Kremet kyllingsuppe

Kremet kyllingsuppe

56
  • Enkel
  • 15 min
Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Denne er i tillegg kjapp å lage, og med masse god smak.

Ingredienser

2 stk kyllingfileter , i små biter
1 ss TINE Meierismør
½ stk purre , grovhakket
1 stk rød paprika , i små biter
4 stk gulrøtter , i terninger
2 ts rød currypaste
1 l hønsebuljong
3 dl TINE Crème Fraîche Original
1 dl frisk persille , hakket

Slik gjør du det

    1. Fres kylling raskt i smør, i en gryte på høy varme, i 2-3 minutter.
    2. Ha purre, paprika og gulrot i gryta, og fres et par minutter. Tilsett currypaste, og rør i 1 minutt.
    3. Hell over kokende hønsebuljong, og la suppa småkoke i 5 minutter, eller til kyllingbitene er gjennomkokt. Rør inn crème fraîche og persille.
      Tips

      Har du ikke frisk persille tilgjengelig, kan du tilsette litt tørkede urter som for eksempel persille, kjørvel eller estragon.

Tips

Har du ikke ferdig buljong, lager du det raskt ved å røre ut buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken. Bruk gjerne en elektrisk vannkoker om du ønsker å gjøre dette enda raskere. Da er buljongen allerede varm når du tilsetter den i retten.

Kommentarer

  • Hilde

    1 måneder siden
    Hei!
    Skal lage denne til en dåp, og tenkte å lage den klar dagen før på kvelden, slik at den kan varmes opp dåpsdagen :-)
    Bør jeg vente med å ha oppi creme fraiche til den skal kokes opp på dåpsdagen? :-)
    Har du evt andre tips når den skal lages dagen i forvegen? :-)

     (0)

    • Sandra , Kundebehandler

      1 måneder siden
      Hei Hilde! Du kan ha i creme fraiche når du lager suppen dagen før. Supper og gryter blir som regel alltid bedre neste dag :-)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat