Paprikasuppe med krutonger

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelig oppskrift på hverdagssuppe, som smaker like godt varm som kald. Tilsett stekte kyllingbiter, scampi eller fisk dersom du ønsker å gjøre suppen litt mektigere. Og som du vet, er jo paprika proppfull av C-vitamin.

Antall porsjoner

Ingredienser

Paprikasuppe med krutonger

4 stkrød paprika
1 ½ stkrøde chili
1 stkhakket løk
2 stkhakkede hvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør til steking
2 stkskrelte poteter i skiver
400 ghermetiske tomater
6 dlvann
1 stkgrønnsaksbuljong (blandes ut i vann)
¼ tssalt
¼ tspepper
1 tsspisskummen
4 ssolivenolje

Slik gjør du det

  • Paprikasuppe med krutonger

    1. Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern innmaten. Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca 10 minutter, eller til paprikaene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.
    2. Surr løk og hvitløk i olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og fond.
    3. Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt vann.
    4. Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.
    5. Server med krutonger og litt olivenolje.

Tips:

#1: Å bake paprikaene i ovn gjør dem søte og gode. Det gir også suppen en pikant grillsmak, da skallet blir litt brent.

#2: Lag dine egne krutonger av daggammelt brød. Kutt opp brødet i terninger, og stek i olje sammen med hvitløk, rosmarin og salt.

Kommentarer

  Legg til kommentar