Appelsinkylling

Appelsinkylling

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 20 min
Herlig oppskrift på kyllingbryst og saus med orientalsk smak av sitrus og chili. Crème Fraîche demper den litt sterke smaken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Saus:

1 stk appelsin
½ stk sitron
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk hønsebuljongterning
1 ts kinesisk soyasaus
1 ss rosiner
1 ts sambal oelek

kyllingfilet:

½ ts salt
4 stk kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør
½ stk purre i ringer
2 ss grovhakket persille

Slik gjør du det

    1. Vask appelsin og sitron godt, og skjær av skallet med en potetskreller. Skjær skallet i fine, tynne strimler. Press ut saften.
    2. Kok opp skall, saft, Crème Fraîche, smuldret buljongterning, soya, rosiner og sambal oelek i en kjele.
  1. kyllingfilet:

    1. Salt kyllingfilet og brun dem på begge sider i smør i en stekepanne sammen med purreløk. Legg dem over i sausen.
    2. La kyllingen trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Strø over hakket persille.
    3. Er sausen tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Server appelsinkylling med hakket vårløk og appelsinbåter.
Tips!

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg frem.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Lizzy

    4 år siden
    Kjempeenkel å lage... Masse spennende og nydelig smak... Anbefales!! :-)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Takk for anbefalingen, Lizzy! Det er alltid hyggelig med litt ros :)

      Kommenter  (0)


  • havsus

    6 år siden
    sambal oelek- hva er det?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei "Havsus". Sambal oelek er en chilli pasta, bestående av finhakket chili, salt, sukker og gjerne eddik. Den fåes kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker - eller du kan prøve å lage selv! Slik lager du samabal oelek: Varm en stekepanne og rist chiliene 2-3 minutter i tørr panne på medium varme. Avkjøl. Fjern så frøene av chilien (hvis du ønsker en skikkelig kruttønne av sambal oelek, lar du frøene være i...) og finkutt chili i en food processor. Deretter tilsetter du salt og sukker - og evt 0,5 ts hvitvinseddik. Hot, hot, hot! Lykke til!

      Kommenter  (1)

      • Laila

        2 år siden
        Laget retten i dag, sausen var helt fantastisk, så lagde like godt dobbel posjon.så silte jeg den og hadde i kylling som var kuttet opp. Det ble da mer en gryte, men nyyydelig. Tusen takk for sambal olek oppskrift, den skal fra nå av være hjemmelaget:)

        Kommenter  (1)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Laila, Så hyggelig å høre at oppskriften falt såpass i smak at du lagde en egen vri :) Det høres veldig godt ut :) Så flott at du også skal prøve deg på hjemmelaget Samabal Oelek heretter! God matlaging videre!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat