
Lam kofta masala
Hjemmelagde lammekjøttboller, eller lamb koftas om du vil, i en mildt krydret saus omfavner alt vi tenker på som pakistansk og indisk mat. Server denne eksotiske middagen med kokt ris og yoghurt.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Masala
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Finhakk løk og koriander. Bland med kjøttdeig, salt og chilipulver. Lettpisk egg og bland inn i kjøttdeigen, til en jevn og formbar deig.
- 2
Rull små kjøttboller, bruk gjerne litt kaldt vann på hendene. La kjøttbollene hvile i kjøleskapet mens du lager sausen.
- 3
Lag masala (kryddersaus) ved å finhakke løk og hvitløk. Fres i en stor kjele med klarnet smør til myk og gyllen, ca. 8 minutter.
- 4
Grovhakk tomat og tilsett med vann, salt, malt koriander, chilipulver og finrevet ingefær. Rør godt og kok under lokk i ca. 10 minutter eller til sausen er redusert noe og olje skiller seg ut. Kjør blandingen med stavmikser om ønskelig.
- 5
Ha kjøttbollene i kryddersausen, og la småkoke i 20 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Spe med vann om det trengs. Rør underveis og øs saus over bollene.
- 6
Kok ris etter anvisning på pakken. Del sitronen i båter, grovhakk koriander og ha yoghurt i en skål med nykvernet pepper over. Server kjøttboller i saus med tilbehør.
Tips
Hvis sausen er for sterk kan du røre yoghurt inn i den, så blir den mildere og mer barnevennlig.
Tips
Bruk koftaoppskriften til kebab. Klem da kjøttet rundt et grillspyd og stek i panne. Bruker du grillspyd av tre, husk å legge dem i vann 1 time først, så de ikke tar fyr eller gir fra seg flis.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter

