placeholder image
0

Skalldyrrisotto

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En herlig kremet risotto er mat til både hverdags og fest, som både liten og stor liker.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk, hakket
1 stkhvitløksfedd, hakket
3 dlrisottoris, ukokt
1 ssTINE Meierismør til steking
1 dlfrisk Sunniva Original Eplejuice, eventuelt hvitvin
8 dlvann
1 stkgrønnsakbuljongterning
2 stkgulrøtter i terninger eller i tynne skiver
1 dlfrosne erter
200 gskalldyrblanding
1 dlparmesan, revet
½ tssalt
¼ tspepper
1 stksitron, i båter

Slik gjør du det

    1. Surr løk, hvitløk og ris over svak varme i smør i 2 minutter. Tilsett eplejuice og kok den helt inn.
    2. Spe med én desiliter varm buljong av gangen, rør hele tiden i kjelen. Når kraften er absorbert, gjentas prosessen til all kraft er brukt opp. Dette tar ca. 15 minutter.

      Tips:

      Pass på å ikke koke risen for mye. En perfekt risotto skal ha bitte litt tyggemotstand.

    3. Tilsett gulrot og erter, og kok videre til risen er ferdig.
    4. Vend i skalldyr og parmesan, og smak til med salt og pepper. Server med sitron.

Tips:

Ha gjerne flere grønnsaker i risottoen, eller server dem ved siden av.

Kommentarer