Ris- og eggeform

Ris- og eggeform

0
43
Enkel30 min
Har du rester av kokt ris, er denne formen perfekt å lage til middag. Den metter godt med egg og deilig skinke.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. 2

    Hardkok egg i ca. 10 minutter. Ta av skallet og del dem i to.

  3. 3

    Sett ovnen på 225 °C.

  4. 4

    Smelt smør i en kjele, og rør i mel. Spe med melk i flere omganger slik at det ikke blir klumper. Rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Fordel risen i en ildfast form. Legg de halve eggene over, og hell sausen. Gratiner midt i ovnen i 5–10 minutter, til det har fått gyllen farge.

  6. 6

    Strø hakket persille over, og server med skinke og en tomatsalat til.

Del denne oppskriften: