Lam kofta masala
Utførelse
EnkelTid
Hjemmelagde lammekjøttboller, eller lamb koftas om du vil, i en mildt krydret saus omfavner alt vi tenker på som pakistansk og indisk mat. Server denne eksotiske middagen med kokt ris og yoghurt.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
1 stk | løk |
4 dl | frisk koriander |
500 g | kvernet lammekjøtt |
½ ts | salt |
½ ts | chilipulver |
1 stk | egg |
Masala
1 stk | løk |
6 stk | hvitløksfedd |
4 ss | klaret smør eller olje |
1 stk | tomat |
4 dl | vann |
½ ts | salt |
½ ts | malt koriander |
½ ts | chilipulver |
3 centimeter | frisk ingefær |
Til servering
2 dl | ris |
2 dl | TINE Yoghurt Naturell |
¼ ts | pepper |
2 dl | frisk koriander |
1 stk | sitron |
Slik gjør du det
- Finhakk løk og koriander. Bland med kjøttdeig, salt og chilipulver. Lettpisk egg og bland inn i kjøttdeigen, til en jevn og formbar deig.
- Rull små kjøttboller, bruk gjerne litt kaldt vann på hendene. La kjøttbollene hvile i kjøleskapet mens du lager sausen.
- Lag masala (kryddersaus) ved å finhakke løk og hvitløk. Fres i en stor kjele med klarnet smør til myk og gyllen, ca. 8 minutter.
- Grovhakk tomat og tilsett med vann, salt, malt koriander, chilipulver og finrevet ingefær. Rør godt og kok under lokk i ca. 10 minutter eller til sausen er redusert noe og olje skiller seg ut. Kjør blandingen med stavmikser om ønskelig.
- Ha kjøttbollene i kryddersausen, og la småkoke i 20 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Spe med vann om det trengs. Rør underveis og øs saus over bollene.
- Kok ris etter anvisning på pakken. Del sitronen i båter, grovhakk koriander og ha yoghurt i en skål med nykvernet pepper over. Server kjøttboller i saus med tilbehør.
Tips:
Hvis sausen er for sterk kan du røre yoghurt inn i den, så blir den mildere og mer barnevennlig.
Tips:
Bruk koftaoppskriften til kebab. Klem da kjøttet rundt et grillspyd og stek i panne. Bruker du grillspyd av tre, husk å legge dem i vann 1 time først, så de ikke tar fyr eller gir fra seg flis.