Grove horn

Grove horn

35
  • Enkel
  • 75 min
Herlige grove horn med cottage cheese som gjør dem ekstra saftige. Dekorative på lunsjbordet eller i matboksen, de er like gode om du spiser de med pålegg eller til en suppe eller salat.

Ingredienser

50 g gjær
4 ½ dl vann
240 g TINE Mager Cottage Cheese
1 ss sukker
1 ss sesamfrø
1 ts salt
1 dl havregryn (små)
5 dl sammalt hvete, grov
9 dl hvetemel (ca.)
1 stk egg (til pensling)
1 dl sesamfrø (til dryss)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
    2. Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
    3. Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
    4. Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    5. Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

Du kan også bruke kesam i deigen i stedet for cottage cheese.

Kommentarer

  • Silje

    3 måneder siden
    Kan jeg bytte ut hvetemelet med en grovere meltype?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat