Appelsinkylling

Appelsinkylling

6
  • Enkel
  • 20 min
Herlig oppskrift på kyllingbryst og saus med orientalsk smak av sitrus og chili. Crème Fraîche demper den litt sterke smaken.

Ingredienser

Saus:

1 stk appelsin
½ stk sitron
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stk hønsebuljongterning
1 ts kinesisk soyasaus
1 ss rosiner
1 ts sambal oelek

kyllingfilet:

½ ts salt
4 stk kyllingfileter
1 ss TINE Meierismør
½ stk purre i ringer
2 ss grovhakket persille

Slik gjør du det

    1. Vask appelsin og sitron godt, og skjær av skallet med en potetskreller. Skjær skallet i fine, tynne strimler. Press ut saften.
    2. Kok opp skall, saft, Crème Fraîche, smuldret buljongterning, soya, rosiner og sambal oelek i en kjele.
  1. kyllingfilet:

    1. Salt kyllingfilet og brun dem på begge sider i smør i en stekepanne sammen med purreløk. Legg dem over i sausen.
    2. La kyllingen trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Strø over hakket persille.
    3. Er sausen tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Server appelsinkylling med hakket vårløk og appelsinbåter.
Tips

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg frem.

Kommentarer

  • Lizzy

    5 år siden
    Kjempeenkel å lage... Masse spennende og nydelig smak... Anbefales!! :-)

     (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk for anbefalingen, Lizzy! Det er alltid hyggelig med litt ros :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat