Saftige rundstykker med Kesam®
Kesam® gjør at rundstykkene holder seg saftige lenger og smuldrer mindre. 1 porsjon holder til ca. 20 rundstykker.
Middels•1 t 20 min•1 personer
Ingredienser
- 1 pakke gjær
- 5 dl lunkent vann
- 1.5 ts salt
- 3 dl Kesam® Mager Naturell
- 3 dl sammalt hvete, fin, eller grovt
- 12 dl hvetemel
Slik gjør du
1
Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og det meste av melet.
2
Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
3
Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på stekeplaten.
4
Sett stekeovnen på 220 °C.
5
La rundstykkene etterheve på et lunt sted under plast i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over gresskarfrø.
6
Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.