Rugboller
Enkel•115 min min
Herlige rugboller på et fat på lunsjbordet, eller påsmurt med favorittpålegget i nistepakken. Disse "sunne" bollene kan du imponere med til til helgen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ dlhavregryn
-
1 dl
-
5 dlvann
-
25 ggjær
-
1 sssalt
-
2 sshonning
-
10 dlhvetemel (ca.)
-
2 ½ dlrugmel
Til utbaking:
-
1 dlhvetemel
-
1 stkegg til pensling
Slik gjør du det
-
1
Denne oppskriften gir 12 - 15 boller. Rist havregrynene i en tørr panne et par minutter, til de blir gylne.
-
2
Varm melk og vann til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i lunken melk. Tilsett salt, honning, mel og 1 dl ristede havregryn. Rør deigen sammen. Sett den til heving under plast på et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
-
3
Sett ovnen på 220 °C. Hell deigen ut på et meldrysset bord og form deigen til avlange boller. Deigen skal være luftig og lett.
-
4
Legg bollene på bakepapir på stekeplaten, dekk med klede og la dem etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter. Penlse bollene med egg og dryss over resten av havregrynene.
-
5
Stek bollene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.