Julekrans tangzhong style
Enkel
3t
Tangzhong er en kinesisk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst, lignende den japanske metoden Yudane. Denne metoden er perfekt til å lage en klippekrans fylt med deilig tranebær og toppet med hvit sjokolade til jul.
4.1
(11)

Ingredienser
Deig
1 stk
egg
2 ss
sukker
320 g
hvetemel
2 ts
tørrgjær
½ ts
salt
50 g
Tranebærkompott
250 g
ferske tranebær
1 dl
sukker
1 stk
kanelstang
2 stk
stjerneanis
1 ts
malt nellik
Pensling
1 stk
egg
1 ts
vann
Pynt
100 g
hvit sjokolade
100 g
pistasjnøtter
Slik gjør du
Tips
Du kan fylle kransen med ferdig syltetøy av jordbær og bringebær, eller nugatti for en sjokolade variant.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Denne metoden kan brukes til alle typer gjærbakst, f.eks. loff, kanelsnurrer, boller og skolebrød. Ønsker du en søtere deig kan du tilsette litt mer sukker.





