Ris- og eggeform
Enkel•30 min10 min
Har du rester av kokt ris, er denne formen perfekt å lage til middag. Den metter godt med egg og deilig skinke.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlukokt ris
-
6 stkegg
-
1 ½ ss
-
1 ½ sshvetemel
-
3 dl
-
3 dl
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
½ dlpersille , hakket
-
100 gspekeskinke
-
100 gruccola
-
12 stkcherrytomater
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
-
2
Hardkok egg i ca. 10 minutter. Ta av skallet og del dem i to.
-
3
Sett ovnen på 225 °C.
-
4
Smelt smør i en kjele, og rør i mel. Spe med melk i flere omganger slik at det ikke blir klumper. Rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
-
5
Fordel risen i en ildfast form. Legg de halve eggene over, og hell sausen. Gratiner midt i ovnen i 5–10 minutter, til det har fått gyllen farge.
-
6
Strø hakket persille over, og server med skinke og en tomatsalat til.