
Kylling med parma og risotto
En fantastisk kyllingrett! Skinken gjør at kyllingen blir ekstra saftig og smaksrik, risottoen tilfører nydelig smak og fylde.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Risotto:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 150 °C.
- 2
Legg skinkeskiver to og to og legg noen basilikumblader over. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.
- 3
Brun filetene raskt i smør i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen i 15–20 minutter.
risotto:
- 4
Finhakk løk og skjær sopp i mindre biter. Varm smør og fres løk og sopp raskt, tilsett ris og fres til den er gjennomsiktig. Spe med vin eller eplecider og tilsett buljong i flere omganger. La risen svelle under stadig omrøring.
- 5
Rør i ost og tomat. Del sukkererter og ha dem i. Krydre med salt og pepper.
- 6
Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks sammen med risottoen.
Tips
Du kan godt bytte ut Parmaskinken med Serranoskinke.