Skip to main content

Laks- og brokkoligrateng

Enkel
30min

Oppskrift på enkel og rask ovnsbakt fiskemiddag. Varmrøkt laks, brokkoli og spinat med sitronsaus er et middagstips som faller i smak hos både barn og voksne.

3.7
(127)
Next ImageLaks- og brokkoligrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
purre
1 stk
liten brokkoli
250 g
spinat
1 ts
salt
0.25 ts
pepper
300 g
varmrøkt laks

Sitronsaus:

1.5 ss
hvetemel
1 stk
sitron (finrevet skall + saft)
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.

  3. Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.

  4. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.

  5. Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter