Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

Sjokoladepannekaker med sjokoladesaus

13
91
Enkel40 min
Hvis du er glad i sjokolade, anbefaler vi denne oppskriften på sjokoladepannekaker med sjokoladesaus.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokoladesaus

Pannekaker

Til servering

  • 3 dl
  • 2 dl
    bringebær eller andre bær
  • 2 stk
    appelsiner (skrellet og i båter)

Slik gjør du det

  1. 1

    Hakk sjokolade. Kok opp fløte i en kjele. Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen og visp lett. Hold gjerne sausen varm.

Pannekaker

  1. 2

    Visp sammen kakao, hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Legg eggehvitene til side. De skal ikke brukes i denne oppskriften. Smelt smøret. Visp i eggeplommer, Kefir og det smeltede smøret, slik at alle klumpene forsvinner.

  2. 3

    La røren svelle i 15 - 20 minutter før steking.

  3. 4

    Varm stekepannen og ha i litt smør. Hell knapt 1 dl røre til hver pannekake og stek til den får litt bobler på overflaten og undersiden har fått fin farge. Vend panne­kakene og stek på den andre siden, ca. 1 minutt. Røren holder til 8 - 10 pannekaker.

Til servering

  1. 5

    Server pannekakene med sjokoladesaus, pisket krem og gjerne noe bær og frukt, for eksempel bringebær og appelsinbåter.

Tips

Lag gjerne en stor porsjon. Røren kan fryses og tines i mikrobølgeovnen.

Del denne oppskriften: