Kesamboller

Boller med Kesam®

50
  • Enkel
  • 90 min
  • 10 min
I disse saftige bollene er mesteparten av smøret byttet ut med Kesam. Oppskriften holder til ca. 30 boller.

Ingredienser

Utstyr

Stekebrett
50 g gjær
50 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® skummet Fettfri eller annen melk
3 dl Kesam® Original
1 ½ dl sukker
½ ts salt
17 dl hvetemel
1 stk egg til pensling

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjær i en bakebolle.
    2. Smelt smør. Tilsett melk, og la det bli lunkent (37 °C.).
    3. Rør ut gjær i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet.
    4. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på lunt sted i ca. 30 minutter.
    5. Ha deigen på et bakebord og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
    6. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir.
    7. Visp sammen egg, og pensle bollene med sammenvispet egg.
    8. Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl.
Tips!

Hvis du ønsker rosiner i bollene, kan du tilsette ca. 1 dl i deigen før den trilles ut til boller. 

Kommentarer

  • Benedicte

    1 måneder siden
    Hei,
    Kan man bytte ut Kesam med Crème Fraîche?
    Og ville bare si at jeg bruker ofte oppskriftene her på Tine, mye godt og spennende.

     (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei, Benedicte! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Du kan fint bytte ut Kesam med Crème Fraîche i denne oppskriften. Lykke til med baksten!

       (0)


  • Ingrid

    4 måneder siden
    Solo much fun too bake

     (0)


  • Line

    4 måneder siden
    Tester ut disse bollene nå, håper på positivt resultat :) Har akkurat funnet ut at jeg og det ene barnet mitt har arvelig høyt kolesterol, og dermed har kesam blitt en av de tingene jeg bruker mye i matlaging, og nå også i bakst. Byttet også ut smøret med flytende margarin. Hurra for fettreduserte produkter :)

     (0)


  • Nadia

    5 måneder siden
    Hei! Er det fersk gjær eller tørrgjær som står i oppskriftene deres? For eks, 50 g her?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Nadia,

      I denne oppskriften er det brukt fersk gjær :) God bakst!

       (0)


  • Åsmund

    1 år siden
    Hei
    Er det mulig å bruke mager kesam fremfor vanlig kesam? Hva blir forskjellen? Gleder meg til å prøve disse! :)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Åsmund,

      Du kan fint bruke mager Kesam istedenfor :) Forskjellen blir fettprosent og litt smaksforskjell. God bakst!

       (0)


  • Leikny hegelstad aase

    3 år siden
    Hei. Nettopp laget denne herlige oppskriften med kesam, bare helt nydelig. Tok feil kesam, endet opp med blåbær kesam, men det var helt topp det og. Anbefaler oppskrifta på det varmeste.

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Leikny, Så bra det smakte, kan tenke meg at det var godt med en blåbær vri på bollene :) God bakst videre!

       (1)


  • Susanne

    3 år siden
    Hei! Går det an å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt hvete eller vil det gjøre mye med smaken?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Susanne, Du kan fint bytte ut noe av melet, men bollene vil ikke bli like fine i konsistens som med siktet hvetemel :) Lykke til!

       (1)


  • sol

    3 år siden
    Mager kesam er et fantastisk produkt som kan brukes til så mye!!!

     (3)

    • Silje

      3 år siden
      Kan man bruke den laktosefrie magre kesamen til baking?

       (1)

      • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

        3 år siden
        Hei Silje, Klart du kan bruke den Magre Kesamen® :) God bakst!

         (0)


  • Anita

    3 år siden
    Bestemte meg for å prøve denne oppskriften i dag, og var en smule skeptisk da jeg ikke har brukt ferskgjær på aldri den tid, og ei heller bakt med kesam før. Men..! Flottere deig og luftigere boller skal en lete leeeenge etter! Disse ble KNALLGODE! Akkurat passe søte og veldig gode med ost eller syltetøy på :)

     (8)


  • merete

    3 år siden
    Må bare fortelle en hemmelighet....Disse er de BESTE BOLLENE som finnes!!! Svogeren min lurte på den hemmelige ingrediensen;-) Skal lage ny ladning nå:-P

     (9)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Merete, Så hyggelig å høre :) Takk for tilbakemeldingen.

       (4)


Det er mye kjærlighet i god mat