Raita
Enkel
20min
Raita er klassisk tilbehør til krydret og sterk indisk mat. Yoghurt og agurk er med på roe ned de kraftige smakene.
3.8
(184)

Ingredienser
Porsjoner
½ stk
rødløk
1 stk
hvitløksfedd
2 ss
limesaft
¼ ts
malt koriander
¼ ts
spisskummen
1 stk
agurk
4 ss
mynte
½ ts
salt
¼ ts
pepper
Slik gjør du
- 1
Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.
- 2
Rasp agurk med et rivjern og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Tips
Fjerner du kjernen på agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje, blir raitaen mindre utvannet og får en fyldigere smak.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Indisk raita er som gresk tzatziki - godt til fisk og kjøtt, gjerne om det er grillet eller godt krydret.