Ris- og eggeform

(37)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Har du rester av kokt ris, er denne formen perfekt å lage til middag. Den metter godt med egg og deilig skinke.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dlukokt ris
6 stkegg
1 ½ ssTINE Meierismør
1 ½ sshvetemel
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 tssalt
¼ tspepper
½ dlpersille, hakket
100 gspekeskinke
100 gruccola
12 stkcherrytomater
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    2. Hardkok egg i ca. 10 minutter. Ta av skallet og del dem i to.
    3. Sett ovnen på 225 °C.
    4. Smelt smør i en kjele, og rør i mel. Spe med melk i flere omganger slik at det ikke blir klumper. Rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
    5. Fordel risen i en ildfast form. Legg de halve eggene over, og hell sausen. Gratiner midt i ovnen i 5–10 minutter, til det har fått gyllen farge.
    6. Strø hakket persille over, og server med skinke og en tomatsalat til.

Kommentarer

  Legg til kommentar