Skip to main content

Svinekoteletter i sursøt saus

Enkel
30min

Oppskrift på sursøte svinekoteletter med inspirasjon fra Asia. Retten kan varieres med alle dine favorittgrønnsaker.

3.8
(14)
Next ImageSvinekoteletter i sursøt saus

Ingredienser

Antall porsjoner

Pasta:

300 g
ukokte pastaskruer

Grønnsaker:

1 stk
brokkoli
3 ss
vårløk

Appelsinsaus:

2 ss
appelsinmarmelade
0.5 dl
Sunniva Original Appelsinjuice
2 ss
soyasaus
2 ss
sennep
0.5 ts
chilipulver

Kotelett:

4 stk
nakkekoteletter
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
olje

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisningen på pakken.

  2. Skyll og rens brokkoli og vårløk. Del brokkolien i små buketter og skjær vårløken i tynne skiver.

  3. Bland marmelade, appelsinjuice, soyasaus, sennep og chili i en liten bolle. Rør godt.

  4. Varm opp en stekepanne på forholdsvis sterk varme. Krydre kotelett med salt og pepper og brun dem raskt på begge sider i olje.

  5. Skru ned varmen og hell appelsinblandingen over kotelettene.

  6. Ha på lokk og la kotelettene trekke til de er gjennomstekte og møre, ca 15 minutter. Snu med jevne mellomrom. Ha vårløken på kotelettene de siste 5 minuttene.

  7. Kok brokkoli til den er mør, men fremdeles har tyggemotstand, i 3-5 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan bytte ut pastaen med ris.

Flere fristende oppskrifter