Skip to main content

Paprikasuppe med krutonger

Enkel
30min

Nydelig oppskrift på hverdagssuppe, som smaker like godt varm som kald. Tilsett stekte kyllingbiter, scampi eller fisk dersom du ønsker å gjøre suppen litt mektigere. Og som du vet, er jo paprika proppfull av C-vitamin.

4.1
(47)
Next ImagePaprikasuppe med krutonger

Ingredienser

Antall porsjoner

Paprikasuppe med krutonger

4 stk
rød paprika
1.5 stk
røde chili
1 stk
hakket løk
2 stk
hakkede hvitløksfedd
1 ss
TINE® Meierismør til steking
2 stk
skrelte potet i skiver
400 g
hermetiske tomater
6 dl
vann
1 stk
grønnsaksbuljong (blandes ut i vann)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ts
spisskummen
4 ss
olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern innmaten. Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca 10 minutter, eller til paprikaene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.

  2. Surr løk og hvitløk i olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og fond.

  3. Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt vann.

  4. Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.

  5. Server med krutonger og litt olivenolje.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Å bake paprikaene i ovn gjør dem søte og gode. Det gir også suppen en pikant grillsmak, da skallet blir litt brent.

#2: Lag dine egne krutonger av daggammelt brød. Kutt opp brødet i terninger, og stek i olje sammen med hvitløk, rosmarin og salt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter