Appelsinkylling
Enkel•20 min min
Herlig oppskrift på kyllingbryst og saus med orientalsk smak av sitrus og chili. Crème Fraîche demper den litt sterke smaken.
Ingredienser
Antall porsjoner
Saus:
-
1 stkappelsin
-
½ stksitron
-
2 dl
-
1 stkhønsebuljongterning
-
1 tskinesisk soyasaus
-
1 ssrosiner
-
1 tssambal oelek
kyllingfilet:
-
½ tssalt
-
4 stkkyllingfileter
-
1 ss
-
½ stkpurre i ringer
-
2 ssgrovhakket persille
Slik gjør du det
-
1
Vask appelsin og sitron godt, og skjær av skallet med en potetskreller. Skjær skallet i fine, tynne strimler. Press ut saften.
-
2
Kok opp skall, saft, Crème Fraîche, smuldret buljongterning, soya, rosiner og sambal oelek i en kjele.
kyllingfilet:
-
3
Salt kyllingfilet og brun dem på begge sider i smør i en stekepanne sammen med purreløk. Legg dem over i sausen.
-
4
La kyllingen trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Strø over hakket persille.
-
5
Er sausen tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Server appelsinkylling med hakket vårløk og appelsinbåter.