Fiberrike eggemuffins
Enkel•40 min20 min
Med saftige, grove muffins får du et helt måltid i hånden. Grovt mel, brokkoli og egg fyller opp i en fei.
Ingredienser
Antall stykker
-
200 g
-
4 stkegg
-
2 dlhvetemel
-
3 dlsammalt hvete, fin
-
1 tssalt
-
1 ½ tsbakepulver
-
2 dl
Fyll
-
½ stkbrokkoli
-
4 dl
-
10 stkegg
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200 °C. Smelt smør i en liten gryte.
-
2
Pisk egg til de skummer. Tilsett mel, bakepulver, salt, melk og smeltet smør og pisk til en klumpfri røre.
-
3
Fordel røren i store, solide muffinsformer, helst satt i en muffinspanne. Røren skal fylle ca. 1/3 opp.
-
4
Hakk brokkoli og fordel utover med revet ost. Knekk et egg på toppen av hver muffins og krydre med salt og pepper.
Tips
Du kan også fylle muffinsene med for eksempel hakket spinat og skinkebiter for variasjon.
-
5
Stek i ovnen i 15-20 minutter og avkjøl på rist.