Saftige rundstykker med Kesam®
Middels•80 min15 min
Kesam® gjør at rundstykkene holder seg saftige lenger og smuldrer mindre. 1 porsjon holder til ca. 20 rundstykker.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkegjær
-
5 dllunkent vann
-
1 ½ tssalt
-
3 dl
-
3 dlsammalt hvete, fin eller grovt
-
12 dlhvetemel
Til pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Dryss:
-
3 ssgresskarfrø
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og det meste av melet.
-
2
Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
-
3
Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på stekeplaten.
-
4
Sett stekeovnen på 220 °C.
-
5
La rundstykkene etterheve på et lunt sted under plast i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over gresskarfrø.
-
6
Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.