Svinekoteletter i sursøt saus
Oppskrift på sursøte svinekoteletter med inspirasjon fra Asia. Retten kan varieres med alle dine favorittgrønnsaker.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Grønnsaker:
- 1 stykk brokkoli
- 3 ss vårløk
Appelsinsaus:
- 2 ss appelsinmarmelade
- 0.5 dl Sunniva Original Appelsinjuice
- 2 ss soyasaus
- 2 ss sennep
- 0.5 ts chilipulver
Kotelett:
- 4 stykk nakkekoteletter
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss olje
Slik gjør du
1
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
2
Skyll og rens brokkoli og vårløk. Del brokkolien i små buketter og skjær vårløken i tynne skiver.
3
Bland marmelade, appelsinjuice, soyasaus, sennep og chili i en liten bolle. Rør godt.
4
Varm opp en stekepanne på forholdsvis sterk varme. Krydre kotelett med salt og pepper og brun dem raskt på begge sider i olje.
5
Skru ned varmen og hell appelsinblandingen over kotelettene.
6
Ha på lokk og la kotelettene trekke til de er gjennomstekte og møre, ca 15 minutter. Snu med jevne mellomrom. Ha vårløken på kotelettene de siste 5 minuttene.
7
Kok brokkoli til den er mør, men fremdeles har tyggemotstand, i 3-5 minutter.
TipsDu kan bytte ut pastaen med ris.