Antall porsjoner
2
1. Sett stekeovnen på 150 °C.
2. Legg skinkeskiver to og to og legg noen basilikumblader over. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.
3. Brun filetene raskt i smør i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen i 15–20 minutter.
4. Finhakk løk og skjær sopp i mindre biter. Varm smør og fres løk og sopp raskt, tilsett ris og fres til den er gjennomsiktig. Spe med vin eller eplecider og tilsett buljong i flere omganger. La risen svelle under stadig omrøring.
5. Rør i ost og tomat. Del sukkererter og ha dem i. Krydre med salt og pepper.
6. Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks sammen med risottoen.
Tips
Kylling med parma og risotto
En fantastisk kyllingrett! Skinken gjør at kyllingen blir ekstra saftig og smaksrik, risottoen tilfører nydelig smak og fylde.
Du kan godt bytte ut Parmaskinken med Serranoskinke.