Tikka Masala

Tikka Masala

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 35 min
En herlig oppskrift på en rett som tar deg rett til India. Smekkfull av gode smaker som ingefær, hvitløk og koriander.

Ingredienser

Antall porsjoner

marinade:

4 stk kyllingfileter
2 fedd hvitløk
1 ss ingefær
3 dl TINE Yoghurt Naturell
1 ts gurkemeie
1 ss rød currypaste
½ ss garam masala
½ ts salt

raita:

1 stk agurk
1 ½ dl TINE Yoghurt Naturell
½ ts spisskummen
½ ts salt

Kylling og grønnsaker:

2 ss TINE Meierismør til steking
2 stk vårløk , skivet
1 stk rødløk , grovhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
2 ts ingefær finhakket
2 ss tomatpuré
1 ts gurkemeie
3 ss mandler skivet
3 dl vann
½ ts salt
1 dl TINE Yoghurt Naturell

Tilbehør:

2 ss fersk koriander
2 stk nanbrød

Slik gjør du det

    1. Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Smak til yoghurt med hvitløk, ingefær, gurkemeie, curry paste, garam masala og salt. Ha i kyllingen, bland godt og la det marineres i kjøleskapet minimum en time, gjerne over natten.
  1. raita:

    1. Skyll agurk og del i mindre terninger. Bland yoghurt og agurkterninger. Smak til med spisskummen og salt.
      Tips!

      Sett raitaen kaldt før servering, gjerne 1 time, da får smakene satt seg godt.

    2. Sett ovnen på 250 °C. Stek kjøttet i en ildfast form i 12-15 minutter, til det er gjennomstekt.
  2. Kylling og grønnsaker:

    1. Ha smør i en kjele og fres vårløk og rødløk blankt. Bland inn hvitløk, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsett gurkemeie, mandler og vann. La sausen småkoke 3-4 minutter.
    2. Bland inn kjøttet og marinaden og tilsett yoghurt. Smak til med salt. Spe eventuelt med litt vann hvis sausen blir for tykk. Server med hakket koriander og naanbrød.
Tips!

Du bør la kyllingen ligge kaldt i marinaden, gjerne natten over, for å få mest mulig smak i kjøttet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • May-Britt

    5 år siden
    Krydder ingrediensene har ennå ikke kommet på oppskriften, iallefall ikke som jeg kan se.

    Kommenter  (0)


  • Mona Johansen

    5 år siden
    Øverst står det "Retten er smekkful av gode smaker som ingefær, hvitløk, nellik og koriander". Men i ingrediensene kommer hverken ingefær, hvitløk eller nellik frem... Hvor skal nå de, da?? Eller er det feil på min mac???

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      hei Mona! Du har helt rett i at det mangler noe i denne oppskriften. Jeg skal gå over ingrediensene slik at alle kommer med i både ingress, ingrediensoversikt og fremgangsmåte. Takk for at du sa i fra!

      Kommenter  (0)

      • Erik

        5 år siden
        Synes du ligger litt etter skjema her nå Oda ;-)

        Kommenter  (0)

        • Oda Smeby Christensen

          5 år siden
          Hei Erik. Gjør egentlig ikke det. :) Men denne oppskriften er ikke fjernet, som den skulle. Her er den korrekte: http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kylling-og-fjarkre/rask-kylling-tikka-masala.

          Kommenter  (0)


  • Indian

    7 år siden
    Prøv marinaden med hvitløk og ingefær, på indisk vis.

    Kommenter  (5)


  • linda lundø

    7 år siden
    knall god :-)

    Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat