Laks- og brokkoligrateng
Enkel•30 min min
Oppskrift på enkel og rask ovnsbakt fiskemiddag. Varmrøkt laks, brokkoli og spinat med sitronsaus er et middagstips som faller i smak hos både barn og voksne.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkpurre
-
1 stkliten brokkoli
-
50 g
-
250 gspinat
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
-
300 gvarmrøkt laks
Sitronsaus:
-
1 ½ ss
-
1 ½ sshvetemel
-
3 dl
-
3 dl
-
1 stksitron (finrevet skall + saft)
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.
-
3
Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.
-
4
Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.
-
5
Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.