Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

12
  • Enkel
  • 40 min
Hvis du er glad i sjokolade, anbefaler vi denne oppskriften på sjokoladepannekaker med sjokoladesaus.

Ingredienser

Sjokoladesaus

2 dl mørk sjokolade
3 dl TINE Kremfløte

Pannekaker

1 dl kakao
3 dl hvetemel
1 ½ dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 stk egg (kun eggeplommene)
50 g TINE Meierismør
5 dl TINE Skumma Kulturmjølk eller annen syrnet melk
1 ss TINE Meierismør til steking

Til servering

3 dl TINE Kremfløte
2 dl bringebær eller andre bær
2 stk appelsiner (skrellet og i båter)

Slik gjør du det

    1. Hakk sjokolade. Kok opp fløte i en kjele. Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen og visp lett. Hold gjerne sausen varm.
  1. Pannekaker

    1. Visp sammen kakao, hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Legg eggehvitene til side. De skal ikke brukes i denne oppskriften. Smelt smøret. Visp i eggeplommer, melk og det smeltede smøret, slik at alle klumpene forsvinner.
    2. La røren svelle i 15 - 20 minutter før steking.
    3. Varm stekepannen og ha i litt smør. Hell knapt 1 dl røre til hver pannekake og stek til den får litt bobler på overflaten og undersiden har fått fin farge. Vend panne­kakene og stek på den andre siden, ca. 1 minutt. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.
  2. Til servering

    1. Server pannekakene med sjokoladesaus, pisket krem og gjerne noe bær og frukt, for eksempel bringebær og appelsinbåter.
Tips

Lag gjerne en stor porsjon. Røren kan fryses og tines i mikrobølgeovnen.

Kommentarer

  • Helene

    5 år siden
    Hvordan blir røren om vi bytter ut kulturmelk med vanlig melk?

     (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      5 år siden
      Hei Helene, Da blir røren noe tynnere, men det kan du korrigere med hvetemelet :)

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat