Grove horn
Herlige grove horn med cottage cheese som gjør dem ekstra saftige. Dekorative på lunsjbordet eller i matboksen, de er like gode om du spiser de med pålegg eller til en suppe eller salat.
Enkel•1 t 15 min•1 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 4.5 dl vann
- 240 g TINE® Mager Cottage Cheese
- 1 ss sukker
- 1 ss sesamfrø
- 1 ts salt
- 1 dl havregryn, (små)
- 5 dl sammalt hvete, grov
- 9 dl hvetemel, (ca.)
- 1 stykk egg, (til pensling)
- 1 dl sesamfrø, (til dryss)
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
2
Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
3
Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
4
Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
5
Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
TipsDu kan også bruke kesam i deigen i stedet for cottage cheese.