
Laks- og brokkoligrateng
Oppskrift på enkel og rask ovnsbakt fiskemiddag. Varmrøkt laks, brokkoli og spinat med sitronsaus er et middagstips som faller i smak hos både barn og voksne.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Sitronsaus:
Fremgangsmåte
- 1
Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
- 2
Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.
- 3
Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.
- 4
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.
- 5
Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



