Hveteboller

Hveteboller grunnoppskrift

104
  • Enkel
  • 60 min
  • 15 min
Nybakte boller er noe alle elsker. Med denne grunnoppskriften på bolledeig har du full kontroll på myke, luftige boller.

Ingredienser

17 dl hvetemel
2 dl sukker
50 g fersk gjær
1 ts salt
3 ts kardemomme
1 stk egg
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 g TINE Meierismør , romtemperert

Til pensling

1 stk egg

Slik gjør du det

    1. Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett melk og elt deigen godt sammen.
    2. Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5 minutter til.
      Tips

      Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.  

    3. Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve 30-40 minutter til dobbel størrelse.
      Tips

      Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.

    4. Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
    5. Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 10-20 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Kommentarer

  • Astrid

    19 dager siden
    Super godt

     (0)

    • Monia

      9 dager siden
      Kan man bruke tørrgjær?

       (0)

      • Marit , Kokk og Kundekonsulent

        6 dager siden
        Det går helt fint, Monia! :)

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat