Håndkle og blad
Lam kofta masala
(66)

Lam kofta masala

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Hjemmelagde lammekjøttboller, eller lamb koftas om du vil, i en mildt krydret saus omfavner alt vi tenker på som pakistansk og indisk mat. Server denne eksotiske middagen med kokt ris og yoghurt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
4 dlfrisk koriander
500 gkvernet lammekjøtt
½ tssalt
½ tschilipulver
1 stkegg

Masala

1 stkløk
6 stkhvitløksfedd
4 ssklaret smør eller olje
1 stktomat
4 dlvann
½ tssalt
½ tsmalt koriander
½ tschilipulver
3 centimeterfrisk ingefær

Til servering

2 dlris
2 dlTINE Yoghurt Naturell
¼ tspepper
2 dlfrisk koriander
1 stksitron
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Finhakk løk og koriander. Bland med kjøttdeig, salt og chilipulver. Lettpisk egg og bland inn i kjøttdeigen, til en jevn og formbar deig.
  2. Rull små kjøttboller, bruk gjerne litt kaldt vann på hendene. La kjøttbollene hvile i kjøleskapet mens du lager sausen.
  3. Lag masala (kryddersaus) ved å finhakke løk og hvitløk. Fres i en stor kjele med klarnet smør til myk og gyllen, ca. 8 minutter.
  4. Grovhakk tomat og tilsett med vann, salt, malt koriander, chilipulver og finrevet ingefær. Rør godt og kok under lokk i ca. 10 minutter eller til sausen er redusert noe og olje skiller seg ut. Kjør blandingen med stavmikser om ønskelig.
  5. Ha kjøttbollene i kryddersausen, og la småkoke i 20 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Spe med vann om det trengs. Rør underveis og øs saus over bollene.
  6. Kok ris etter anvisning på pakken. Del sitronen i båter, grovhakk koriander og ha yoghurt i en skål med nykvernet pepper over. Server kjøttboller i saus med tilbehør.
   Blått hjerte
   Tips!

   Hvis sausen er for sterk kan du røre yoghurt inn i den, så blir den mildere og mer barnevennlig.

Blått hjerte
Tips!

Bruk koftaoppskriften til kebab. Klem da kjøttet rundt et grillspyd og stek i panne. Bruker du grillspyd av tre, husk å legge dem i vann 1 time først, så de ikke tar fyr eller gir fra seg flis.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat