Boller med Kesam®
I disse saftige bollene er mesteparten av smøret byttet ut med Kesam. Oppskriften holder til ca. 30 boller.
Enkel•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 50 g TINE® Meierismør
- 5 dl TINE® Fettfri Skummetmelk, eller annen melk
- 3 dl Kesam® Naturell Laktosefri
- 1.5 dl sukker
- 0.5 ts salt
- 17 dl hvetemel
- 1 stykk egg, til pensling
Slik gjør du
1
Smuldre gjær i en bakebolle.
2
Smelt smør. Tilsett melk, og la det bli lunkent (37 °C.).
3
Rør ut gjær i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet.
4
Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på lunt sted i ca. 30 minutter.
5
Ha deigen på et bakebord og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
6
Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir.
7
Visp sammen egg, og pensle bollene med sammenvispet egg.
8
Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl.
TipsHvis du ønsker rosiner i bollene, kan du tilsette ca. 1 dl i deigen før den trilles ut til boller.