Fylte middagspannekaker med karbonadedeig og tzatsiki

Fylte pannekaker

8
  • Enkel
  • 40 min
Pannekaker fylt med karbonadedeig, ost og crème fraîche. Perfekt til lørdagskosen, så vel som på mer hektiske hverdager.

Ingredienser

Pannekaker:

2 ss TINE Meierismør
3 dl hvetemel
½ ts salt
6 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 stk egg

Pannekakefyll:

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ss TINE Meierismør
1 ts salt
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ss pesto
2 dl TINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

    1. Smelt smør på middels varme. Mål opp mel og salt og ha i en stor bolle. Visp halvparten av melken med mel til du får en glatt og fin røre. Bland egg og smør i resten av melken, og rør i pannekakerøren.
    2. Røren må svelle (hvile) i 15-20 minutter for å gi den riktig konsistens. I mellomtiden lager du pannekakefyllet.
  1. Pannekakefyll:

    1. Stek karbonadedeig i smør i stekepannen. Rør i salt og crème fraîche blandet med pesto. La kjøttblandingen koke noen minutter og avkjøl etterpå.
    2. Stek pannekaker på middels varme og snu dem først når overflaten har stivnet noe.
    3. Fordel kjøttblandingen på pannekakene og strø over revet ost, hvis ønskelig. Rull sammen hver pannekake, ta matpapir rundt og pakk inn.
Tips

Disse pannekakene smaker også godt, og blir litt sunnere, hvis du erstatter minst halvparten av hvetemelet med grovere/sammalt mel.

Kommentarer

  • Ingunn

    2 år siden
    Denne så veldig spennende ut! Må prøves:)

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så bra :) Håper det smaker, Ingunn!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat