Laks med kremet salat

Asiatisk laks med frisk kremet salat

0
83
Enkel25 min
Lyst på salat med laks? Prøv vår oppskrift på en frisk, kremet salat med eple, avocado og lime - toppet med asiatisk laks. En kjapp og enkel salat som passer godt som hverdagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Soyaglasert laks

  • 500 g
    laks
  • 6 ss
    soyasaus
  • 1 ss
    raspet ingefær
  • 1 stk
    raspet hvitløksfedd
  • 1 ss
    Dijonsennep
  • 1 ts
    sriracha chilisaus
  • 3 ss
    sukker
  • 1 ss

Kremet salat

  • 150 g
  • 30 g
    limejuice
  • 1 stk
    finrapset hvitløksfedd
  • 2 ss
    frisk koriander hakket
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 stk
    hjertesalat
  • 2 stk
    epler
  • 2 stk
    avokado i terninger

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 °C.

  2. 2

    Bland soyasaus, dijon sennep, ingefær, hvitløk, sriracha, sukker og smør i en liten kjele og kok til det tykner, litt som en sirup.

  3. 3

    Legg biter av laks i en ildfast form og pensle med soyablandingen. Stek laksen slik at den får en fin stekeskorpe og en kjernetemperatur du liker, ca. 7-10 minutter, avhengig av størrelsen på bitene.

  4. 4

    Mens fisken står i ovnen, finn frem en medium stor bolle og bland sammen lettrømme, lime, hvitløk, koriander, salt og pepper. Del opp salat, eple og avokado og vend dette sammen med rømmeblandingen.

  5. 5

    Topp salaten med biter av laks og server med lime og frisk koriander.

Del denne oppskriften: