Håndkle og blad
Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus
(5757)

Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvis du er glad i sjokolade, anbefaler vi denne oppskriften på sjokoladepannekaker med sjokoladesaus.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladesaus

2 dlmørk sjokolade
3 dlTINE Kremfløte

Pannekaker

1 dlkakao
3 dlhvetemel
1 ½ dlsukker
1 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
½ tssalt
2 stkegg (kun eggeplommene)
50 gTINE Meierismør
5 dlTINE Skumma Kulturmjølk eller annen syrnet melk
1 ssTINE Meierismør til steking

Til servering

3 dlTINE Kremfløte
2 dlbringebær eller andre bær
2 stkappelsiner (skrellet og i båter)
BladBlad

Slik gjør du det

  • Sjokoladesaus

    1. Hakk sjokolade. Kok opp fløte i en kjele. Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen og visp lett. Hold gjerne sausen varm.
  • Pannekaker

    1. Visp sammen kakao, hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Legg eggehvitene til side. De skal ikke brukes i denne oppskriften. Smelt smøret. Visp i eggeplommer, melk og det smeltede smøret, slik at alle klumpene forsvinner.
    2. La røren svelle i 15 - 20 minutter før steking.
    3. Varm stekepannen og ha i litt smør. Hell knapt 1 dl røre til hver pannekake og stek til den får litt bobler på overflaten og undersiden har fått fin farge. Vend panne­kakene og stek på den andre siden, ca. 1 minutt. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.
  • Til servering

    1. Server pannekakene med sjokoladesaus, pisket krem og gjerne noe bær og frukt, for eksempel bringebær og appelsinbåter.
Blått hjerte
Tips!

Lag gjerne en stor porsjon. Røren kan fryses og tines i mikrobølgeovnen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat