Skip to main content

Asiatisk laks med frisk kremet salat

Enkel
25min

Lyst på salat med laks? Prøv vår oppskrift på en frisk, kremet salat med eple, avocado og lime - toppet med asiatisk laks. En kjapp og enkel salat som passer godt som hverdagsmiddag.

4.4
(89)
Next ImageAsiatisk laks med frisk kremet salat

Ingredienser

Antall porsjoner

Soyaglasert laks

500 g
laks
6 ss
soyasaus
1 ss
raspet ingefær
1 stk
raspet hvitløksfedd
1 ss
Dijonsennep
1 ts
sriracha chilisaus
3 ss
sukker

Kremet salat

30 g
limejuice
1 stk
finrapset hvitløksfedd
2 ss
frisk koriander hakket
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 stk
hjertesalat
2 stk
eple
2 stk
avokado i terninger

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.

  2. Bland soyasaus, dijon sennep, ingefær, hvitløk, sriracha, sukker og smør i en liten kjele og kok til det tykner, litt som en sirup.

  3. Legg biter av laks i en ildfast form og pensle med soyablandingen. Stek laksen slik at den får en fin stekeskorpe og en kjernetemperatur du liker, ca. 7-10 minutter, avhengig av størrelsen på bitene.

  4. Mens fisken står i ovnen, finn frem en medium stor bolle og bland sammen lettrømme, lime, hvitløk, koriander, salt og pepper. Del opp salat, eple og avokado og vend dette sammen med rømmeblandingen.

  5. Topp salaten med biter av laks og server med lime og frisk koriander.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter