Kremet kyllingsuppe

Kremet kyllingsuppe

46
  • Enkel
  • 15 min
Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Denne er i tillegg kjapp å lage, og med masse god smak.

Ingredienser

2 stk kyllingfileter , i små biter
1 ss TINE Meierismør
½ stk purre , grovhakket
1 stk rød paprika , i små biter
4 stk gulrøtter , i terninger
2 ts rød currypaste
1 l hønsebuljong
3 dl TINE Crème Fraîche Original
1 dl frisk persille , hakket

Slik gjør du det

    1. Fres kylling raskt i smør, i en gryte på høy varme, i 2-3 minutter.
    2. Ha purre, paprika og gulrot i gryta, og fres et par minutter. Tilsett currypaste, og rør i 1 minutt.
    3. Hell over kokende hønsebuljong, og la suppa småkoke i 5 minutter, eller til kyllingbitene er gjennomkokt. Rør inn crème fraîche og persille.
      Tips!

      Har du ikke frisk persille tilgjengelig, kan du tilsette litt tørkede urter som for eksempel persille, kjørvel eller estragon.

Tips!

Har du ikke ferdig buljong, lager du det raskt ved å røre ut buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken. Bruk gjerne en elektrisk vannkoker om du ønsker å gjøre dette enda raskere. Da er buljongen allerede varm når du tilsetter den i retten.

Kommentarer

  • Kristine

    2 måneder siden
    Skal det være vann i ? (Oppskrifte virket så mangelfull)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Nei, I denne skal det kun være kraft eller buljong :)

       (0)


  • Kristine

    2 måneder siden
    Skal det være vann i ?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Kristine,

      Nei, det skal ikke være vann i denne. Det skal være 1 liter kraft eller buljong :)

      Lykke til!

       (0)


  • Merete

    3 måneder siden
    Kan man bruke matfløte istedet for creme fraiche

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Det går fin fint å bytte ut creme fraich med matfløte. Ha gjerne kraft og fløte i sammen så det får et oppkok sammen. :)

       (0)


  • Kathinka

    3 måneder siden
    En av de beste snuppene jeg har spist! Jeg byttet ut gulerøtter med søtpoteter og krydret kyllingen med litt salt, pepper, hvitløk, gurkemeie og koriander. Jeg liker suppen litt sterk :)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Kathinka!

      Ja denne er en favoritt hos mange! :)

       (0)


  • Camilla

    3 måneder siden
    Den var kjempegod! :)

     (0)


  • Mona

    4 måneder siden
    Hei! Elsker denne suppen!
    Er den like god om den blir laget en dag i forveien, og så varmet opp igjen?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Mona,

      Så hyggelig at denne har blitt en favoritt.

      Supper og gryter blir som regel alltid bedre dag 2 :) Smakene har fått ''satt'' seg mer og da smaker det bare enda mer fantastisk!

       (0)


  • Audhild

    5 måneder siden
    Er denne suppen sterk?:)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Audhild,

      Det er veldig forskjellig hva man syns er sterkt, men vil ikke si at denne er sterk :) God matlaging!

       (0)


  • Kari

    5 måneder siden
    Hei! Har erfart av og til at creme fraiche kan «sprekke» eller deler seg. Kan det være et alternativ å erstatte den med vanlig kremfløte?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Kari,

      Du kan fint bytte den ut med kremfløte om du ønsker, men creme fraiche skal tåle oppvarming så den skal ikke sprekke. God matlaging!

       (1)


  • Janne

    7 måneder siden
    kan jeg kutte ut paprikaen evt bytte den ut med noe annet?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Janne!

      Det går helt fint å sløyfe pakrika. Bytt gjerne ut med en annen grønnsak som squash eller lignene. :)

       (1)


  • Anne-Lise Jakobsen

    10 måneder siden
    Fy søren, dette er den beste kyllingsuppa jeg har smakt. Enda bedre oppvarma og med litt honning i for rundere smak. Dette ble en hit rundt middagsbordet og med nybakt Foccacia, enda bedre. Tusen takk Tine

     (3)


Det er mye kjærlighet i god mat