tablecloth-basil
Hveteboller
(288)

Hveteboller grunnoppskrift

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nybakte boller er noe alle elsker. Med denne grunnoppskriften på bolledeig har du full kontroll på myke, luftige boller.

Tablecloth

Ingredienser

Antall stykker

26
17 dlhvetemel
2 dlsukker
50 gfersk gjær
1 tssalt
3 tskardemomme
1 stkegg
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 gTINE Meierismør, romtemperert

Til pensling

1 stkegg
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett melk og elt deigen godt sammen.
    2. Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5 minutter til.
      blue heart
      Tips!

      Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.  

    3. Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve 30-40 minutter til dobbel størrelse.
      blue heart
      Tips!

      Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.

    4. Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
    5. Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 10-20 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff