Hveteboller

Hveteboller grunnoppskrift

Kommentarer 34
  • Enkel
  • 60 min
  • 15 min
Nybakte boller er noe alle elsker. Med denne grunnoppskriften på bolledeig har du full kontroll på myke, luftige boller.

Ingredienser

Antall porsjoner

17 dl hvetemel
2 dl sukker
50 g fersk gjær
1 ts salt
3 ts kardemomme
1 stk egg
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 g TINE Meierismør , romtemperert

Til pensling

1 stk egg

Slik gjør du det

    1. Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett melk og elt deigen godt sammen.
    2. Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5 minutter til.
      Tips!

      Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.  

    3. Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve 30-40 minutter til dobbel størrelse.
      Tips!

      Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.

    4. Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
    5. Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 10-20 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Kommentar

Kommentarer

  • Siv

    2 måneder siden
    Laget skillingsboller av denne oppskrifta. Sukkeret gjorde at bollene ble litt brent i bunn. Ble veldig gode de som ikke ble brent. Anbefaler dere lavere temperatur ved steiking av skillingsboller?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Takk for tipset, Siv.

      Vi vil se på oppskriften å gjøre eventuelle nødvendige justeringer.

      Kommenter  (0)


  • Henriette

    3 måneder siden
    Hei:) er det mulig å bruke denne oppskriften til å lage doughnuts?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Henriette,

      Nei, det er ikke mulig å bruke denne oppskriften til det, men du kan bruke denne: https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/donuts Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Ina

    6 måneder siden
    Kan man bruke søt gjær?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Ina. Du kan bruke søt gjær om du ønsker det :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Solveig Wilson

    2 år siden
    Kan jeg bruke tørr gjær? I tilfelle hvor mange gram. Med takk.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Solveig, 50 gram fersk gjær = 1 pakke tørrgjær :) God bakst!

      Kommenter  (5)


  • Anonym

    2 år siden
    Kan man bytte ut smør med olje

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, DU kan bytte ut smøret med olje, men det vil ikke gi like smak som smør :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Mamma

    2 år siden
    Hvor masse boller får man sv en porsjon

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, En oppskrift gir cirka 26 boller, men det kommer an på hvor store eller små du deler dem :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Overrasket

    2 år siden
    Hei. Er det ikke rart at det legges inn 19 dl mjøl og ikke kg eller g med mjøl? Ikke så vanlig å måle mjøl i dl....

    Kommenter  (41)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Man kan måle opp både med dl og gram. Denne oppskriften er mål opp i dl da flere har ett desilitermål hjemme enn kjøkkenvekt :)Ett tips er å ikke slå/dunke desilitermålet i benken for da presser melet seg sammen og du får for mye mel. Ha en fin dag!

      Kommenter  (11)


  • Kenneth

    2 år siden
    Disse var knall gode! Det var bare så vidt barna fikk smake!! Lager runde 2 nå :-)

    Kommenter  (11)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei kenneth, Så hyggelig å høre, håper neste runde også blir like god så barna også får smake :) God bakst!

      Kommenter  (3)


  • May iren

    2 år siden
    Kan e pensel de med noe annet enn egg? Har en allergiker..

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei May iren, Her kan du bensle med vann, olje eller smør :) God Bakst!

      Kommenter  (6)


  • Hedda

    2 år siden
    Lurer på om 210C er varmluft ? Syntes det varlitt mye i min nye ovn.

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hedda, Takk for tilbakemeldingen. I alle bakeoppskrifter vil jeg anbefale å bruke over- og undervarme vis annet ikke er spesifisert. Jeg skal gå inn å endre i oppskriften med engang :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat