
Boller med Kesam®
I disse saftige bollene er mesteparten av smøret byttet ut med Kesam. Oppskriften holder til ca. 30 boller.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Smuldre gjær i en bakebolle.
- 2
Smelt smør. Tilsett melk, og la det bli lunkent (37 °C.).
- 3
Rør ut gjær i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet.
- 4
Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på lunt sted i ca. 30 minutter.
- 5
Ha deigen på et bakebord og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
- 6
Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir.
- 7
Visp sammen egg, og pensle bollene med sammenvispet egg.
- 8
Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl.
Tips
Hvis du ønsker rosiner i bollene, kan du tilsette ca. 1 dl i deigen før den trilles ut til boller.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



