Skip to main content

Raita

Enkel
20min

Raita er klassisk tilbehør til krydret og sterk indisk mat. Yoghurt og agurk er med på roe ned de kraftige smakene.

3.8
(182)
Next ImageRaita

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

0.5 stk
rødløk
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
limesaft
0.25 ts
malt koriander
0.25 ts
spisskummen
1 stk
agurk
4 ss
mynte
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.

  2. Rasp agurk med et rivjern og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.

    Tips

    Fjerner du kjernen på agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje, blir raitaen mindre utvannet og får en fyldigere smak.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Indisk raita er som gresk tzatziki - godt til fisk og kjøtt, gjerne om det er grillet eller godt krydret.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter