Proteinbriks med havregryn

Proteinbriks med havregryn

4
  • Enkel
  • 50 min
  • 35 min
Energirike rundstykker som lages i langpanne og ikke trenger å heve før steking. Kjapt og enkelt! Med cottage cheese og Kesam® blir disse ekstra saftige og gode. Denne oppskriften gir ca. 15 briks.

Ingredienser

400 g TINE Mager Cottage Cheese
200 g Kesam® Mager Naturell
6 stk egg
2 dl havremel
2 dl sammalt hvete, fin
2 dl lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
1 ts salt

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C og dekk en liten langpanne (ca. 20x30 cm) med bakepapir.
    2. Visp sammen cottage cheese, Kesam og egg. Ha i havremel, sammalt hvete, havregryn, bakepulver og salt og rør til en jevn deig.
    3. Fordel deigen i langpannen og press ut så den dekker hele. Dryss over havregryn og ost og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl og skjær i ruter.
      Tips

      Server disse med pålegg som ost, skinke eller leverpostei. De er også gode rett i hånden uten pålegg på.

Tips

Disse er godt egnet til å fryse, så doble gjerne oppskriften når du er i gang.

Kommentarer

  • Ingvild

    9 måneder siden
    Jeg prøver meg nå på å steke disse i muffinsformer. Hvordan regner dere generelt om steketid og grader fra langpanneoppskrift?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Ingvild,

      Ville testet med 15 minutter i ovnen først og stekt de lenger om det trengs.

      Lykke til :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat