Skip to main content

Moong dal

Enkel
1t

En godt krydret stuing av mungbønner (Moong dal) er som hverdagskost å regne i Pakistan. Til denne middagen serveres ris med krydderolje og stekt løk på toppen.

3.9
(49)
Next ImageMoong dal

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dl
gule mungbønner (eventuelt grønne linser)
1 l
vann
1 ts
chilipulver
0.5 ts
malt koriander
0.5 ts
gurkemeie
3 stk
hvitløksfedd
3 stk
tomat
2 stk
grønn chili
1 stk
laurbærblad
2 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
1 ts
garam masala

Topping

1 stk
løk
2 ss
solsikkeolje
3 ss
klaret smør
0.5 ts
hel spisskummen
3 stk
nellikspiker
5 stk
pepperkorn
2 stk
kardemommekapsel
4 stk
karriblad
2 stk
små tørket chili

Til servering

2 dl
ris
4 stk
nanbrød
2 dl
frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Skyll mungbønnene i et dørslag og la dem ligge dekket i kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og kok opp i vann med chilipulver, malt koriander, gurkemeie og most hvitløk. La småkoke i 10-12 minutter.

    Tips

    Du kan bruke grønne linser om du ikke finner mungbønner.

  2. Kok ris etter anvisning på pakken.

  3. Grovhakk tomat, finhakk grønn chili og ha i bønnene. Kok til bønnene er møre og blandingen har tyknet, ca. 15 minutter. Tilsett litt mer vann om nødvendig, blandingen skal være som en grøt. Ha i laurbærblad, sitronsaft, salt og garam masala og rør godt.

  4. Skjær løk i tynne skiver og fres dem i en varm panne med olje til gylne. Ha løk og olje over bønnestuingen.

  5. Varm opp klaret smør og tilsett spisskummen, nellik, hel pepper, kardemomme, karriblader og tørket chili. Fres under omrøring i 2-3 minutter. Denne teknikken kalles tadka og frigjør smak og oljer fra krydderne. Hell over linsegryten ved servering.

  6. Server linsegryten med grovhakket koriander, ris og nanbrød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Rester etter Moong dal er perfekt å blande inn i curry-retter, gryteretter eller supper for å gjøre dem mer fyldige og smaksrike.

Flere fristende oppskrifter