Skip to main content

Kremet risotto med laks

Middels
25min

Risotto smaker veldig godt og er gøy å lage. Den smørstekte soppen tilfører fantastisk smak til perfekt grillet laks.

4.1
(34)
Next ImageKremet risotto med laks

Ingredienser

Antall porsjoner

Risotto

4 dl
risottoris
2 stk
finhakket sjalottløk
4 ss
olivenolje
8 dl
kyllingbuljong eller kyllingfond, utblandet
50 g
revet TINE® Norsk Alpeost Blokk, parmesan eller annen smakfull ost

Stekt laks

600 g
laksefilet

Smørstekt sopp

300 g
sjampinjong eller annen sopp

Fremgangsmåte

  1. Fres ris og løk lett i olje. Hell over kokende kyllingkraft, og la risen småkoke til den er myk, ca 18 minutter.

  2. Rør inn osten, smør og Crème Fraîche. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Stekt laks

  1. Del laksen i 4 like biter. Stek i smør på høy varme, raskt på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper.

Smørstekt sopp

  1. Stek soppen i smør og krydre godt med salt og nykvernet pepper.

  2. Anrett sopp, risotto og laks pent på tallerkenen og server. Pynt gjerne med flak av parmesan på toppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen du får i butikken.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter