
Tikka Masala
Enkel•35 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
marinade:
-
4 stkkyllingfileter
-
2 feddhvitløk
-
1 ssingefær
-
3 dl
-
1 tsgurkemeie
-
1 ssrød currypaste
-
½ ssgaram masala
-
½ tssalt
raita:
-
1 stkagurk
-
1 ½ dl
-
½ tsspisskummen
-
½ tssalt
Kylling og grønnsaker:
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
2 stkvårløk , skivet
-
1 stkrødløk , grovhakket
-
1 feddhvitløk , finhakket
-
2 tsingefær finhakket
-
2 sstomatpuré
-
1 tsgurkemeie
-
3 ssmandler skivet
-
3 dlvann
-
½ tssalt
-
1 dl
Tilbehør:
-
2 ssfersk koriander
-
2 stknanbrød
Slik gjør du det
-
1
Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Smak til yoghurt med hvitløk, ingefær, gurkemeie, curry paste, garam masala og salt. Ha i kyllingen, bland godt og la det marineres i kjøleskapet minimum en time, gjerne over natten.
raita:
-
2
Skyll agurk og del i mindre terninger. Bland yoghurt og agurkterninger. Smak til med spisskummen og salt.
Tips
Sett raitaen kaldt før servering, gjerne 1 time, da får smakene satt seg godt.
-
3
Sett ovnen på 250 °C. Stek kjøttet i en ildfast form i 12-15 minutter, til det er gjennomstekt.
Kylling og grønnsaker:
-
4
Ha smør i en kjele og fres vårløk og rødløk blankt. Bland inn hvitløk, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsett gurkemeie, mandler og vann. La sausen småkoke 3-4 minutter.
-
5
Bland inn kjøttet og marinaden og tilsett yoghurt. Smak til med salt. Spe eventuelt med litt vann hvis sausen blir for tykk. Server med hakket koriander og naanbrød.