Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Appelsinkylling

Enkel
20min

Herlig oppskrift på kyllingbryst og saus med orientalsk smak av sitrus og chili. Crème Fraîche demper den litt sterke smaken.

4.1
(34)
Next ImageAppelsinkylling

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus:

1 stk
appelsin
0.5 stk
sitron
1 stk
hønsebuljongterning
1 ts
kinesisk soyasaus
1 ss
rosiner
1 ts
sambal oelek

kyllingfilet:

0.5 ts
salt
4 stk
kyllingfilet
0.5 stk
purre i ringer
2 ss
grovhakket persille

Fremgangsmåte

  1. Vask appelsin og sitron godt, og skjær av skallet med en potetskreller. Skjær skallet i fine, tynne strimler. Press ut saften.

  2. Kok opp skall, saft, Crème Fraîche, smuldret buljongterning, soya, rosiner og sambal oelek i en kjele.

kyllingfilet:

  1. Salt kyllingfilet og brun dem på begge sider i smør i en stekepanne sammen med purreløk. Legg dem over i sausen.

  2. La kyllingen trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Strø over hakket persille.

  3. Er sausen tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Server appelsinkylling med hakket vårløk og appelsinbåter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg frem.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter