Grove horn

Grove horn

Kommentarer 34
  • Enkel
  • 75 min
Herlige grove horn med cottage cheese som gjør dem ekstra saftige. Dekorative på lunsjbordet eller i matboksen, de er like gode om du spiser de med pålegg eller til en suppe eller salat.

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g gjær
4 ½ dl vann
240 g TINE Mager Cottage Cheese
1 ss sukker
1 ss sesamfrø
1 ts salt
1 dl havregryn (små)
5 dl sammalt hvete, grov
9 dl hvetemel (ca.)
1 stk egg (til pensling)
1 dl sesamfrø (til dryss)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
    2. Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
    3. Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
    4. Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    5. Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Du kan også bruke kesam i deigen i stedet for cottage cheese.

Kommentar

Kommentarer

  • Mari

    2 måneder siden
    Skal det virkelig være 1 ss sesamfrø i deigen og 1 dl til dryss på toppen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Mari,

      Det stemmer som det står i oppskriften. 1 SS i deigen og 1 dl til å strø over. Du kan supplere med mer sesamfør i deigen om du ønsker men da reduser litt av noe annet :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Mathilde

    1 år siden
    Kan man bruke rømme i stede for cottage cheese?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Mathilde, Anbefaler deg heller å bruke Kesam eller Crème Fraîche! Lykke til og god bakst :)

      Kommenter  (0)


  • Hilde

    2 år siden
    Herlig oppskrift !!! Fyller dem med ost og skinke til matpakkemat??

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hilde, Så flott å høre at matpakken blir god :) Takk for at du deler dine tips med oss. God bakst videre!

      Kommenter  (3)


  • Christina

    2 år siden
    Lett deig å lage til og jobbe med. La til en ss gresskar kjerner og en ss solsikkekjerner. Nystekte med godt smør på anbefales ?????? Lager garantert flere av disse ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Christina, Så bra at du du syns oppskriften var lett å lage og jobbe med :) Det høres veldig godt ut med gresskarkjerner og solsikkekjerner i. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Ingeborg

    2 år siden
    Disse blir en vinner hjemme hos oss! Superlett deig å jobbe sammen og de smaker helt supert :)

    Kommenter  (2)


  • Meyade

    3 år siden
    Hei! Nå prøvde jeg disse her, men deigen ble KJEMPE klissete :( Var vanskelig å håndtere så jeg la til en del mel før jeg klarte å elte den . Men disse ble faktisk gode, jeg fylte med squash, sopp, ost og sorte oliven :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Meyade, Så hyggelig å høre at de ble gode, selv om de klisset litt. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Birgitte

    3 år siden
    Hei. Kan man bruke tørrgjær i stedet? Og blir det like godt hvis jeg har karbonadedeig og spinat som fyll? Eller egner denne oppskriften seg best uten fyll?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Birgitte, Det er ingen problem å bruke tørrgjær. En pakke tørrgjær tilsvarer 50 gram fersk gjær. Du kan godt fylle de med karbonadedeig og spinat, men jeg ville stekt karbonadedeigen før jeg bakte den inn i hornene. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Lise

    3 år siden
    Jeg har ikke fått hornene i ovnen enda, men vet allerede at dette er en ny favoritt her i huset. Toåringen kjevlet deigen og rullet hornene helt selv uten problemer, uten at vi måtte bruke masse ekstra mel for å unngå kliss. Det er nesten det samme hvordan hornene smaker - mer barnevennlig gjærdeig enn dette tror jeg vi må lete lenge etter. Ikke minst fordi cottage cheese-grynene passer perfekt som "skattejakt" i deigen underveis i utbakingen. Håper det er igjen noe cottage cheese i hornene, ha ha :D

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Lise, Så utrolig hyggelig tilbakemelding. Tusen takk også håper jeg hornene faller i smak, både for store og små :)

      Kommenter  (3)


  • Anette

    4 år siden
    Hei. Går det an å bruke lett Creme fraiche istedenfor Cottage cheese?.

    Kommenter  (13)


  • Ida

    4 år siden
    Disse funker til alt! Hadde i chorizo og mozzarella i dag, ble superdigg. Har begynt å alltid ha et lager i fryseren til travle jobbdager! :)

    Kommenter  (4)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Det hørtes veldig godt ut, Ida :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat