Skip to main content

Ris- og eggeform

Enkel
30min

Har du rester av kokt ris, er denne formen perfekt å lage til middag. Den metter godt med egg og deilig skinke.

3.6
(54)
Next ImageRis- og eggeform

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
ukokt ris
6 stk
egg
1.5 ss
hvetemel
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 dl
persille, hakket
100 g
spekeskinke
100 g
ruccola
12 stk
cherrytomat

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. Hardkok egg i ca. 10 minutter. Ta av skallet og del dem i to.

  3. Sett ovnen på 225 °C.

  4. Smelt smør i en kjele, og rør i mel. Spe med melk i flere omganger slik at det ikke blir klumper. Rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

  5. Fordel risen i en ildfast form. Legg de halve eggene over, og hell sausen. Gratiner midt i ovnen i 5–10 minutter, til det har fått gyllen farge.

  6. Strø hakket persille over, og server med skinke og en tomatsalat til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter