Skip to main content

Saftige rundstykker med Kesam®

Middels
1t 20min

Kesam® gjør at rundstykkene holder seg saftige lenger og smuldrer mindre. 1 porsjon holder til ca. 20 rundstykker.

4.0
(457)
Next ImageSaftige rundstykker med Kesam®

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 pakke
gjær
5 dl
lunkent vann
1.5 ts
salt
3 dl
sammalt hvete, fin eller grovt
12 dl
hvetemel

Til pensling:

1 stk
sammenvispet egg

Dryss:

3 ss
gresskarfrø

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjær i en bakebolle og hell over lunket vann (37°C). Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og det meste av melet.

  2. Arbeid deigen godt, gjerne i en maskin, til den kjennes smidig og glatt og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.

  3. Ha deigen på bakebordet, elt den og del den i to. Trill pølser som deles i 10 deler hver. Trill rundstykker og sett dem på stekeplaten.

  4. Sett stekeovnen på 220 °C.

  5. La rundstykkene etterheve på et lunt sted under plast i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over gresskarfrø.

  6. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter