Saftige rundstykker med Kesam®

Saftige rundstykker med Kesam®

29
264
Middels80 min
Kesam® gjør at rundstykkene holder seg saftige lenger og smuldrer mindre. 1 porsjon holder til ca. 20 rundstykker.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 pakke
    gjær
  • 5 dl
    lunkent vann
  • 1 ½ ts
    salt
  • 3 dl
  • 3 dl
    sammalt hvete, fin eller grovt
  • 12 dl
    hvetemel

Til pensling:

  • 1 stk
    sammenvispet egg

Dryss:

  • 3 ss
    gresskarfrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og det meste av melet.

  2. 2

    Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.

  3. 3

    Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på stekeplaten.

  4. 4

    Sett stekeovnen på 220 °C.

  5. 5

    La rundstykkene etterheve på et lunt sted under plast i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over gresskarfrø.

  6. 6

    Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Del denne oppskriften: