Raita
Enkel•20 min min
Raita er klassisk tilbehør til krydret og sterk indisk mat. Yoghurt og agurk er med på roe ned de kraftige smakene.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ stkrødløk
-
1 stkhvitløksfedd
-
5 dl
-
2 sslimesaft
-
¼ tsmalt koriander
-
¼ tsspisskummen
-
1 stkagurk
-
4 ssmynte
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.
-
2
Rasp agurk med et rivjern og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Tips
Fjerner du kjernen på agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje, blir raitaen mindre utvannet og får en fyldigere smak.