Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Sjokoladesaus
-
2 dlmørk sjokolade
-
3 dl
Pannekaker
-
1 dlkakao
-
3 dlhvetemel
-
1 ½ dlsukker
-
1 tsbakepulver
-
1 tsvaniljesukker
-
½ tssalt
-
2 stkegg (kun eggeplommene)
-
50 g
-
5 dlTINE® Kefir Økologisk eller annen syrnet melk
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
Til servering
-
3 dl
-
2 dlbringebær eller andre bær
-
2 stkappelsiner (skrellet og i båter)
Slik gjør du det
-
1
Hakk sjokolade. Kok opp fløte i en kjele. Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen og visp lett. Hold gjerne sausen varm.
Pannekaker
-
2
Visp sammen kakao, hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Legg eggehvitene til side. De skal ikke brukes i denne oppskriften. Smelt smøret. Visp i eggeplommer, Kefir og det smeltede smøret, slik at alle klumpene forsvinner.
-
3
La røren svelle i 15 - 20 minutter før steking.
-
4
Varm stekepannen og ha i litt smør. Hell knapt 1 dl røre til hver pannekake og stek til den får litt bobler på overflaten og undersiden har fått fin farge. Vend pannekakene og stek på den andre siden, ca. 1 minutt. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.
Til servering
-
5
Server pannekakene med sjokoladesaus, pisket krem og gjerne noe bær og frukt, for eksempel bringebær og appelsinbåter.