Proteinbriks med havregryn
Enkel•50 min35 min
Energirike rundstykker som lages i langpanne og ikke trenger å heve før steking. Kjapt og enkelt! Med cottage cheese og Kesam® blir disse ekstra saftige og gode. Denne oppskriften gir ca. 15 briks.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
400 g
-
200 g
-
6 stkegg
-
2 dlhavremel
-
2 dlsammalt hvete, fin
-
2 dllettkokte havregryn
-
2 tsbakepulver
-
1 tssalt
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C og dekk en liten langpanne (ca. 20x30 cm) med bakepapir.
-
2
Visp sammen cottage cheese, Kesam og egg. Ha i havremel, sammalt hvete, havregryn, bakepulver og salt og rør til en jevn deig.
-
3
Fordel deigen i langpannen og press ut så den dekker hele. Dryss over havregryn og ost og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl og skjær i ruter.
Tips
Server disse med pålegg som ost, skinke eller leverpostei. De er også gode rett i hånden uten pålegg på.