
Lam kofta masala
Hjemmelagde lammekjøttboller, eller lamb koftas om du vil, i en mildt krydret saus omfavner alt vi tenker på som pakistansk og indisk mat. Server denne eksotiske middagen med kokt ris og yoghurt.

Ingredienser
Porsjoner
Ingredienser
Masala
Til servering
Slik gjør du
- 1
Finhakk løk og koriander. Bland med kjøttdeig, salt og chilipulver. Lettpisk egg og bland inn i kjøttdeigen, til en jevn og formbar deig.
- 2
Rull små kjøttboller, bruk gjerne litt kaldt vann på hendene. La kjøttbollene hvile i kjøleskapet mens du lager sausen.
- 3
Lag masala (kryddersaus) ved å finhakke løk og hvitløk. Fres i en stor kjele med klarnet smør til myk og gyllen, ca. 8 minutter.
- 4
Grovhakk tomat og tilsett med vann, salt, malt koriander, chilipulver og finrevet ingefær. Rør godt og kok under lokk i ca. 10 minutter eller til sausen er redusert noe og olje skiller seg ut. Kjør blandingen med stavmikser om ønskelig.
- 5
Ha kjøttbollene i kryddersausen, og la småkoke i 20 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Spe med vann om det trengs. Rør underveis og øs saus over bollene.
- 6
Kok ris etter anvisning på pakken. Del sitronen i båter, grovhakk koriander og ha yoghurt i en skål med nykvernet pepper over. Server kjøttboller i saus med tilbehør.
Tips
Hvis sausen er for sterk kan du røre yoghurt inn i den, så blir den mildere og mer barnevennlig.
Tips
Bruk koftaoppskriften til kebab. Klem da kjøttet rundt et grillspyd og stek i panne. Bruker du grillspyd av tre, husk å legge dem i vann 1 time først, så de ikke tar fyr eller gir fra seg flis.