Kylling med parma og risotto
Middels•35 min min
En fantastisk kyllingrett! Skinken gjør at kyllingen blir ekstra saftig og smaksrik, risottoen tilfører nydelig smak og fylde.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 skiverparmaskinke (evt. annen god spekeskinke)
-
10 stkbasilikumblader
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
2 stkkyllingbryst
Risotto:
-
2 stksjalottløk
-
10 stksjampinjong
-
2 ss
-
1 ½ dlrisottoris f.eks. avorioris
-
½ dlhvitvin eller eplesider
-
3 ½ dlhønsebuljong eller kyllingfond
-
25 gvellagret revet Norvegia® Original (ev. annen god ost)
-
½ dlhakkede soltørket tomat
-
50 gsukkererter
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 150 °C.
-
2
Legg skinkeskiver to og to og legg noen basilikumblader over. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.
-
3
Brun filetene raskt i smør i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen i 15–20 minutter.
risotto:
-
4
Finhakk løk og skjær sopp i mindre biter. Varm smør og fres løk og sopp raskt, tilsett ris og fres til den er gjennomsiktig. Spe med vin eller eplecider og tilsett buljong i flere omganger. La risen svelle under stadig omrøring.
-
5
Rør i ost og tomat. Del sukkererter og ha dem i. Krydre med salt og pepper.
-
6
Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks sammen med risottoen.