Ovnsbakt kyllingbryst med risotto

Kylling med parma og risotto

Kommentarer 0
  • Middels
  • 35 min
En fantastisk kyllingrett! Skinken gjør at kyllingen blir ekstra saftig og smaksrik, risottoen tilfører nydelig smak og fylde.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 skiver parmaskinke (evt. annen god spekeskinke)
10 stk basilikumblader
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss TINE Meierismør til steking
2 stk kyllingbryst

Risotto:

2 stk sjalottløk
10 stk sjampinjong
2 ss TINE Meierismør
1 ½ dl risottoris f.eks. avorioris
½ dl hvitvin eller eplesider
3 ½ dl hønsebuljong eller kyllingfond
25 g vellagret revet Norvegia® Original (ev. annen god ost)
½ dl hakkede soltørket tomat
50 g sukkererter
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Legg skinkeskiver to og to og legg noen basilikumblader over. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.
    3. Brun filetene raskt i smør i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen i 15–20 minutter.
  1. risotto:

    1. Finhakk løk og skjær sopp i mindre biter. Varm smør og fres løk og sopp raskt, tilsett ris og fres til den er gjennomsiktig. Spe med vin eller eplecider og tilsett buljong i flere omganger. La risen svelle under stadig omrøring.
    2. Rør i ost og tomat. Del sukkererter og ha dem i. Krydre med salt og pepper.
    3. Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks sammen med risottoen.
Tips!

Du kan godt bytte ut Parmaskinken med Serranoskinke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat