Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kylling med parma og risotto

Middels
35min

En fantastisk kyllingrett! Skinken gjør at kyllingen blir ekstra saftig og smaksrik, risottoen tilfører nydelig smak og fylde.

4.1
(93)
Next ImageKylling med parma og risotto

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiver
parmaskinke (evt. annen god spekeskinke)
10 stk
basilikumblader
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
TINE® Meierismør til steking
2 stk
kyllingbryst

Risotto:

2 stk
sjalottløk
10 stk
sjampinjong
1.5 dl
risottoris f.eks. avorioris
0.5 dl
hvitvin eller eplesider
3.5 dl
hønsebuljong eller kyllingfond
25 g
vellagret revet Norvegia® Original (ev. annen god ost)
0.5 dl
hakkede soltørket tomat
50 g
sukkererter
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. Legg skinkeskiver to og to og legg noen basilikumblader over. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.

  3. Brun filetene raskt i smør i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen i 15–20 minutter.

risotto:

  1. Finhakk løk og skjær sopp i mindre biter. Varm smør og fres løk og sopp raskt, tilsett ris og fres til den er gjennomsiktig. Spe med vin eller eplecider og tilsett buljong i flere omganger. La risen svelle under stadig omrøring.

  2. Rør i ost og tomat. Del sukkererter og ha dem i. Krydre med salt og pepper.

  3. Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks sammen med risottoen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan godt bytte ut Parmaskinken med Serranoskinke.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter