Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Skalldyrrisotto

Enkel
25min

En herlig kremet risotto er mat til både hverdags og fest, som både liten og stor liker.

3.3
(14)
Next ImageSkalldyrrisotto

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk, hakket
1 stk
hvitløksfedd, hakket
3 dl
risottoris, ukokt
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 dl
frisk Sunniva® Original Eplejuice, eventuelt hvitvin
8 dl
vann
1 stk
grønnsaksbuljongterning
2 stk
gulrot i terninger eller i tynne skiver
1 dl
frosne erter
200 g
skalldyrblanding
1 dl
parmesan, revet
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 stk
sitron, i båter

Fremgangsmåte

  1. Surr løk, hvitløk og ris over svak varme i smør i 2 minutter. Tilsett eplejuice og kok den helt inn.

  2. Spe med én desiliter varm buljong av gangen, rør hele tiden i kjelen. Når kraften er absorbert, gjentas prosessen til all kraft er brukt opp. Dette tar ca. 15 minutter.

    Tips

    Pass på å ikke koke risen for mye. En perfekt risotto skal ha bitte litt tyggemotstand.

  3. Tilsett gulrot og erter, og kok videre til risen er ferdig.

  4. Vend i skalldyr og parmesan, og smak til med salt og pepper. Server med sitron.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ha gjerne flere grønnsaker i risottoen, eller server dem ved siden av.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter