Lam kofta masala

Lam kofta masala

0
8
Enkel60 min
Hjemmelagde lammekjøttboller, eller lamb koftas om du vil, i en mildt krydret saus omfavner alt vi tenker på som pakistansk og indisk mat. Server denne eksotiske middagen med kokt ris og yoghurt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 4 dl
    frisk koriander
  • 500 g
    kvernet lammekjøtt
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    chilipulver
  • 1 stk
    egg

Masala

  • 1 stk
    løk
  • 6 stk
    hvitløksfedd
  • 4 ss
    klaret smør eller olje
  • 1 stk
    tomat
  • 4 dl
    vann
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    malt koriander
  • ½ ts
    chilipulver
  • 3 cm
    frisk ingefær

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk løk og koriander. Bland med kjøttdeig, salt og chilipulver. Lettpisk egg og bland inn i kjøttdeigen, til en jevn og formbar deig.

  2. 2

    Rull små kjøttboller, bruk gjerne litt kaldt vann på hendene. La kjøttbollene hvile i kjøleskapet mens du lager sausen.

  3. 3

    Lag masala (kryddersaus) ved å finhakke løk og hvitløk. Fres i en stor kjele med klarnet smør til myk og gyllen, ca. 8 minutter.

  4. 4

    Grovhakk tomat og tilsett med vann, salt, malt koriander, chilipulver og finrevet ingefær. Rør godt og kok under lokk i ca. 10 minutter eller til sausen er redusert noe og olje skiller seg ut. Kjør blandingen med stavmikser om ønskelig.

  5. 5

    Ha kjøttbollene i kryddersausen, og la småkoke i 20 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Spe med vann om det trengs. Rør underveis og øs saus over bollene.

  6. 6

    Kok ris etter anvisning på pakken. Del sitronen i båter, grovhakk koriander og ha yoghurt i en skål med nykvernet pepper over. Server kjøttboller i saus med tilbehør.

    Tips

    Hvis sausen er for sterk kan du røre yoghurt inn i den, så blir den mildere og mer barnevennlig.

Tips

Bruk koftaoppskriften til kebab. Klem da kjøttet rundt et grillspyd og stek i panne. Bruker du grillspyd av tre, husk å legge dem i vann 1 time først, så de ikke tar fyr eller gir fra seg flis.

Del denne oppskriften: