Julekrans tangzhong style

Julekrans tangzhong style

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 180 min
  • 25 min
Tangzhong er en japansk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. Denne metoden er perfekt til å lage en klippekrans fylt med deilig tranebær og toppet med hvit sjokolade til jul. 

Antall stykker

Ingredienser

Jevning

20 g hvetemel (2 spiseskjeer)
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Deig

1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stk egg
2 ss sukker
320 g hvetemel
2 ts tørrgjær
½ ts salt
50 g TINE Meierismør

Tranebærkompott

250 g ferske tranebær
1 dl Sunniva® Original Eplejuice
1 dl sukker
1 stk kanelstang
2 stk stjerneanis
1 ts malt nellik

Pensling

1 stk egg
1 ts vann

Pynt

100 g hvit sjokolade
100 g pistasjenøtter

Slik gjør du det

    1. Lag en jevning ved å røre mel og melk til en klumpfri røre. Varm opp under omrøring til en tykk masse. Avkjøl noe.
    2. Bland melk, egg og sukker sammen og hell jevningen over. Bland noe ut, den vil være klumpete.
    3. Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i 15 minutter før mykt smør tilsettes. Kjør maskinen i 10-15 minutter til så deigen eltes til en smidig og elastisk deig.
    4. Dekk bollen med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
    5. Lag tranebærkompott: Ha tranebær i en kjele sammen med eplejuice, sukker, kanelstang, stjerneanis og malt nellik. Kok opp og la småkoke til massen blir tykk og geleaktig. Avkjøl og fjern hele krydder.
      Tips!
      Du kan fylle kransen med ferdig syltetøy av jordbær og bringebær, eller nugatti for en sjokolade variant. 
    6. Ha deigen ut på et melet bord og press flat for å klemme ut store luftbobler. Kjevle ut deigen til et stort rektangel på ca. 50 cm. Smør tranebærkompott utover og rull sammen fra langsiden.
    7. Legg over på et stekebrett med bakepapir og form den til en sirkel. Klipp snitt i toppen av kransen med jevne mellomrom, ca. 2-4 cm mellom hvert, og legg hver «skive» til annenhver side slik at du får en fin klippekrans. Etterhev i 1 time.
    8. Forvarm ovnen til 190 °C. Pisk sammen egg og vann, og pensle kransen før den settes inn i ovnen. Reduser varmen til 175 °C og stek i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
    9. Smelt hvit sjokolade på lav varme og grovhakk pistasjnøtter. Hell over sjokolade og dryss på nøtter før servering.
Tips!
Denne metoden kan brukes til alle typer gjærbakst, f.eks. loff, kanelsnurrer, boller og skolebrød. Ønsker du en søtere deig kan du tilsette litt mer sukker. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat