Ris- og eggeform
Har du rester av kokt ris, er denne formen perfekt å lage til middag. Den metter godt med egg og deilig skinke.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 2 dl ukokt ris
- 6 stykk egg
- 1.5 ss TINE® Meierismør
- 1.5 ss hvetemel
- 3 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 dl persille, , hakket
- 100 g spekeskinke
- 100 g ruccola
- 12 stykk cherrytomat
Slik gjør du
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
2
Hardkok egg i ca. 10 minutter. Ta av skallet og del dem i to.
3
4
Smelt smør i en kjele, og rør i mel. Spe med melk i flere omganger slik at det ikke blir klumper. Rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
5
Fordel risen i en ildfast form. Legg de halve eggene over, og hell sausen. Gratiner midt i ovnen i 5–10 minutter, til det har fått gyllen farge.
6
Strø hakket persille over, og server med skinke og en tomatsalat til.