Saftige rundstykker med Kesam®

(202)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Kesam® gjør at rundstykkene holder seg saftige lenger og smuldrer mindre. 1 porsjon holder til ca. 20 rundstykker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

1

Utstyr

Stekeplate med bakepapir

Ingredienser

1 pakkegjær
5 dllunkent vann
1 ½ tssalt
3 dlKesam® Mager Naturell 300 g
3 dlsammalt hvete, fin eller grovt
12 dlhvetemel

Til pensling:

1 stksammenvispet egg

Dryss:

3 ssgresskarfrø

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og det meste av melet.
    2. Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
    3. Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på stekeplaten.
    4. Sett stekeovnen på 220 °C.
    5. La rundstykkene etterheve på et lunt sted under plast i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over gresskarfrø.
    6. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Kommentarer