Tikka Masala

(102)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En herlig oppskrift på en rett som tar deg rett til India. Smekkfull av gode smaker som ingefær, hvitløk og koriander.

Antall porsjoner

Ingredienser

marinade:

4 stkkyllingfileter
2 feddhvitløk
1 ssingefær
3 dlTINE Yoghurt Naturell
1 tsgurkemeie
1 ssrød currypaste
½ ssgaram masala
½ tssalt

raita:

1 stkagurk
1 ½ dlTINE Yoghurt Naturell
½ tsspisskummen
½ tssalt

Kylling og grønnsaker:

2 ssTINE Meierismør til steking
2 stkvårløk, skivet
1 stkrødløk, grovhakket
1 feddhvitløk, finhakket
2 tsingefær finhakket
2 sstomatpuré
1 tsgurkemeie
3 ssmandler skivet
3 dlvann
½ tssalt
1 dlTINE Yoghurt Naturell

Tilbehør:

2 ssfersk koriander
2 stknanbrød
 Les kommentarer (7) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • marinade:

    1. Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Smak til yoghurt med hvitløk, ingefær, gurkemeie, curry paste, garam masala og salt. Ha i kyllingen, bland godt og la det marineres i kjøleskapet minimum en time, gjerne over natten.
  • raita:

    1. Skyll agurk og del i mindre terninger. Bland yoghurt og agurkterninger. Smak til med spisskummen og salt.

      Tips:

      Sett raitaen kaldt før servering, gjerne 1 time, da får smakene satt seg godt.

    2. Sett ovnen på 250 °C. Stek kjøttet i en ildfast form i 12-15 minutter, til det er gjennomstekt.
  • Kylling og grønnsaker:

    1. Ha smør i en kjele og fres vårløk og rødløk blankt. Bland inn hvitløk, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsett gurkemeie, mandler og vann. La sausen småkoke 3-4 minutter.
    2. Bland inn kjøttet og marinaden og tilsett yoghurt. Smak til med salt. Spe eventuelt med litt vann hvis sausen blir for tykk. Server med hakket koriander og naanbrød.

Tips:

Du bør la kyllingen ligge kaldt i marinaden, gjerne natten over, for å få mest mulig smak i kjøttet.

Kommentarer

  Legg til kommentar