
Grove pannekaker med bær
Grove pannekaker smaker godt og kan fylles med alt fra bær og syltetøy til ost og skinke.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør i en gryte, tilsett melk og pisk inn egg.
- 2
Ha mel og salt i en bolle og visp inn melkeblandingen til du har en glatt røre.
- 3
La røren svelle på kjøkkenbenken i 15-20 minutter før du steker pannekaker.
- 4
Varm en stekepanne med slippbelegg på medium varme. Hell i en øse med røre og vri litt på pannen så det fordeler seg jevnt. Stek pannekakene gylne på begge sider, 1-2 minutter på hver side.
- 5
Server med friske bær til.
Tips
Hold pannekakene varme fram til servering ved å legge dem i en ildfast form dekket med folie i ovnen på 100 °C, eller dekk stabelen med et kjøkkenhåndkle på benken til alle er ferdig stekt.
Tips
Du kan enkelt variere grovheten på disse pannekakene ved å bytte ut sammalt hvete grov med fint, eller lage røren med rugmel.