Oppskrift på Gul risotto med laks
2

Gul risotto med laks

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Deilig risotto med smak av safran, grønne grønnsaker og herlig laks gir ikke bare en fargerik tallerken. Det er også en fiskemiddag som virkelig smaker godt. Unn deg gjerne en skje urtesaus med økologisk lettrømme på toppen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dlarborioris (evt. grøtris)
1 stkløk
1 tssafran eller gurkemeie
2 stkhønsebuljongterninger
8 dlvann
1 stksitron (presset saft av)
200 ggrønne erter
200 gbrokkoli (i buketter)
600 glaks feks Salma
1 ssTINE Meierismør
½ tssalt
½ tsnykvernet pepper

Saus

3 dlTINE Lettrømme Økologisk
2 ssgrønne persille (finhakket)

Slik gjør du det

    1. Rens og hakk løken. Ha løk, ris og safran (gurkemeie) i en kjele. Smuldre i buljongterningen og spe med vannet. La det koke ca 15 minutter. Smak til med sitron og vend inn erter og lettkokte brokkolibuketter. La alt bli gjennomvarmt.
    2. Skjær laksen i 1,5 x 1,5 cm store terninger. Stek dem i smør i stekepannen, ca 2 minutter rundt. Ha på salt og nykvernet pepper.
    3. Bland økologisk lettrømme og krydderurter til sausen og smak den godt til. Server laksen varm med risotto og rømmesaus på toppen.

Tips:

I stedet for kostbart safran kan du gjerne bruke gurkemeie.

Kommentarer