Moong dal
Enkel
1t
En godt krydret stuing av mungbønner (Moong dal) er som hverdagskost å regne i Pakistan. Til denne middagen serveres ris med krydderolje og stekt løk på toppen.
3.9
(49)

Ingredienser
5 dl
gule mungbønner (eventuelt grønne linser)
1 l
vann
1 ts
chilipulver
½ ts
malt koriander
½ ts
gurkemeie
3 stk
hvitløksfedd
3 stk
tomat
2 stk
grønn chili
1 stk
laurbærblad
2 ss
sitronsaft
½ ts
salt
1 ts
garam masala
Topping
1 stk
løk
2 ss
solsikkeolje
3 ss
klaret smør
½ ts
hel spisskummen
3 stk
nellikspiker
5 stk
pepperkorn
2 stk
kardemommekapsel
4 stk
karriblad
2 stk
små tørket chili
Til servering
2 dl
ris
4 stk
nanbrød
2 dl
frisk koriander
Slik gjør du
Tips
Du kan bruke grønne linser om du ikke finner mungbønner.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Rester etter Moong dal er perfekt å blande inn i curry-retter, gryteretter eller supper for å gjøre dem mer fyldige og smaksrike.


