
Paprikasuppe med krutonger
Nydelig oppskrift på hverdagssuppe, som smaker like godt varm som kald. Tilsett stekte kyllingbiter, scampi eller fisk dersom du ønsker å gjøre suppen litt mektigere. Og som du vet, er jo paprika proppfull av C-vitamin.

Ingredienser
Antall porsjoner
Paprikasuppe med krutonger
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern innmaten. Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca 10 minutter, eller til paprikaene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.
- 2
Surr løk og hvitløk i olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og fond.
- 3
Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt vann.
- 4
Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.
- 5
Server med krutonger og litt olivenolje.
Tips
#1: Å bake paprikaene i ovn gjør dem søte og gode. Det gir også suppen en pikant grillsmak, da skallet blir litt brent.
#2: Lag dine egne krutonger av daggammelt brød. Kutt opp brødet i terninger, og stek i olje sammen med hvitløk, rosmarin og salt.