Gul risotto med laks

Gul risotto med laks

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Deilig risotto med smak av safran, grønne grønnsaker og herlig laks gir ikke bare en fargerik tallerken. Det er også en fiskemiddag som virkelig smaker godt. Unn deg gjerne en skje urtesaus med økologisk lettrømme på toppen.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl arborioris (evt. grøtris)
1 stk løk
1 ts safran eller gurkemeie
2 stk hønsebuljongterninger
8 dl vann
1 stk sitron (presset saft av)
200 g grønne erter
200 g brokkoli (i buketter)
600 g laks feks Salma
1 ss TINE Meierismør
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper

Saus

3 dl TINE Lettrømme Økologisk
2 ss grønne persille (finhakket)

Slik gjør du det

    1. Rens og hakk løken. Ha løk, ris og safran (gurkemeie) i en kjele. Smuldre i buljongterningen og spe med vannet. La det koke ca 15 minutter. Smak til med sitron og vend inn erter og lettkokte brokkolibuketter. La alt bli gjennomvarmt.
    2. Skjær laksen i 1,5 x 1,5 cm store terninger. Stek dem i smør i stekepannen, ca 2 minutter rundt. Ha på salt og nykvernet pepper.
    3. Bland økologisk lettrømme og krydderurter til sausen og smak den godt til. Server laksen varm med risotto og rømmesaus på toppen.
Tips!

I stedet for kostbart safran kan du gjerne bruke gurkemeie.

Kommentar

Kommentarer

  • Ingrid

    3 år siden
    Hvor hører sitronsaften hjemme? Den står i ingredienslisten, men ikke i "slik gjør du" :-)

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Ingrid, Beklager, her har ingrediensen falt ut. Jeg retter opp med en gang. Sitronsaften skal blandes inn i risottoen. Takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat