Skip to main content

Gul risotto med laks

Enkel
30min

Deilig risotto med smak av safran, grønne grønnsaker og herlig laks gir ikke bare en fargerik tallerken. Det er også en fiskemiddag som virkelig smaker godt. Unn deg gjerne en skje urtesaus med økologisk lettrømme på toppen.

3.5
(26)
Next ImageGul risotto med laks

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dl
arborioris (evt. grøtris)
1 stk
løk
1 ts
safran eller gurkemeie
2 stk
hønsebuljongterning
8 dl
vann
1 stk
sitron (presset saft av)
200 g
grønne erter
200 g
brokkoli (i buketter)
600 g
laks feks Salma
0.5 ts
salt
0.5 ts
nykvernet pepper

Saus

3 dl
TINE Lettrømme Økologisk
2 ss
grønne persille (finhakket)

Fremgangsmåte

  1. Rens og hakk løken. Ha løk, ris og safran (gurkemeie) i en kjele. Smuldre i buljongterningen og spe med vannet. La det koke ca 15 minutter. Smak til med sitron og vend inn erter og lettkokte brokkolibuketter. La alt bli gjennomvarmt.

  2. Skjær laksen i 1,5 x 1,5 cm store terninger. Stek dem i smør i stekepannen, ca 2 minutter rundt. Ha på salt og nykvernet pepper.

  3. Bland økologisk lettrømme og krydderurter til sausen og smak den godt til. Server laksen varm med risotto og rømmesaus på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I stedet for kostbart safran kan du gjerne bruke gurkemeie.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter