Paprikasuppe med krutonger

Paprikasuppe med krutonger

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 30 min
Nydelig oppskrift på hverdagssuppe, som smaker like godt varm som kald. Tilsett stekte kyllingbiter, scampi eller fisk dersom du ønsker å gjøre suppen litt mektigere. Og som du vet, er jo paprika proppfull av C-vitamin.

Ingredienser

Antall porsjoner

Paprikasuppe med krutonger

4 stk rød paprika
1 ½ stk røde chili
1 stk hakket løk
2 stk hakkede hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør til steking
2 stk skrelte poteter i skiver
400 g hermetiske tomater
6 dl vann
1 stk grønnsaksbuljong (blandes ut i vann)
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ts spisskummen
4 ss olivenolje

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern innmaten. Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca 10 minutter, eller til paprikaene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.
    2. Surr løk og hvitløk i olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og fond.
    3. Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt vann.
    4. Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.
    5. Server med krutonger og litt olivenolje.
Tips!

#1: Å bake paprikaene i ovn gjør dem søte og gode. Det gir også suppen en pikant grillsmak, da skallet blir litt brent.

#2: Lag dine egne krutonger av daggammelt brød. Kutt opp brødet i terninger, og stek i olje sammen med hvitløk, rosmarin og salt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marit Kleiven

    1 år siden
    Hei. Skal potetene kokes eller skal de være rå?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Marit, I trinn 2 skal du ha rå poteter oppi og la det koke i 10 minutter :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Eva bålerud

    4 år siden
    Suppen er lett og lage, og smaker veldig godt med en rømmeklatt oppi.

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Eva. Så hyggelig å høre, og vi er helt enige ;)

      Kommenter  (0)


  • Liv Torild

    6 år siden
    Hjelp! Hva er fond da? Ellers ser oppskrifta grei ut. Setter den på trykk i HA tirsdag 8. januar..

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Liv Torhild. I denne suppen velger vi å bruke grønnsaksbuljong. Jeg ser at det bare står "fond" i fremgangsmåten og skal endre det slik at det blir mer forståelig at det er grønnsaksbuljong (grønnsaksfond/grønnsakskraft) vi mener her. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat