, ta matpapir rundt og pakk inn.

Tips:

Disse pannekakene smaker også godt, og blir litt sunnere, hvis du erstatter minst halvparten av hvetemelet med grovere/sammalt mel.

Kommentarer

  Legg til kommentar