Fiberrike eggemuffins

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Med saftige, grove muffins får du et helt måltid i hånden. Grovt mel, brokkoli og egg fyller opp i en fei.

Antall stykker

Ingredienser

200 gTINE Meierismør
4 stkegg
2 dlhvetemel
3 dlsammalt hvete, fin
1 tssalt
1 ½ tsbakepulver
2 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Fyll

½ stkbrokkoli
4 dlTINE Revet Ost Original
10 stkegg
½ tssalt
½ tspepper
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Smelt smør i en liten gryte.
    2. Pisk egg til de skummer. Tilsett mel, bakepulver, salt, melk og smeltet smør og pisk til en klumpfri røre.
    3. Fordel røren i store, solide muffinsformer, helst satt i en muffinspanne. Røren skal fylle ca. 1/3 opp.
    4. Hakk brokkoli og fordel utover med revet ost. Knekk et egg på toppen av hver muffins og krydre med salt og pepper.

      Tips:

      Du kan også fylle muffinsene med for eksempel hakket spinat og skinkebiter for variasjon.

    5. Stek i ovnen i 15-20 minutter og avkjøl på rist.

Tips:

Det er viktig å lage disse muffinsene i solide, store muffinsformer da de vil renne utover om ikke formene er stive. Bruk solide former av aluminium eller sett vanlige papirformer i en muffinspanne. Ønsker du å bruke mindre former for å servere flere, kan du droppe egget på toppen. Du kan også smøre en muffinspanne med smør og steke dem rett i pannen.

Kommentarer

  Legg til kommentar