Skalldyrrisotto

Skalldyrrisotto

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
En herlig kremet risotto er mat til både hverdags og fest, som både liten og stor liker.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk , hakket
1 stk hvitløksfedd , hakket
3 dl risottoris , ukokt
1 ss TINE Meierismør til steking
1 dl frisk Sunniva Original Eplejuice , eventuelt hvitvin
8 dl vann
1 stk grønnsakbuljongterning
2 stk gulrøtter i terninger eller i tynne skiver
1 dl frosne erter
200 g skalldyrblanding
1 dl parmesan , revet
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk sitron , i båter

Slik gjør du det

    1. Surr løk, hvitløk og ris over svak varme i smør i 2 minutter. Tilsett eplejuice og kok den helt inn.
    2. Spe med én desiliter varm buljong av gangen, rør hele tiden i kjelen. Når kraften er absorbert, gjentas prosessen til all kraft er brukt opp. Dette tar ca. 15 minutter.
      Tips!

      Pass på å ikke koke risen for mye. En perfekt risotto skal ha bitte litt tyggemotstand.

    3. Tilsett gulrot og erter, og kok videre til risen er ferdig.
    4. Vend i skalldyr og parmesan, og smak til med salt og pepper. Server med sitron.
Tips!

Ha gjerne flere grønnsaker i risottoen, eller server dem ved siden av.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat