Grove horn
Enkel•75 min min
Herlige grove horn med cottage cheese som gjør dem ekstra saftige. Dekorative på lunsjbordet eller i matboksen, de er like gode om du spiser de med pålegg eller til en suppe eller salat.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ggjær
-
4 ½ dlvann
-
240 g
-
1 sssukker
-
1 sssesamfrø
-
1 tssalt
-
1 dlhavregryn (små)
-
5 dlsammalt hvete, grov
-
9 dlhvetemel (ca.)
-
1 stkegg (til pensling)
-
1 dlsesamfrø (til dryss)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
-
2
Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
-
3
Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
-
4
Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
-
5
Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.