Gul risotto med laks
Deilig risotto med smak av safran, grønne grønnsaker og herlig laks gir ikke bare en fargerik tallerken. Det er også en fiskemiddag som virkelig smaker godt. Unn deg gjerne en skje urtesaus med økologisk lettrømme på toppen.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 4 dl arborioris, (evt. grøtris)
- 1 stykk løk
- 1 ts safran, eller gurkemeie
- 2 stykk hønsebuljongterning
- 8 dl vann
- 1 stykk sitron, (presset saft av)
- 200 g grønne erter
- 200 g brokkoli, (i buketter)
- 600 g laks, feks Salma
- 1 ss TINE® Meierismør
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts nykvernet pepper
Saus
- 3 dl TINE Lettrømme Økologisk
- 2 ss grønne persille, (finhakket)
Slik gjør du
1
Rens og hakk løken. Ha løk, ris og safran (gurkemeie) i en kjele. Smuldre i buljongterningen og spe med vannet. La det koke ca 15 minutter. Smak til med sitron og vend inn erter og lettkokte brokkolibuketter. La alt bli gjennomvarmt.
2
Skjær laksen i 1,5 x 1,5 cm store terninger. Stek dem i smør i stekepannen, ca 2 minutter rundt. Ha på salt og nykvernet pepper.
3
Bland økologisk lettrømme og krydderurter til sausen og smak den godt til. Server laksen varm med risotto og rømmesaus på toppen.
TipsI stedet for kostbart safran kan du gjerne bruke gurkemeie.