
Asiatisk laks med frisk kremet salat
Enkel•25 min10 min
Lyst på salat med laks? Prøv vår oppskrift på en frisk, kremet salat med eple, avocado og lime - toppet med asiatisk laks. En kjapp og enkel salat som passer godt som hverdagsmiddag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Soyaglasert laks
-
500 glaks
-
6 sssoyasaus
-
1 ssraspet ingefær
-
1 stkraspet hvitløksfedd
-
1 ssDijonsennep
-
1 tssriracha chilisaus
-
3 sssukker
-
1 ss
Kremet salat
-
150 g
-
30 glimejuice
-
1 stkfinrapset hvitløksfedd
-
2 ssfrisk koriander hakket
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 stkhjertesalat
-
2 stkepler
-
2 stkavokado i terninger
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2
Bland soyasaus, dijon sennep, ingefær, hvitløk, sriracha, sukker og smør i en liten kjele og kok til det tykner, litt som en sirup.
-
3
Legg biter av laks i en ildfast form og pensle med soyablandingen. Stek laksen slik at den får en fin stekeskorpe og en kjernetemperatur du liker, ca. 7-10 minutter, avhengig av størrelsen på bitene.
-
4
Mens fisken står i ovnen, finn frem en medium stor bolle og bland sammen lettrømme, lime, hvitløk, koriander, salt og pepper. Del opp salat, eple og avokado og vend dette sammen med rømmeblandingen.
-
5
Topp salaten med biter av laks og server med lime og frisk koriander.