Laks- og brokkoligrateng

Laks- og brokkoligrateng

5
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på enkel og rask ovnsbakt fiskemiddag. Varmrøkt laks, brokkoli og spinat med sitronsaus er et middagstips som faller i smak hos både barn og voksne.

Ingredienser

1 stk purre
1 stk liten brokkoli
50 g TINE Meierismør
250 g spinat
1 ts salt
¼ ts pepper
300 g varmrøkt laks

Sitronsaus:

1 ½ ss TINE Meierismør
1 ½ ss hvetemel
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
3 dl TINE Matfløte
1 stk sitron (finrevet skall + saft)
1 ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.
    3. Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.
    4. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.
    5. Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.

Kommentarer

  • Celina

    5 måneder siden
    Kan jeg bruke vanlig laksefilet istedenfor varmrøkt?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Det går fin fint, Celina! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat