
Moong dal
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlgule mungbønner (eventuelt grønne linser)
-
1 lvann
-
1 tschilipulver
-
½ tsmalt koriander
-
½ tsgurkemeie
-
3 stkhvitløksfedd
-
3 stktomater
-
2 stkgrønn chili
-
1 stklaurbærblad
-
2 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
1 tsgaram masala
Topping
-
1 stkløk
-
2 sssolsikkeolje
-
3 ssklaret smør
-
½ tshel spisskummen
-
3 stknellikspikre
-
5 stkpepperkorn
-
2 stkkardemommekapsler
-
4 stkkarriblader
-
2 stksmå tørkede chili
Til servering
-
2 dlris
-
4 stknanbrød
-
2 dlfrisk koriander
Slik gjør du det
-
1
Skyll mungbønnene i et dørslag og la dem ligge dekket i kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og kok opp i vann med chilipulver, malt koriander, gurkemeie og most hvitløk. La småkoke i 10-12 minutter.
Tips
Du kan bruke grønne linser om du ikke finner mungbønner.
-
2
Kok ris etter anvisning på pakken.
-
3
Grovhakk tomat, finhakk grønn chili og ha i bønnene. Kok til bønnene er møre og blandingen har tyknet, ca. 15 minutter. Tilsett litt mer vann om nødvendig, blandingen skal være som en grøt. Ha i laurbærblad, sitronsaft, salt og garam masala og rør godt.
-
4
Skjær løk i tynne skiver og fres dem i en varm panne med olje til gylne. Ha løk og olje over bønnestuingen.
-
5
Varm opp klaret smør og tilsett spisskummen, nellik, hel pepper, kardemomme, karriblader og tørket chili. Fres under omrøring i 2-3 minutter. Denne teknikken kalles tadka og frigjør smak og oljer fra krydderne. Hell over linsegryten ved servering.
-
6
Server linsegryten med grovhakket koriander, ris og nanbrød.