Ris- og eggeform

Ris- og eggeform

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
  • 10 min
Har du rester av kokt ris, er denne formen perfekt å lage til middag. Den metter godt med egg og deilig skinke.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl ukokt ris
6 stk egg
1 ½ ss TINE Meierismør
1 ½ ss hvetemel
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts salt
¼ ts pepper
½ dl persille , hakket
100 g spekeskinke
100 g ruccola
12 stk cherrytomater

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Hardkok egg i ca. 10 minutter. Ta av skallet og del dem i to.
    3. Sett ovnen på 225 °C.
    4. Smelt smør i en kjele, og rør i mel. Spe med melk i flere omganger slik at det ikke blir klumper. Rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
    5. Fordel risen i en ildfast form. Legg de halve eggene over, og hell sausen. Gratiner midt i ovnen i 5–10 minutter, til det har fått gyllen farge.
    6. Strø hakket persille over, og server med skinke og en tomatsalat til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat