Saftige rundstykker med Kesam®

Saftige rundstykker med Kesam®

Kommentarer 29
  • Middels
  • 80 min
  • 15 min
Kesam® gjør at rundstykkene holder seg saftige lenger og smuldrer mindre. 1 porsjon holder til ca. 20 rundstykker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stekeplate med bakepapir
1 pakke gjær
5 dl lunkent vann
1 ½ ts salt
3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
3 dl sammalt hvete, fin eller grovt
12 dl hvetemel

Til pensling:

1 stk sammenvispet egg

Dryss:

3 ss gresskarfrø

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og det meste av melet.
    2. Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
    3. Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på stekeplaten.
    4. Sett stekeovnen på 220 °C.
    5. La rundstykkene etterheve på et lunt sted under plast i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over gresskarfrø.
    6. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Kommentar

Kommentarer

  • Silje

    1 år siden
    Første gang jeg lagde dem, utrolig gode :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så hyggelig at det ble vellykket, Silje! Vi håper du prøver ut flere av være oppskrifter. God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Grethe Knutsen Sørdalen

    3 år siden
    Nydelige rundstykker! Jeg bytter ut noe av hvetemelet med havregryn og solsikkekjerner. Godt med litt honning i også????

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Grethe, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips til hvordan man kan variere rundstykkene :)

      Kommenter  (3)


  • Marthe

    3 år siden
    Hei, er det fersk gjær eller tørr? Hva anbefales for best resultat? Skal frøene strøs på rett før steking? Mvh Marthe

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marthe, Forskjellen mellom tørrgjær og fersk gjær er at tørrgjæren "sover" slik at deigen bruker litt tid på å komme i gang med hevingen, dersom du bruker denne. Derfor bruker de fleste bakere fersk gjær :) Frøene kan du drysse på når rundstykkene er trillet ut og skal etterheve, eller du kan drysse de på rett før servering. Husk bare å pensle de litt med vann først, slik at frøene sitter fast. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Anja

    3 år siden
    Mange grader skal de egentlig stekes på!?

    Kommenter  (26)


  • Steinar

    3 år siden
    hva blir næringsinnholdet i disse

    Kommenter  (0)

    • Jegvet

      3 år siden
      210grader

      Kommenter  (0)


  • Mona

    3 år siden
    Fantastisk gode rundstykker som holder seg saftig lenge. Har gitt bort oppskriften til flere. Tror det er de beste rundstykkene jeg har smakt. Har også med hell prøvd å lage de om kvelden for så å steke de dagen etter. Brukte kald veske, og plasserte rundstykkene på stekeplater uten å forheve, så rett i kjøleskap. Tok de ut og lot de heve 1-1,5 time før plassering i ovn dagen etter.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mona, Tusen takk for en kjempehyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Ingvild

    4 år siden
    Denne oppskriften har blitt en gjenganger her i heimen, saftige og gode rundstykker! Bytter ut litt av det fine melet så det blir ca. 50/50 fint/grovt.

    Kommenter  (6)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Ingvild, Så hyggelig å høre at du liker oppskriften!

      Kommenter  (0)


  • Kim

    5 år siden
    Går det an å fryse ned disse rundstykkene? Bør den steke i full tid da? for så å steke igjen etter tinning.

    Kommenter  (30)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Kim! Du kan fint fryse ned disse rundstykkene. Jeg ville ha stekt dem som vanlig og tine dem aller helst på kjøkkenbenken, alternativt over forholdsvis lav varme i stekeovn. Lykke til med baksten!

      Kommenter  (0)


  • Heidi Fardal

    5 år siden
    Kjempegode, saftige rundstykker! Eg pleier å bytte ut litt av det grove mener med havregryn (1/3 del) svært godt!

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for godt tips. Havregryn er sikkert supert i denne oppskriften. Det skal jeg også prøve!

      Kommenter  (0)


  • Hege

    5 år siden
    Denne oppskriften er kjempegod. Jeg bytta ut egg og sesamfrø med olivenolje og et dryss havsalt, nydelig!

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Godt tips! Tusen takk!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat