
Moong dal
En godt krydret stuing av mungbønner (Moong dal) er som hverdagskost å regne i Pakistan. Til denne middagen serveres ris med krydderolje og stekt løk på toppen.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Topping
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Skyll mungbønnene i et dørslag og la dem ligge dekket i kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og kok opp i vann med chilipulver, malt koriander, gurkemeie og most hvitløk. La småkoke i 10-12 minutter.
Tips
Du kan bruke grønne linser om du ikke finner mungbønner.
- 2
Kok ris etter anvisning på pakken.
- 3
Grovhakk tomat, finhakk grønn chili og ha i bønnene. Kok til bønnene er møre og blandingen har tyknet, ca. 15 minutter. Tilsett litt mer vann om nødvendig, blandingen skal være som en grøt. Ha i laurbærblad, sitronsaft, salt og garam masala og rør godt.
- 4
Skjær løk i tynne skiver og fres dem i en varm panne med olje til gylne. Ha løk og olje over bønnestuingen.
- 5
Varm opp klaret smør og tilsett spisskummen, nellik, hel pepper, kardemomme, karriblader og tørket chili. Fres under omrøring i 2-3 minutter. Denne teknikken kalles tadka og frigjør smak og oljer fra krydderne. Hell over linsegryten ved servering.
- 6
Server linsegryten med grovhakket koriander, ris og nanbrød.
Tips
Rester etter Moong dal er perfekt å blande inn i curry-retter, gryteretter eller supper for å gjøre dem mer fyldige og smaksrike.
Flere fristende oppskrifter
