
Fiberrike eggemuffins
Med saftige, grove muffins får du et helt måltid i hånden. Grovt mel, brokkoli og egg fyller opp i en fei.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm ovnen til 200 °C. Smelt smør i en liten gryte.
- 2
Pisk egg til de skummer. Tilsett mel, bakepulver, salt, melk og smeltet smør og pisk til en klumpfri røre.
- 3
Fordel røren i store, solide muffinsformer, helst satt i en muffinspanne. Røren skal fylle ca. 1/3 opp.
- 4
Hakk brokkoli og fordel utover med revet ost. Knekk et egg på toppen av hver muffins og krydre med salt og pepper.
Tips
Du kan også fylle muffinsene med for eksempel hakket spinat og skinkebiter for variasjon.
- 5
Stek i ovnen i 15-20 minutter og avkjøl på rist.
Tips
Det er viktig å lage disse muffinsene i solide, store muffinsformer da de vil renne utover om ikke formene er stive. Bruk solide former av aluminium eller sett vanlige papirformer i en muffinspanne. Ønsker du å bruke mindre former for å servere flere, kan du droppe egget på toppen. Du kan også smøre en muffinspanne med smør og steke dem rett i pannen.