Raita

Raita

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Raita er klassisk tilbehør til krydret og sterk indisk mat da yoghurt og agurk er med på roe ned de kraftige smakene.

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk rødløk
1 stk hvitløksfedd
5 dl TINE Yoghurt Naturell
2 ss limesaft
¼ ts malt koriander
¼ ts spisskummen
1 stk agurk
4 ss mynte
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.
    2. Del agurk i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.
      Tips!

      Fjerner du kjernen på agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje, blir raitaen mindre utvannet og får en fyldigere smak.

Tips!

Indisk reita er som gresk tzatziki - godt til fisk og kjøtt, gjerne om det er grillet eller godt krydret.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat