Skip to main content

Risotto med tre oster

Middels
30min

Herlig kremet risotto med blåmuggost, parmesan og vellagret Norvegia®. Denne Italienske retten kan fint serveres som både forrett og hovedrett.

3.8
(6)
Next ImageRisotto med tre oster

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 l
kraft
2 ss
olivenolje
1 stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
400 g
risottoris
4 dl
tørr hvitvin
50 g
Selbu Blå® Original eller annen blåmuggost
30 g
revet Michelangelo Parmesan
0.25 ts
pepper
0.25 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Varm kraften i en egen gryte. Du kan bruke kjøtt- sopp-, kylling-, fiske- eller grønnsakskraft.

  2. Hakk løk og hvitløk og fres i olje og smør på lav varme til mykt.

  3. Tilsett ris og fres i noen minutter. Hell over vin og rør til all vesken har fordampet.

  4. Spe med kraft, litt av gangen, under omrøring og la vesken koke nesten helt inn mellom hver gang. Spe gradvis med mer veske til nesten all kraften er kokt inn og risen er al dente, ca. 15 minutter.

  5. Smuldre blåmuggosten i små biter. Ta kjelen av platen, rør inn smør og ost, og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart gjerne med mer parmesan revet over.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter