Skip to main content

Tikka Masala

Enkel
35min

En herlig oppskrift på en rett som tar deg rett til India. Smekkfull av gode smaker som ingefær, hvitløk og koriander.

3.9
(139)

Ingredienser

Antall porsjoner

marinade:

4 stk
kyllingfilet
2 fedd
hvitløk
1 ss
ingefær
1 ts
gurkemeie
1 ss
rød currypaste
0.5 ss
garam masala
0.5 ts
salt

raita:

1 stk
agurk
0.5 ts
spisskummen
0.5 ts
salt

Kylling og grønnsaker:

2 ss
TINE® Meierismør til steking
2 stk
vårløk, skivet
1 stk
rødløk, grovhakket
1 fedd
hvitløk, finhakket
2 ts
ingefær finhakket
2 ss
tomatpuré
1 ts
gurkemeie
3 ss
mandler skivet
3 dl
vann
0.5 ts
salt

Tilbehør:

2 ss
fersk koriander
2 stk
nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Smak til yoghurt med hvitløk, ingefær, gurkemeie, curry paste, garam masala og salt. Ha i kyllingen, bland godt og la det marineres i kjøleskapet minimum en time, gjerne over natten.

raita:

  1. Skyll agurk og del i mindre terninger. Bland yoghurt og agurkterninger. Smak til med spisskummen og salt.

    Tips

    Sett raitaen kaldt før servering, gjerne 1 time, da får smakene satt seg godt.

  2. Sett ovnen på 250 °C. Stek kjøttet i en ildfast form i 12-15 minutter, til det er gjennomstekt.

Kylling og grønnsaker:

  1. Ha smør i en kjele og fres vårløk og rødløk blankt. Bland inn hvitløk, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsett gurkemeie, mandler og vann. La sausen småkoke 3-4 minutter.

  2. Bland inn kjøttet og marinaden og tilsett yoghurt. Smak til med salt. Spe eventuelt med litt vann hvis sausen blir for tykk. Server med hakket koriander og naanbrød.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du bør la kyllingen ligge kaldt i marinaden, gjerne natten over, for å få mest mulig smak i kjøttet.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter