
Asiatisk laks med frisk kremet salat
Enkel•25 min10 min
Kremet salat med eple, avocado og lime toppet med asiatisk laks. En kjapp og enkel salat som passer godt som hverdagsmiddag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Soyaglasert laks
-
500 glaks
-
6 sssoyasaus
-
1 ssraspet ingefær
-
1 stkraspet hvitløksfedd
-
1 ssDijonsennep
-
1 tssriracha chilisaus
-
3 sssukker
-
1 ss
Kremet salat
-
150 g
-
30 glimejuice
-
1 stkfinrapset hvitløksfedd
-
2 ssfrisk koriander hakket
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 stkhjertesalat
-
2 stkepler
-
2 stkavokado i terninger
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2
Bland soyasuas, dijon sennep, ingefær, hvitløk, sriracha, sukker og smør i en liten kjele og kok til det tykner, litt som en sirup.
-
3
Legg biter av laks i en ildfast form og pensle med soyablandingen. Stek laksen slik at den får en fin stekeskorpe og en kjernetemperatur du liker, ca. 7-10 minutter, avhengig av størrelsen på bitene.
-
4
Mens fisken står i ovnen, finn frem en medium stor bolle og bland sammen lettrømme, lime, hvitløk, koriander, salt og pepper. Del opp salat, eple og avokado og vend dette sammen med rømmeblandingen.
-
5
Topp salaten med biter av laks og server med lime og frisk koriander.