
Boller med Kesam®
Enkel•90 min10 min
I disse saftige bollene er mesteparten av smøret byttet ut med Kesam. Oppskriften holder til ca. 30 boller.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ggjær
-
50 g
-
5 dlTINE® Fettfri Skummetmelk eller annen melk
-
3 dl
-
1 ½ dlsukker
-
½ tssalt
-
17 dlhvetemel
-
1 stkegg til pensling
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjær i en bakebolle.
-
2
Smelt smør. Tilsett melk, og la det bli lunkent (37 °C.).
-
3
Rør ut gjær i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet.
-
4
Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på lunt sted i ca. 30 minutter.
-
5
Ha deigen på et bakebord og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
-
6
Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir.
-
7
Visp sammen egg, og pensle bollene med sammenvispet egg.
-
8
Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl.