Lam kofta masala

Lam kofta masala

0
 • Enkel
 • 60 min
Hjemmelagde lammekjøttboller, eller lamb koftas om du vil, i en mildt krydret saus omfavner alt vi tenker på som pakistansk og indisk mat. Server denne eksotiske middagen med kokt ris og yoghurt.

Ingredienser

1 stk løk
4 dl frisk koriander
500 g kvernet lammekjøtt
½ ts salt
½ ts chilipulver
1 stk egg

Masala

1 stk løk
6 stk hvitløksfedd
4 ss klaret smør eller olje
1 stk tomat
4 dl vann
½ ts salt
½ ts malt koriander
½ ts chilipulver
3 cm frisk ingefær

Til servering

2 dl ris
2 dl TINE Yoghurt Naturell
¼ ts pepper
2 dl frisk koriander
1 stk sitron

Slik gjør du det

  1. Finhakk løk og koriander. Bland med kjøttdeig, salt og chilipulver. Lettpisk egg og bland inn i kjøttdeigen, til en jevn og formbar deig.
  2. Rull små kjøttboller, bruk gjerne litt kaldt vann på hendene. La kjøttbollene hvile i kjøleskapet mens du lager sausen.
  3. Lag masala (kryddersaus) ved å finhakke løk og hvitløk. Fres i en stor kjele med klarnet smør til myk og gyllen, ca. 8 minutter.
  4. Grovhakk tomat og tilsett med vann, salt, malt koriander, chilipulver og finrevet ingefær. Rør godt og kok under lokk i ca. 10 minutter eller til sausen er redusert noe og olje skiller seg ut. Kjør blandingen med stavmikser om ønskelig.
  5. Ha kjøttbollene i kryddersausen, og la småkoke i 20 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Spe med vann om det trengs. Rør underveis og øs saus over bollene.
  6. Kok ris etter anvisning på pakken. Del sitronen i båter, grovhakk koriander og ha yoghurt i en skål med nykvernet pepper over. Server kjøttboller i saus med tilbehør.
   Tips

   Hvis sausen er for sterk kan du røre yoghurt inn i den, så blir den mildere og mer barnevennlig.

Tips

Bruk koftaoppskriften til kebab. Klem da kjøttet rundt et grillspyd og stek i panne. Bruker du grillspyd av tre, husk å legge dem i vann 1 time først, så de ikke tar fyr eller gir fra seg flis.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat