Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 40 min
Hvis du er glad i sjokolade, anbefaler vi denne oppskriften på sjokoladepannekaker med sjokoladesaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladesaus

2 dl mørk sjokolade
3 dl TINE Kremfløte

Pannekaker

1 dl kakao
3 dl hvetemel
1 ½ dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 stk egg (kun eggeplommene)
50 g TINE Meierismør
5 dl TINE Skumma Kulturmjølk eller annen syrnet melk
1 ss TINE Meierismør til steking

Til servering

3 dl TINE Kremfløte
2 dl bringebær eller andre bær
2 stk appelsiner (skrellet og i båter)

Slik gjør du det

    1. Hakk sjokolade. Kok opp fløte i en kjele. Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen og visp lett. Hold gjerne sausen varm.
  1. Pannekaker

    1. Visp sammen kakao, hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Legg eggehvitene til side. De skal ikke brukes i denne oppskriften. Smelt smøret. Visp i eggeplommer, melk og det smeltede smøret, slik at alle klumpene forsvinner.
    2. La røren svelle i 15 - 20 minutter før steking.
    3. Varm stekepannen og ha i litt smør. Hell knapt 1 dl røre til hver pannekake og stek til den får litt bobler på overflaten og undersiden har fått fin farge. Vend panne­kakene og stek på den andre siden, ca. 1 minutt. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.
  2. Til servering

    1. Server pannekakene med sjokoladesaus, pisket krem og gjerne noe bær og frukt, for eksempel bringebær og appelsinbåter.
Tips!

Lag gjerne en stor porsjon. Røren kan fryses og tines i mikrobølgeovnen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Helene

    4 år siden
    Hvordan blir røren om vi bytter ut kulturmelk med vanlig melk?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Helene, Da blir røren noe tynnere, men det kan du korrigere med hvetemelet :)

      Kommenter  (1)


  • Hildemor

    5 år siden
    Gjestene mine elsket denne! Ikke bare ser det fristende og lekkert ut, men det smakte knallgodt også!

    Kommenter  (2)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Så hyggelig! Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (1)


  • Julia

    5 år siden
    Hei hvor mange pannekaker får man ca? Og hvor mye vil det koste ca? Er det rimelig?

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Julia, Du får 8-10 pannekaker av denne oppskriften. Håper det smaker!

      Kommenter  (0)


  • Mai

    5 år siden
    Kan man ta opp i smeltet skokolade inn røra.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Mai, Denne oppskriften inneholder mye kakao, så da må du eventuelt halvere mengden kakao, men dette har jeg ikke testet selv. Vær klar over at pannekakene er veldig luftige, og med mye smeltet sjokolade kan pannekakene bli vanskelige å snu. Lykke til og gi oss gjerne en tilbakemelding om du tester det ut.

      Kommenter  (0)


  • Anonym

    5 år siden
    Denne oppskriften ble helt mislykket. Umulig å steke pannekaker uten eggehvite.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei, Da har vi testet pannekakene igjen, både med og uten eggehviter. Begge deler fungerte bra, men røren ble litt mer flytende og lett å jobbe med da hvitene var med. Pannekakene er litt vanskelige å snu fordi de er ganske porøse, derfor er det viktig å steke de godt på en side før de snus. I tillegg bør de svelle i 15-20 minutter før steking. Det er også lagt inn i oppskriften nå. Håper du gir sjokoladepannekakene en sjanse til.

      Kommenter  (0)


  • pannekake

    5 år siden
    Jippi første komentar jeg anbefaler denne oppskriften til alle god jul til alle

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei! Gratulerer med din første kommentar. Vi i TINE ønsker deg en god jul også!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat