
Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus
Hvis du er glad i sjokolade, anbefaler vi denne oppskriften på sjokoladepannekaker med sjokoladesaus.

Ingredienser
Antall porsjoner
Pannekaker
Fremgangsmåte
- 1
Hakk sjokolade. Kok opp fløte i en kjele. Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen og visp lett. Hold gjerne sausen varm.
Pannekaker
- 2
Visp sammen kakao, hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Legg eggehvitene til side. De skal ikke brukes i denne oppskriften. Smelt smøret. Visp i eggeplommer, Kefir og det smeltede smøret, slik at alle klumpene forsvinner.
- 3
La røren svelle i 15 - 20 minutter før steking.
- 4
Varm stekepannen og ha i litt smør. Hell knapt 1 dl røre til hver pannekake og stek til den får litt bobler på overflaten og undersiden har fått fin farge. Vend pannekakene og stek på den andre siden, ca. 1 minutt. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.
Til servering
- 5
Server pannekakene med sjokoladesaus, pisket krem og gjerne noe bær og frukt, for eksempel bringebær og appelsinbåter.
Tips
Lag gjerne en stor porsjon. Røren kan fryses og tines i mikrobølgeovnen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



