Kremet kyllingsuppe

Kremet kyllingsuppe

Kommentarer 29
  • Enkel
  • 15 min
Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Denne er i tillegg kjapp å lage, og med masse god smak.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk kyllingfileter , i små biter
1 ss TINE Meierismør
½ stk purre , grovhakket
1 stk rød paprika , i små biter
4 stk gulrøtter , i terninger
2 ts rød currypaste
1 l hønsebuljong
3 dl TINE Crème Fraîche Original
1 dl frisk persille , hakket

Slik gjør du det

    1. Fres kylling raskt i smør, i en gryte på høy varme, i 2-3 minutter.
    2. Ha purre, paprika og gulrot i gryta, og fres et par minutter. Tilsett currypaste, og rør i 1 minutt.
    3. Hell over kokende hønsebuljong, og la suppa småkoke i 5 minutter, eller til kyllingbitene er gjennomkokt. Rør inn crème fraîche og persille.
      Tips!

      Har du ikke frisk persille tilgjengelig, kan du tilsette litt tørkede urter som for eksempel persille, kjørvel eller estragon.

Tips!

Har du ikke ferdig buljong, lager du det raskt ved å røre ut buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken. Bruk gjerne en elektrisk vannkoker om du ønsker å gjøre dette enda raskere. Da er buljongen allerede varm når du tilsetter den i retten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Anne-Lise Jakobsen

    1 måneder siden
    Fy søren, dette er den beste kyllingsuppa jeg har smakt. Enda bedre oppvarma og med litt honning i for rundere smak. Dette ble en hit rundt middagsbordet og med nybakt Foccacia, enda bedre. Tusen takk Tine

    Kommenter  (0)


  • May

    2 måneder siden
    Veldig god suppe, jeg tilsatte litt timian i suppa noe som ble veldig godt. Serverte med hjemmelagd focaccia brød ved siden av.

    Kommenter  (0)


  • Ole

    3 måneder siden
    Hei
    Passer det med sambal oelek istedenfor curry paste? Evt hvor mye?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ole,

      anbefaler ikke å bytte ut en curry paste med den chili paste om du ikke er veldig glad i chili. Det blir ikke samme smak på retten. Prøv deg eventuelt frem med å smkae til litt å litt til du får ønsket smak :)

      Kommenter  (0)


  • Kristine

    3 måneder siden
    Hvis jeg ikke har rød curry for hånden hva kan jeg da bruke som en slags erstatning??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Kristine,

      Du kan bruke den curryen du har, men det vil gi en litt annerledes smak :)

      Kommenter  (0)


  • AJ

    4 måneder siden
    Kan man bruke noe annet enn rød currypaste? Tåler ikke hvitløk og løk.. men har lyst til å lage denne.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei AJ,

      Du kan bytte den ut med en annen currypaste eller tomatpaste :) Smaken blir ikke helt lik, men det blir veldig god suppe selv med endringer :)

      Kommenter  (0)


  • Anita

    6 måneder siden
    Hei! Istedefor å bruke original creme fraiche, kan jeg bruke en av de lettere creme fraiche? Prøver å holde fettforbruket lavt

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Anita,

      Du kan fint bruke en lettere Crème Fraîche, men husk at det ikke skal koke :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Naziha

    6 måneder siden
    Hei

    Hvor mange kyllingbuljonger tilsettes i 1l vann?:)

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei, Naziha! Det står anvist på buljong-pakken :) Ofte er det 1 terning per liter, men vi anbefaler at dobbeltsjekker på anvisningen. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • mats

    8 måneder siden
    hvor kommer denne retten fra

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Mats,

      Kyllingsuppe lages og spises i mange land med sin egen vri så det er vanskelig å si hvor kyllingsuppe opprinnelig stammer fra :) Dette er en versjon vi har valgt å lage. Håper det smaker!

      Kommenter  (0)


  • Line marie

    1 år siden
    Denne smakte helt fantastisk!! Deilig med hvitløksbrød til, til og med den kresne i huset elsket den:-)

    Kommenter  (1)

    • Lena Straume

      1 år siden
      En sikker favoritt :) Lett å lage er den også!

      Kommenter  (2)


  • Lisa

    2 år siden
    Går det fint å kutte litt hvitløk å ha oppi suppa også? Har laget suppa mange ganger, og elsker den! Derfor jeg er redd om jeg ødelegger den med hvitløk?

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lisa, her er det bare å prøve seg frem med hvitløk :) Det ødelegger nok ikke suppen og faller det ikke i smak allikevel så dropper du å ha i hvitløk neste gang igjen. God matlaging!

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat