Ovnsbakt kyllingbryst med risotto

Kylling med parma og risotto

0
46
Middels35 min
En fantastisk kyllingrett! Skinken gjør at kyllingen blir ekstra saftig og smaksrik, risottoen tilfører nydelig smak og fylde.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 skiver
    parmaskinke (evt. annen god spekeskinke)
  • 10 stk
    basilikumblader
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 2 stk
    kyllingbryst

Risotto:

  • 2 stk
    sjalottløk
  • 10 stk
    sjampinjong
  • 2 ss
  • 1 ½ dl
    risottoris f.eks. avorioris
  • ½ dl
    hvitvin eller eplesider
  • 3 ½ dl
    hønsebuljong eller kyllingfond
  • 25 g
    vellagret revet Norvegia® Original (ev. annen god ost)
  • ½ dl
    hakkede soltørket tomat
  • 50 g
    sukkererter
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. 2

    Legg skinkeskiver to og to og legg noen basilikumblader over. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.

  3. 3

    Brun filetene raskt i smør i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen i 15–20 minutter.

risotto:

  1. 4

    Finhakk løk og skjær sopp i mindre biter. Varm smør og fres løk og sopp raskt, tilsett ris og fres til den er gjennomsiktig. Spe med vin eller eplecider og tilsett buljong i flere omganger. La risen svelle under stadig omrøring.

  2. 5

    Rør i ost og tomat. Del sukkererter og ha dem i. Krydre med salt og pepper.

  3. 6

    Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks sammen med risottoen.

Tips

Du kan godt bytte ut Parmaskinken med Serranoskinke.

Del denne oppskriften: