Risotto med tre oster

Risotto med tre oster

Kommentarer 0
  • Middels
  • 30 min
Herlig kremet risotto med blåmuggost, parmesan og vellagret Norvegia®. Denne Italienske retten kan fint serveres som både forrett og hovedrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 l kraft
2 ss olivenolje
1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
400 g risottoris
4 dl tørr hvitvin
1 ss TINE Meierismør
50 g Fryd® Blå Auvergne eller annen blåmuggost
30 g revet Michelangelo Parmesan
50 g Norvegia® Vellagret
¼ ts pepper
¼ ts salt

Slik gjør du det

    1. Varm kraften i en egen gryte. Du kan bruke kjøtt- sopp-, kylling-, fiske- eller grønnsakskraft.
    2. Hakk løk og hvitløk og fres i olje og smør på lav varme til mykt.
    3. Tilsett ris og fres i noen minutter. Hell over vin og rør til all vesken har fordampet.
    4. Spe med kraft, litt av gangen, under omrøring og la vesken koke nesten helt inn mellom hver gang. Spe gradvis med mer veske til nesten all kraften er kokt inn og risen er al dente, ca. 15 minutter.
    5. Smuldre blåmuggosten i små biter. Ta kjelen av platen, rør inn smør og ost, og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart gjerne med mer parmesan revet over.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat