Saftige rundstykker med Kesam®

Saftige rundstykker med Kesam®

29
  • Middels
  • 80 min
  • 15 min
Kesam® gjør at rundstykkene holder seg saftige lenger og smuldrer mindre. 1 porsjon holder til ca. 20 rundstykker.

Ingredienser

Utstyr

Stekeplate med bakepapir
1 pakke gjær
5 dl lunkent vann
1 ½ ts salt
3 dl Kesam® Mager Naturell
3 dl sammalt hvete, fin eller grovt
12 dl hvetemel

Til pensling:

1 stk sammenvispet egg

Dryss:

3 ss gresskarfrø

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og det meste av melet.
    2. Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
    3. Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på stekeplaten.
    4. Sett stekeovnen på 220 °C.
    5. La rundstykkene etterheve på et lunt sted under plast i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over gresskarfrø.
    6. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Kommentarer

  • Silje

    2 år siden
    Første gang jeg lagde dem, utrolig gode :)

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så hyggelig at det ble vellykket, Silje! Vi håper du prøver ut flere av være oppskrifter. God bakst!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat