Håndkle og blad
Raita
(4949)

Raita

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Raita er klassisk tilbehør til krydret og sterk indisk mat da yoghurt og agurk er med på roe ned de kraftige smakene.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stkrødløk
1 stkhvitløksfedd
5 dlTINE Yoghurt Naturell
2 sslimesaft
¼ tsmalt koriander
¼ tsspisskummen
1 stkagurk
4 ssmynte
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.
    2. Del agurk i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Fjerner du kjernen på agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje, blir raitaen mindre utvannet og får en fyldigere smak.

Blått hjerte
Tips!

Indisk reita er som gresk tzatziki - godt til fisk og kjøtt, gjerne om det er grillet eller godt krydret.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat