
Tangzhong brød
Tangzhong er en kinesisk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst, lignende den japanske metoden Yudane. Tradisjonelt brukes metoden til en type brioch-brød som dette. Brødet kan nytes til både salt og søtt.

Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
Pensling
Fremgangsmåte
- 1
Lag en jevning ved å røre mel og melk til en klumpfri røre. Varm opp under omrøring til en tykk masse. Avkjøl noe.
- 2
Bland melk, egg og sukker sammen og hell jevningen over. Bland noe ut, den vil være klumpete.
- 3
Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i 15 minutter før mykt smør tilsettes. Kjør maskinen i 10-15 minutter til så deigen eltes til en smidig og elastisk deig.
- 4
Dekk bollen med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Smør en brødform på 1 liter med smør.
- 5
Ha deigen ut på et melet bord og press flat for å klemme ut store luftbobler. Del i 8-10 emner og form til runde glatte boller. Lag gjerne forskjellige størrelser på bollene.
Tips
Elt inn friske urter, hakket oliven og soltørkede tomater for en italiensk vri. - 6
Legg bollene over i brødformen, tett i tett, dekk til og etterhev i 1 time. Forvarm ovnen til 190 °C.
- 7
Pisk sammen egg og vann, og pensle brødet før det settes inn i ovnen. Reduser varmen til 175 °C og stek i 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


