Kesamboller

Boller med Kesam®

Kommentarer 43
  • Enkel
  • 90 min
  • 10 min
I disse saftige bollene er mesteparten av smøret byttet ut med Kesam. Oppskriften holder til ca. 30 boller.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Stekebrett
50 g gjær
50 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Fettfri skummet melk eller annen melk
3 dl Kesam® Original
1 ½ dl sukker
½ ts salt
17 dl hvetemel
1 stk egg til pensling

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjær i en bakebolle.
    2. Smelt smør. Tilsett melk, og la det bli lunkent (37 °C.).
    3. Rør ut gjær i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet.
    4. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på lunt sted i ca. 30 minutter.
    5. Ha deigen på et bakebord og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
    6. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir.
    7. Visp sammen egg, og pensle bollene med sammenvispet egg.
    8. Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl.
Tips!

Hvis du ønsker rosiner i bollene, kan du tilsette ca. 1 dl i deigen før den trilles ut til boller. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Åsmund

    9 måneder siden
    Hei
    Er det mulig å bruke mager kesam fremfor vanlig kesam? Hva blir forskjellen? Gleder meg til å prøve disse! :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Åsmund,

      Du kan fint bruke mager Kesam istedenfor :) Forskjellen blir fettprosent og litt smaksforskjell. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Leikny hegelstad aase

    2 år siden
    Hei. Nettopp laget denne herlige oppskriften med kesam, bare helt nydelig. Tok feil kesam, endet opp med blåbær kesam, men det var helt topp det og. Anbefaler oppskrifta på det varmeste.

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Leikny, Så bra det smakte, kan tenke meg at det var godt med en blåbær vri på bollene :) God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Susanne

    2 år siden
    Hei! Går det an å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt hvete eller vil det gjøre mye med smaken?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Susanne, Du kan fint bytte ut noe av melet, men bollene vil ikke bli like fine i konsistens som med siktet hvetemel :) Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • sol

    2 år siden
    Mager kesam er et fantastisk produkt som kan brukes til så mye!!!

    Kommenter  (3)

    • Silje

      2 år siden
      Kan man bruke den laktosefrie magre kesamen til baking?

      Kommenter  (1)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        2 år siden
        Hei Silje, Klart du kan bruke den Magre Kesamen® :) God bakst!

        Kommenter  (0)


  • Anita

    3 år siden
    Bestemte meg for å prøve denne oppskriften i dag, og var en smule skeptisk da jeg ikke har brukt ferskgjær på aldri den tid, og ei heller bakt med kesam før. Men..! Flottere deig og luftigere boller skal en lete leeeenge etter! Disse ble KNALLGODE! Akkurat passe søte og veldig gode med ost eller syltetøy på :)

    Kommenter  (8)


  • merete

    3 år siden
    Må bare fortelle en hemmelighet....Disse er de BESTE BOLLENE som finnes!!! Svogeren min lurte på den hemmelige ingrediensen;-) Skal lage ny ladning nå:-P

    Kommenter  (9)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Merete, Så hyggelig å høre :) Takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (4)


  • Gyda

    3 år siden
    Sakl prøve nå håper det blir bra??????????

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gyda, Hvordan ble resultatet?

      Kommenter  (13)


  • Mari

    3 år siden
    Hvis man skal kaldheve deigen. Hvor mye gjør skal man bruke da?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mari, Jeg bruker cirka fire gram fersk gjær per kilo mel, når jeg kaldhever over natten. Dersom du skal kaldheve denne deigen, så ville jeg brukt 6 til 8 gram gjær, siden den inneholder sukker. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • Tara

    3 år siden
    Byttet ut melet med speltmel og sukkeret med en blanding av sukrin+, sukrin gold og litt stevia dråper - ble kjempe bra! En sunnere og mindre kaloririk løsning :)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tara, Takk for gode innspill. Selv ville jeg ikke byttet ut sukker med kunstige søtningsstoffer fordi sukkeret er med på å gi gjæren næring og karamelisere stekeflaten på bollene. Dette gir luftigere bakst :)

      Kommenter  (1)


  • Ms

    3 år siden
    Byttet ut sukkeret med splenda, ble kjempegode!

    Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat