Risotto med tre oster
Herlig kremet risotto med blåmuggost, parmesan og vellagret Norvegia®. Denne Italienske retten kan fint serveres som både forrett og hovedrett.
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
- 1 l kraft
- 2 ss olivenolje
- 1 stykk løk
- 1 stykk hvitløksfedd
- 400 g risottoris
- 4 dl tørr hvitvin
- 1 ss TINE® Meierismør
- 50 g Selbu Blå® Original, eller annen blåmuggost
- 30 g revet Michelangelo Parmesan
- 50 g Norvegia® Vellagret - fra ostehjul
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts salt
Slik gjør du
1
Varm kraften i en egen gryte. Du kan bruke kjøtt- sopp-, kylling-, fiske- eller grønnsakskraft.
2
Hakk løk og hvitløk og fres i olje og smør på lav varme til mykt.
3
Tilsett ris og fres i noen minutter. Hell over vin og rør til all vesken har fordampet.
4
Spe med kraft, litt av gangen, under omrøring og la vesken koke nesten helt inn mellom hver gang. Spe gradvis med mer veske til nesten all kraften er kokt inn og risen er al dente, ca. 15 minutter.
5
Smuldre blåmuggosten i små biter. Ta kjelen av platen, rør inn smør og ost, og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart gjerne med mer parmesan revet over.