Laks- og brokkoligrateng

Laks- og brokkoligrateng

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på enkel og rask ovnsbakt fiskemiddag. Varmrøkt laks, brokkoli og spinat med sitronsaus er et middagstips som faller i smak hos både barn og voksne.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk purre
1 stk liten brokkoli
50 g TINE Meierismør
250 g spinat
1 ts salt
¼ ts pepper
300 g varmrøkt laks

Sitronsaus:

1 ½ ss TINE Meierismør
1 ½ ss hvetemel
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 dl TINE Matfløte
1 stk sitron (finrevet skall + saft)
1 ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.
    3. Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.
    4. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.
    5. Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.
Kommentar

Kommentarer

  • Geir Over

    3 år siden
    Dammat middag!!!!! Teit å bare ha saus på grønsaker.. Hadd nok gjort sæ m litt på laksen og.... :/

    Kommenter  (0)

    • Stine

      3 år siden
      man har jo lagt laksen på grønnsakene før man heller på sausen da... så man får jo på laksen også.. jeg har hjemmelaget potetstappe ved siden av også :)

      Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Geir Ove, Som Stine skriver over så skal det være nok saus til både grønnsakene og laksen, det handler bare om hvordan du fordeler den. Bedre lykke neste gang ;)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat