Oppskrift på Appelsinkylling
6

Appelsinkylling

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlig oppskrift på kyllingbryst og saus med orientalsk smak av sitrus og chili. Crème Fraîche demper den litt sterke smaken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Saus:

1 stkappelsin
½ stksitroner
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkhønsebuljongterning
1 tskinesisk soyasaus
1 ssrosiner
1 tssambal oelek

kyllingfilet:

½ tssalt
4 stkkyllingfileter
1 ssTINE Meierismør
½ stkpurre i ringer
2 ssgrovhakket persille

Slik gjør du det

  • saus:

    1. Vask appelsin og sitron godt, og skjær av skallet med en potetskreller. Skjær skallet i fine, tynne strimler. Press ut saften.
    2. Kok opp skall, saft, Crème Fraîche, smuldret buljongterning, soya, rosiner og sambal oelek i en kjele.
  • kyllingfilet:

    1. Salt kyllingfilet og brun dem på begge sider i smør i en stekepanne sammen med purreløk. Legg dem over i sausen.
    2. La kyllingen trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Strø over hakket persille.
    3. Er sausen tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Server appelsinkylling med hakket vårløk og appelsinbåter.

Tips:

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg frem.

Kommentarer