Skip to main content

Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

Enkel
40min

Hvis du er glad i sjokolade, anbefaler vi denne oppskriften på sjokoladepannekaker med sjokoladesaus.

4.4
(94)
Next ImageSjokoladepannekaker med sjokoladesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladesaus

2 dl
mørk sjokolade

Pannekaker

1 dl
kakao
3 dl
hvetemel
1.5 dl
sukker
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
0.5 ts
salt
2 stk
egg (kun eggeplommene)
5 dl
TINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
1 ss
TINE® Meierismør til steking

Til servering

2 dl
bringebær eller andre bær
2 stk
appelsin (skrellet og i båter)

Fremgangsmåte

  1. Hakk sjokolade. Kok opp fløte i en kjele. Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen og visp lett. Hold gjerne sausen varm.

Pannekaker

  1. Visp sammen kakao, hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Legg eggehvitene til side. De skal ikke brukes i denne oppskriften. Smelt smøret. Visp i eggeplommer, Kefir og det smeltede smøret, slik at alle klumpene forsvinner.

  2. La røren svelle i 15 - 20 minutter før steking.

  3. Varm stekepannen og ha i litt smør. Hell knapt 1 dl røre til hver pannekake og stek til den får litt bobler på overflaten og undersiden har fått fin farge. Vend panne­kakene og stek på den andre siden, ca. 1 minutt. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.

Til servering

  1. Server pannekakene med sjokoladesaus, pisket krem og gjerne noe bær og frukt, for eksempel bringebær og appelsinbåter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne en stor porsjon. Røren kan fryses og tines i mikrobølgeovnen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter