Fylte middagspannekaker med karbonadedeig og tzatsiki

Fylte pannekaker

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 40 min
Pannekaker fylt med karbonadedeig, ost og crème fraîche. Perfekt til lørdagskosen, så vel som på mer hektiske hverdager.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pannekaker:

2 ss TINE Meierismør
3 dl hvetemel
½ ts salt
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 stk egg

Pannekakefyll:

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør
1 ts salt
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ss pesto
2 dl TINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

    1. Smelt smør på middels varme. Mål opp mel og salt og ha i en stor bolle. Visp halvparten av melken med mel til du får en glatt og fin røre. Bland egg og smør i resten av melken, og rør i pannekakerøren.
    2. Røren må svelle (hvile) i 15-20 minutter for å gi den riktig konsistens. I mellomtiden lager du pannekakefyllet.
  1. Pannekakefyll:

    1. Stek karbonadedeig i smør i stekepannen. Rør i salt og crème fraîche blandet med pesto. La kjøttblandingen koke noen minutter og avkjøl etterpå.
    2. Stek pannekaker på middels varme og snu dem først når overflaten har stivnet noe.
    3. Fordel kjøttblandingen på pannekakene og strø over revet ost, hvis ønskelig. Rull sammen hver pannekake, ta matpapir rundt og pakk inn.
Tips!

Disse pannekakene smaker også godt, og blir litt sunnere, hvis du erstatter minst halvparten av hvetemelet med grovere/sammalt mel.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ingunn

    1 år siden
    Denne så veldig spennende ut! Må prøves:)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så bra :) Håper det smaker, Ingunn!

      Kommenter  (0)


  • sidsel anne

    2 år siden
    Eg laga ein tjukk saus av ketchup,sennep,vatn og soyasaus som eg heller over dei sammenrulla pannekakene. Gratinerer dei i ovnen, like saftige dagen etterpå om det er nokre att.

    Kommenter  (0)


  • Svein Normann Eriksen

    6 år siden
    Detter er en kjempegod rett som smaker enda bedre hvis du legger de sammenrullede pannekakene tett sammen i en langpanne.Hell over fløte og sett i stekeovnen en 10 minutters tid på 200 grader.Lærte dette av en venn fra Mexico.NB. Ikke spesielt kalorifattig, men kjempegodt.

    Kommenter  (6)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for et nydelig tips, Svein! Gleder meg til å prøve det! :)

      Kommenter  (0)


  • camilla

    6 år siden
    Syns det er lite samsvar med bildet og oppskriften her? på bildet ser jeg både tomater og løk, men ingen pesto, og cream frachen er lagt oppå og ikke i kjøttblandingen som oppskriften sier. også lurer jeg på det matpapiret, et det noe poeng i det hvis man skal spise de med en gang?

    Kommenter  (43)


  • Liv

    7 år siden
    Jeg synes det i større grad bør anbefales å erstatte fint mel med grovt/sammalt, maten blir like god, om ikke bedre! Og mye sunnere.

    Kommenter  (8)

    • Nina Bull,

      7 år siden
      Takk for tipset! Det har du helt rett i. Vi har også en del oppskrifter hvor vi bruker grovt/sammalt mel i utgangspunktet. Vi tar med oss ditt innspill videre. Ha en fortsatt god dag!

      Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat