Skalldyrrisotto
En herlig kremet risotto er mat til både hverdags og fest, som både liten og stor liker.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
- 1 stykk løk, , hakket
- 1 stykk hvitløksfedd, , hakket
- 3 dl risottoris, , ukokt
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 dl frisk Sunniva® Original Eplejuice, , eventuelt hvitvin
- 8 dl vann
- 1 stykk grønnsaksbuljongterning
- 2 stykk gulrot, i terninger eller i tynne skiver
- 1 dl frosne erter
- 200 g skalldyrblanding
- 1 dl parmesan, , revet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 stykk sitron, , i båter
Slik gjør du
1
Surr løk, hvitløk og ris over svak varme i smør i 2 minutter. Tilsett eplejuice og kok den helt inn.
2
Spe med én desiliter varm buljong av gangen, rør hele tiden i kjelen. Når kraften er absorbert, gjentas prosessen til all kraft er brukt opp. Dette tar ca. 15 minutter.
TipsPass på å ikke koke risen for mye. En perfekt risotto skal ha bitte litt tyggemotstand.
3
Tilsett gulrot og erter, og kok videre til risen er ferdig.
4
Vend i skalldyr og parmesan, og smak til med salt og pepper. Server med sitron.
TipsHa gjerne flere grønnsaker i risottoen, eller server dem ved siden av.