Laks- og brokkoligrateng
Oppskrift på enkel og rask ovnsbakt fiskemiddag. Varmrøkt laks, brokkoli og spinat med sitronsaus er et middagstips som faller i smak hos både barn og voksne.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk purre
- 1 stykk liten brokkoli
- 50 g TINE® Meierismør
- 250 g spinat
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 300 g varmrøkt laks
Sitronsaus:
- 1.5 ss TINE® Meierismør
- 1.5 ss hvetemel
- 3 dl TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 3 dl TINE® Matfløte
- 1 stykk sitron, (finrevet skall + saft)
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.
3
Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.
4
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.
5
Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.