Skalldyrrisotto
Enkel•25 min min
En herlig kremet risotto er mat til både hverdags og fest, som både liten og stor liker.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk , hakket
-
1 stkhvitløksfedd , hakket
-
3 dlrisottoris , ukokt
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 dlfrisk Sunniva® Original Eplejuice , eventuelt hvitvin
-
8 dlvann
-
1 stkgrønnsaksbuljongterning
-
2 stkgulrøtter i terninger eller i tynne skiver
-
1 dlfrosne erter
-
200 gskalldyrblanding
-
1 dlparmesan , revet
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 stksitron , i båter
Slik gjør du det
-
1
Surr løk, hvitløk og ris over svak varme i smør i 2 minutter. Tilsett eplejuice og kok den helt inn.
-
2
Spe med én desiliter varm buljong av gangen, rør hele tiden i kjelen. Når kraften er absorbert, gjentas prosessen til all kraft er brukt opp. Dette tar ca. 15 minutter.
Tips
Pass på å ikke koke risen for mye. En perfekt risotto skal ha bitte litt tyggemotstand.
-
3
Tilsett gulrot og erter, og kok videre til risen er ferdig.
-
4
Vend i skalldyr og parmesan, og smak til med salt og pepper. Server med sitron.