Raita

Raita

4
156
Enkel20 min
Raita er klassisk tilbehør til krydret og sterk indisk mat da yoghurt og agurk er med på roe ned de kraftige smakene.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • ½ stk
    rødløk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 5 dl
  • 2 ss
    limesaft
  • ¼ ts
    malt koriander
  • ¼ ts
    spisskummen
  • 1 stk
    agurk
  • 4 ss
    mynte
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.

  2. 2

    Del agurk i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.

    Tips

    Fjerner du kjernen på agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje, blir raitaen mindre utvannet og får en fyldigere smak.

Tips

Indisk raita er som gresk tzatziki - godt til fisk og kjøtt, gjerne om det er grillet eller godt krydret.

Del denne oppskriften: