
Rugboller
Herlige rugboller på et fat på lunsjbordet, eller påsmurt med favorittpålegget i nistepakken. Disse "sunne" bollene kan du imponere med til til helgen.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Til utbaking:
Fremgangsmåte
- 1
Denne oppskriften gir 12 - 15 boller. Rist havregrynene i en tørr panne et par minutter, til de blir gylne.
- 2
Varm melk og vann til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i lunken melk. Tilsett salt, honning, mel og 1 dl ristede havregryn. Rør deigen sammen. Sett den til heving under plast på et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- 3
Sett ovnen på 220 °C. Hell deigen ut på et meldrysset bord og form deigen til avlange boller. Deigen skal være luftig og lett.
- 4
Legg bollene på bakepapir på stekeplaten, dekk med klede og la dem etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter. Penlse bollene med egg og dryss over resten av havregrynene.
- 5
Stek bollene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Ved all gjærbakst vil melmengden være omtrentelig og det er viktig å begynne med minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



