Moong dal

Moong dal

3
20
Enkel60 min
En godt krydret stuing av mungbønner (Moong dal) er som hverdagskost å regne i Pakistan. Til denne middagen serveres ris med krydderolje og stekt løk på toppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 dl
    gule mungbønner (eventuelt grønne linser)
  • 1 l
    vann
  • 1 ts
    chilipulver
  • ½ ts
    malt koriander
  • ½ ts
    gurkemeie
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 3 stk
    tomater
  • 2 stk
    grønn chili
  • 1 stk
    laurbærblad
  • 2 ss
    sitronsaft
  • ½ ts
    salt
  • 1 ts
    garam masala

Topping

  • 1 stk
    løk
  • 2 ss
    solsikkeolje
  • 3 ss
    klaret smør
  • ½ ts
    hel spisskummen
  • 3 stk
    nellikspikre
  • 5 stk
    pepperkorn
  • 2 stk
    kardemommekapsler
  • 4 stk
    karriblader
  • 2 stk
    små tørkede chili

Til servering

  • 2 dl
    ris
  • 4 stk
    nanbrød
  • 2 dl
    frisk koriander

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll mungbønnene i et dørslag og la dem ligge dekket i kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og kok opp i vann med chilipulver, malt koriander, gurkemeie og most hvitløk. La småkoke i 10-12 minutter.

    Tips

    Du kan bruke grønne linser om du ikke finner mungbønner.

  2. 2

    Kok ris etter anvisning på pakken.

  3. 3

    Grovhakk tomat, finhakk grønn chili og ha i bønnene. Kok til bønnene er møre og blandingen har tyknet, ca. 15 minutter. Tilsett litt mer vann om nødvendig, blandingen skal være som en grøt. Ha i laurbærblad, sitronsaft, salt og garam masala og rør godt.

  4. 4

    Skjær løk i tynne skiver og fres dem i en varm panne med olje til gylne. Ha løk og olje over bønnestuingen.

  5. 5

    Varm opp klaret smør og tilsett spisskummen, nellik, hel pepper, kardemomme, karriblader og tørket chili. Fres under omrøring i 2-3 minutter. Denne teknikken kalles tadka og frigjør smak og oljer fra krydderne. Hell over linsegryten ved servering.

  6. 6

    Server linsegryten med grovhakket koriander, ris og nanbrød.

Tips

Rester etter Moong dal er perfekt å blande inn i curry-retter, gryteretter eller supper for å gjøre dem mer fyldige og smaksrike.

Del denne oppskriften: