Lam kofta masala
Hjemmelagde lammekjøttboller, eller lamb koftas om du vil, i en mildt krydret saus omfavner alt vi tenker på som pakistansk og indisk mat. Server denne eksotiske middagen med kokt ris og yoghurt.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk
- 4 dl frisk koriander
- 500 g kvernet lammekjøtt
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts chilipulver
- 1 stykk egg
Masala
- 1 stykk løk
- 6 stykk hvitløksfedd
- 4 ss klaret smør, eller olje
- 1 stykk tomat
- 4 dl vann
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts malt koriander
- 0.5 ts chilipulver
- 3 cm frisk ingefær
Til servering
- 2 dl ris
- 2 dl TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
- 0.25 ts pepper
- 2 dl frisk koriander
- 1 stykk sitron
Slik gjør du
1
Finhakk løk og koriander. Bland med kjøttdeig, salt og chilipulver. Lettpisk egg og bland inn i kjøttdeigen, til en jevn og formbar deig.
2
Rull små kjøttboller, bruk gjerne litt kaldt vann på hendene. La kjøttbollene hvile i kjøleskapet mens du lager sausen.
3
Lag masala (kryddersaus) ved å finhakke løk og hvitløk. Fres i en stor kjele med klarnet smør til myk og gyllen, ca. 8 minutter.
4
Grovhakk tomat og tilsett med vann, salt, malt koriander, chilipulver og finrevet ingefær. Rør godt og kok under lokk i ca. 10 minutter eller til sausen er redusert noe og olje skiller seg ut. Kjør blandingen med stavmikser om ønskelig.
5
Ha kjøttbollene i kryddersausen, og la småkoke i 20 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Spe med vann om det trengs. Rør underveis og øs saus over bollene.
6
Kok ris etter anvisning på pakken. Del sitronen i båter, grovhakk koriander og ha yoghurt i en skål med nykvernet pepper over. Server kjøttboller i saus med tilbehør.
TipsHvis sausen er for sterk kan du røre yoghurt inn i den, så blir den mildere og mer barnevennlig.
TipsBruk koftaoppskriften til kebab. Klem da kjøttet rundt et grillspyd og stek i panne. Bruker du grillspyd av tre, husk å legge dem i vann 1 time først, så de ikke tar fyr eller gir fra seg flis.