Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Paprikasuppe med krutonger

Enkel
30min

Nydelig oppskrift på hverdagssuppe, som smaker like godt varm som kald. Tilsett stekte kyllingbiter, scampi eller fisk dersom du ønsker å gjøre suppen litt mektigere. Og som du vet, er jo paprika proppfull av C-vitamin.

4.1
(47)
Next ImagePaprikasuppe med krutonger

Ingredienser

Antall porsjoner

Paprikasuppe med krutonger

4 stk
rød paprika
1.5 stk
røde chili
1 stk
hakket løk
2 stk
hakkede hvitløksfedd
1 ss
TINE® Meierismør til steking
2 stk
skrelte potet i skiver
400 g
hermetiske tomater
6 dl
vann
1 stk
grønnsaksbuljong (blandes ut i vann)
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ts
spisskummen
4 ss
olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern innmaten. Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca 10 minutter, eller til paprikaene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.

  2. Surr løk og hvitløk i olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og fond.

  3. Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt vann.

  4. Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.

  5. Server med krutonger og litt olivenolje.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

#1: Å bake paprikaene i ovn gjør dem søte og gode. Det gir også suppen en pikant grillsmak, da skallet blir litt brent.

#2: Lag dine egne krutonger av daggammelt brød. Kutt opp brødet i terninger, og stek i olje sammen med hvitløk, rosmarin og salt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter