
Lam kofta masala
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
4 dlfrisk koriander
-
500 gkvernet lammekjøtt
-
½ tssalt
-
½ tschilipulver
-
1 stkegg
Masala
-
1 stkløk
-
6 stkhvitløksfedd
-
4 ssklaret smør eller olje
-
1 stktomat
-
4 dlvann
-
½ tssalt
-
½ tsmalt koriander
-
½ tschilipulver
-
3 cmfrisk ingefær
Til servering
-
2 dlris
-
2 dl
-
¼ tspepper
-
2 dlfrisk koriander
-
1 stksitron
Slik gjør du det
-
1
Finhakk løk og koriander. Bland med kjøttdeig, salt og chilipulver. Lettpisk egg og bland inn i kjøttdeigen, til en jevn og formbar deig.
-
2
Rull små kjøttboller, bruk gjerne litt kaldt vann på hendene. La kjøttbollene hvile i kjøleskapet mens du lager sausen.
-
3
Lag masala (kryddersaus) ved å finhakke løk og hvitløk. Fres i en stor kjele med klarnet smør til myk og gyllen, ca. 8 minutter.
-
4
Grovhakk tomat og tilsett med vann, salt, malt koriander, chilipulver og finrevet ingefær. Rør godt og kok under lokk i ca. 10 minutter eller til sausen er redusert noe og olje skiller seg ut. Kjør blandingen med stavmikser om ønskelig.
-
5
Ha kjøttbollene i kryddersausen, og la småkoke i 20 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Spe med vann om det trengs. Rør underveis og øs saus over bollene.
-
6
Kok ris etter anvisning på pakken. Del sitronen i båter, grovhakk koriander og ha yoghurt i en skål med nykvernet pepper over. Server kjøttboller i saus med tilbehør.
Tips
Hvis sausen er for sterk kan du røre yoghurt inn i den, så blir den mildere og mer barnevennlig.