Kesamboller

Boller med Kesam®

54
  • Enkel
  • 90 min
  • 10 min
I disse saftige bollene er mesteparten av smøret byttet ut med Kesam. Oppskriften holder til ca. 30 boller.

Ingredienser

Utstyr

Stekebrett
50 g gjær
50 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® skummet Fettfri eller annen melk
3 dl Kesam® Original
1 ½ dl sukker
½ ts salt
17 dl hvetemel
1 stk egg til pensling

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjær i en bakebolle.
    2. Smelt smør. Tilsett melk, og la det bli lunkent (37 °C.).
    3. Rør ut gjær i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet.
    4. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på lunt sted i ca. 30 minutter.
    5. Ha deigen på et bakebord og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.
    6. Sett stekeovnen på 250 °C. Finn frem to stekeplater dekket med bakepapir.
    7. Visp sammen egg, og pensle bollene med sammenvispet egg.
    8. Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl.
Tips

Hvis du ønsker rosiner i bollene, kan du tilsette ca. 1 dl i deigen før den trilles ut til boller. 

Kommentarer

  • Karoline Benedikte

    3 måneder siden
    Hei.

    Hvor mange kcal er det pr. 100g?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Det kommer helt an på råvarene du bruker. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat