placeholder image
0

Moong dal

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En godt krydret stuing av mungbønner (Moong dal) er som hverdagskost å regne i Pakistan. Til denne middagen serveres ris med krydderolje og stekt løk på toppen.

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dlgule mungbønner (eventuelt grønne linser)
1 lvann
1 tschilipulver
½ tsmalt koriander
½ tsgurkemeie
3 stkhvitløksfedd
3 stktomater
2 stkgrønn chili
1 stklaurbærblad
2 sssitronsaft
½ tssalt
1 tsgaram masala

Topping

1 stkløk
2 sssolsikkeolje
3 ssklaret smør
½ tshel spisskummen
3 stknellikspikre
5 stkpepperkorn
2 stkkardemommekapsler
4 stkkarriblader
2 stksmå tørkede chili

Til servering

2 dlris
4 stknanbrød
2 dlfrisk koriander

Slik gjør du det

    1. Skyll mungbønnene i et dørslag og la dem ligge dekket i kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og kok opp i vann med chilipulver, malt koriander, gurkemeie og most hvitløk. La småkoke i 10-12 minutter.

      Tips:

      Du kan bruke grønne linser om du ikke finner mungbønner.

    2. Kok ris etter anvisning på pakken.
    3. Grovhakk tomat, finhakk grønn chili og ha i bønnene. Kok til bønnene er møre og blandingen har tyknet, ca. 15 minutter. Tilsett litt mer vann om nødvendig, blandingen skal være som en grøt. Ha i laurbærblad, sitronsaft, salt og garam masala og rør godt.
    4. Skjær løk i tynne skiver og fres dem i en varm panne med olje til gylne. Ha løk og olje over bønnestuingen.
    5. Varm opp klaret smør og tilsett spisskummen, nellik, hel pepper, kardemomme, karriblader og tørket chili. Fres under omrøring i 2-3 minutter. Denne teknikken kalles tadka og frigjør smak og oljer fra krydderne. Hell over linsegryten ved servering.
    6. Server linsegryten med grovhakket koriander, ris og nanbrød.

Tips:

Rester etter Moong dal er perfekt å blande inn i curry-retter, gryteretter eller supper for å gjøre dem mer fyldige og smaksrike.

Kommentarer