Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Hveteboller grunnoppskrift

Enkel
1t

Nybakte boller er noe alle elsker. Her har du en oppskrift som gir myke, luftige boller.

4
(1826)
Lagre
Skriv ut

Ingredienser

En porsjon gir ca. 26 boller, avhengig av hvor store du lager dem.

17 dl
hvetemel
2 dl
sukker
50 g
fersk gjær
1 ts
salt
3 ts
kardemomme
1 stk
egg
150 g
TINE® Meierismør, romtemperert

Til pensling

1 stk
egg

Slik gjør du

  1. Tips

    Fremgangsmåte uten kjøkkenmaskin: Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Smuldre gjær i en bakebolle, hell over litt av væsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!
  2. Tips

    Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.  

  3. Tips

    Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter