Tikka Masala

Tikka Masala

15
  • Enkel
  • 35 min
En herlig oppskrift på en rett som tar deg rett til India. Smekkfull av gode smaker som ingefær, hvitløk og koriander.

Ingredienser

marinade:

4 stk kyllingfileter
2 fedd hvitløk
1 ss ingefær
3 dl TINE Yoghurt Naturell
1 ts gurkemeie
1 ss rød currypaste
½ ss garam masala
½ ts salt

raita:

1 stk agurk
1 ½ dl TINE Yoghurt Naturell
½ ts spisskummen
½ ts salt

Kylling og grønnsaker:

2 ss TINE Meierismør til steking
2 stk vårløk , skivet
1 stk rødløk , grovhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
2 ts ingefær finhakket
2 ss tomatpuré
1 ts gurkemeie
3 ss mandler skivet
3 dl vann
½ ts salt
1 dl TINE Yoghurt Naturell

Tilbehør:

2 ss fersk koriander
2 stk nanbrød

Slik gjør du det

    1. Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Smak til yoghurt med hvitløk, ingefær, gurkemeie, curry paste, garam masala og salt. Ha i kyllingen, bland godt og la det marineres i kjøleskapet minimum en time, gjerne over natten.
  1. raita:

    1. Skyll agurk og del i mindre terninger. Bland yoghurt og agurkterninger. Smak til med spisskummen og salt.
      Tips

      Sett raitaen kaldt før servering, gjerne 1 time, da får smakene satt seg godt.

    2. Sett ovnen på 250 °C. Stek kjøttet i en ildfast form i 12-15 minutter, til det er gjennomstekt.
  2. Kylling og grønnsaker:

    1. Ha smør i en kjele og fres vårløk og rødløk blankt. Bland inn hvitløk, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsett gurkemeie, mandler og vann. La sausen småkoke 3-4 minutter.
    2. Bland inn kjøttet og marinaden og tilsett yoghurt. Smak til med salt. Spe eventuelt med litt vann hvis sausen blir for tykk. Server med hakket koriander og naanbrød.
Tips

Du bør la kyllingen ligge kaldt i marinaden, gjerne natten over, for å få mest mulig smak i kjøttet.

Kommentarer

  • Anne

    1 måneder siden
    Et veldig dumt spørsmål, men here it comes: Skal marinaden i ovnen ilag med kjøttet? 🤔😂

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det finnes ikke dumme spørsmål, Anne! :)

      Alt som står under marinade skal røres sammen og gnies inn kyllingfileten med.

      Dette kan ligge i kjøleskapet over natten.

      Når du skal steke kyllingen legger du denne i en ildfastform og gjerne hell over resten av marinaden over kyllingen så du får varmet litt på denne og.

      Lykke til! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat