
Asiatisk laks med frisk kremet salat
Lyst på salat med laks? Prøv vår oppskrift på en frisk, kremet salat med eple, avocado og lime - toppet med asiatisk laks. En kjapp og enkel salat som passer godt som hverdagsmiddag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Soyaglasert laks
Kremet salat
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm ovnen til 180 °C.
- 2
Bland soyasaus, dijon sennep, ingefær, hvitløk, sriracha, sukker og smør i en liten kjele og kok til det tykner, litt som en sirup.
- 3
Legg biter av laks i en ildfast form og pensle med soyablandingen. Stek laksen slik at den får en fin stekeskorpe og en kjernetemperatur du liker, ca. 7-10 minutter, avhengig av størrelsen på bitene.
- 4
Mens fisken står i ovnen, finn frem en medium stor bolle og bland sammen lettrømme, lime, hvitløk, koriander, salt og pepper. Del opp salat, eple og avokado og vend dette sammen med rømmeblandingen.
- 5
Topp salaten med biter av laks og server med lime og frisk koriander.