Raita

Raita

2
  • Enkel
  • 20 min
Raita er klassisk tilbehør til krydret og sterk indisk mat da yoghurt og agurk er med på roe ned de kraftige smakene.

Ingredienser

½ stk rødløk
1 stk hvitløksfedd
5 dl TINE Yoghurt Naturell
2 ss limesaft
¼ ts malt koriander
¼ ts spisskummen
1 stk agurk
4 ss mynte
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.
    2. Del agurk i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.
      Tips!

      Fjerner du kjernen på agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje, blir raitaen mindre utvannet og får en fyldigere smak.

Tips!

Indisk reita er som gresk tzatziki - godt til fisk og kjøtt, gjerne om det er grillet eller godt krydret.

Kommentarer

  • Alfred Rozenkrantz

    8 måneder siden
    Dette er verken Raita eller Tzatziki TINE, For det første bruker man ikke rødløk, men vårløk og hvitløk finnes kun i tzatsiki. Smaker nok godt. Men det er en elendig sammenligning. Da det er helt ukorrekt.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Alfred,

      I en Raita kan man bruke rødløk eller vårløk og hvitløk om man ønsker. Dette er vår versjon av Raita som vi syns smaker veldig godt. Anbefaler å prøve den ur :)

       (6)


Det er mye kjærlighet i god mat