Kremet kyllingsuppe

Kremet kyllingsuppe

37
  • Enkel
  • 15 min
Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Denne er i tillegg kjapp å lage, og med masse god smak.

Ingredienser

2 stk kyllingfileter , i små biter
1 ss TINE Meierismør
½ stk purre , grovhakket
1 stk rød paprika , i små biter
4 stk gulrøtter , i terninger
2 ts rød currypaste
1 l hønsebuljong
3 dl TINE Crème Fraîche Original
1 dl frisk persille , hakket

Slik gjør du det

    1. Fres kylling raskt i smør, i en gryte på høy varme, i 2-3 minutter.
    2. Ha purre, paprika og gulrot i gryta, og fres et par minutter. Tilsett currypaste, og rør i 1 minutt.
    3. Hell over kokende hønsebuljong, og la suppa småkoke i 5 minutter, eller til kyllingbitene er gjennomkokt. Rør inn crème fraîche og persille.
      Tips!

      Har du ikke frisk persille tilgjengelig, kan du tilsette litt tørkede urter som for eksempel persille, kjørvel eller estragon.

Tips!

Har du ikke ferdig buljong, lager du det raskt ved å røre ut buljongterninger i kokende vann etter anvisning på pakken. Bruk gjerne en elektrisk vannkoker om du ønsker å gjøre dette enda raskere. Da er buljongen allerede varm når du tilsetter den i retten.

Kommentarer

  • Mona

    14 dager siden
    Hei! Elsker denne suppen!
    Er den like god om den blir laget en dag i forveien, og så varmet opp igjen?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      13 dager siden
      Hei Mona,

      Så hyggelig at denne har blitt en favoritt.

      Supper og gryter blir som regel alltid bedre dag 2 :) Smakene har fått ''satt'' seg mer og da smaker det bare enda mer fantastisk!

       (0)


  • Audhild

    1 måneder siden
    Er denne suppen sterk?:)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Audhild,

      Det er veldig forskjellig hva man syns er sterkt, men vil ikke si at denne er sterk :) God matlaging!

       (0)


  • Kari

    2 måneder siden
    Hei! Har erfart av og til at creme fraiche kan «sprekke» eller deler seg. Kan det være et alternativ å erstatte den med vanlig kremfløte?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Kari,

      Du kan fint bytte den ut med kremfløte om du ønsker, men creme fraiche skal tåle oppvarming så den skal ikke sprekke. God matlaging!

       (1)


  • Janne

    3 måneder siden
    kan jeg kutte ut paprikaen evt bytte den ut med noe annet?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Janne!

      Det går helt fint å sløyfe pakrika. Bytt gjerne ut med en annen grønnsak som squash eller lignene. :)

       (1)


  • Anne-Lise Jakobsen

    6 måneder siden
    Fy søren, dette er den beste kyllingsuppa jeg har smakt. Enda bedre oppvarma og med litt honning i for rundere smak. Dette ble en hit rundt middagsbordet og med nybakt Foccacia, enda bedre. Tusen takk Tine

     (2)


  • May

    7 måneder siden
    Veldig god suppe, jeg tilsatte litt timian i suppa noe som ble veldig godt. Serverte med hjemmelagd focaccia brød ved siden av.

     (1)


  • Ole

    8 måneder siden
    Hei
    Passer det med sambal oelek istedenfor curry paste? Evt hvor mye?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Ole,

      anbefaler ikke å bytte ut en curry paste med den chili paste om du ikke er veldig glad i chili. Det blir ikke samme smak på retten. Prøv deg eventuelt frem med å smkae til litt å litt til du får ønsket smak :)

       (1)


  • Kristine

    8 måneder siden
    Hvis jeg ikke har rød curry for hånden hva kan jeg da bruke som en slags erstatning??

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Kristine,

      Du kan bruke den curryen du har, men det vil gi en litt annerledes smak :)

       (1)


  • AJ

    8 måneder siden
    Kan man bruke noe annet enn rød currypaste? Tåler ikke hvitløk og løk.. men har lyst til å lage denne.

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei AJ,

      Du kan bytte den ut med en annen currypaste eller tomatpaste :) Smaken blir ikke helt lik, men det blir veldig god suppe selv med endringer :)

       (1)


  • Anita

    11 måneder siden
    Hei! Istedefor å bruke original creme fraiche, kan jeg bruke en av de lettere creme fraiche? Prøver å holde fettforbruket lavt

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Anita,

      Du kan fint bruke en lettere Crème Fraîche, men husk at det ikke skal koke :) God matlaging!

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat