Kylling med parma og risotto
En fantastisk kyllingrett! Skinken gjør at kyllingen blir ekstra saftig og smaksrik, risottoen tilfører nydelig smak og fylde.
Middels•35 min•2 personer
Ingredienser
- 4 skive parmaskinke, (evt. annen god spekeskinke)
- 10 stykk basilikumblader
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 2 stykk kyllingbryst
Risotto:
- 2 stykk sjalottløk
- 10 stykk sjampinjong
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1.5 dl risottoris, f.eks. avorioris
- 0.5 dl hvitvin, eller eplesider
- 3.5 dl hønsebuljong, eller kyllingfond
- 25 g vellagret revet Norvegia® Original, (ev. annen god ost)
- 0.5 dl hakkede soltørket tomat
- 50 g sukkererter
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 150 °C.
2
Legg skinkeskiver to og to og legg noen basilikumblader over. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.
3
Brun filetene raskt i smør i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen i 15–20 minutter.
risotto:
1
Finhakk løk og skjær sopp i mindre biter. Varm smør og fres løk og sopp raskt, tilsett ris og fres til den er gjennomsiktig. Spe med vin eller eplecider og tilsett buljong i flere omganger. La risen svelle under stadig omrøring.
2
Rør i ost og tomat. Del sukkererter og ha dem i. Krydre med salt og pepper.
3
Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks sammen med risottoen.
TipsDu kan godt bytte ut Parmaskinken med Serranoskinke.