Paprikasuppe med krutonger
Enkel•30 min min
Nydelig oppskrift på hverdagssuppe, som smaker like godt varm som kald. Tilsett stekte kyllingbiter, scampi eller fisk dersom du ønsker å gjøre suppen litt mektigere. Og som du vet, er jo paprika proppfull av C-vitamin.
Ingredienser
Antall porsjoner
Paprikasuppe med krutonger
-
4 stkrød paprika
-
1 ½ stkrøde chili
-
1 stkhakket løk
-
2 stkhakkede hvitløksfedd
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
2 stkskrelte poteter i skiver
-
400 ghermetiske tomater
-
6 dlvann
-
1 stkgrønnsaksbuljong (blandes ut i vann)
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 tsspisskummen
-
4 ssolivenolje
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern innmaten. Fordel paprika og chili utover et stekebrett. Grill paprikaene under grillelementet i ca 10 minutter, eller til paprikaene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.
-
2
Surr løk og hvitløk i olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og fond.
-
3
Kok i 10 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk er det bare å spe med litt vann.
-
4
Smak til suppen med salt, pepper og spisskummen.
-
5
Server med krutonger og litt olivenolje.