Julekrans tangzhong style

Julekrans tangzhong style

2
10
Enkel180 min
Tangzhong er en kinesisk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst, lignende den japanske metoden Yudane. Denne metoden er perfekt til å lage en klippekrans fylt med deilig tranebær og toppet med hvit sjokolade til jul. 

Ingredienser

Antall stykker

Jevning

Deig

Tranebærkompott

Pensling

 • 1 stk
  egg
 • 1 ts
  vann

Pynt

 • 100 g
  hvit sjokolade
 • 100 g
  pistasjenøtter

Slik gjør du det

 1. 1

  Lag en jevning ved å røre mel og melk til en klumpfri røre. Varm opp under omrøring til en tykk masse. Avkjøl noe.

 2. 2

  Bland melk, egg og sukker sammen og hell jevningen over. Bland noe ut, den vil være klumpete.

 3. 3

  Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin og hell væsken over. Kjør på lav hastighet i 15 minutter før mykt smør tilsettes. Kjør maskinen i 10-15 minutter til så deigen eltes til en smidig og elastisk deig.

 4. 4

  Dekk bollen med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.

 5. 5

  Lag tranebærkompott: Ha tranebær i en kjele sammen med eplejuice, sukker, kanelstang, stjerneanis og malt nellik. Kok opp og la småkoke til massen blir tykk og geleaktig. Avkjøl og fjern hele krydder.

  Tips

  Du kan fylle kransen med ferdig syltetøy av jordbær og bringebær, eller nugatti for en sjokolade variant. 

 6. 6

  Ha deigen ut på et melet bord og press flat for å klemme ut store luftbobler. Kjevle ut deigen til et stort rektangel på ca. 50 cm. Smør tranebærkompott utover og rull sammen fra langsiden.

 7. 7

  Legg over på et stekebrett med bakepapir og form den til en sirkel. Klipp snitt i toppen av kransen med jevne mellomrom, ca. 2-4 cm mellom hvert, og legg hver «skive» til annenhver side slik at du får en fin klippekrans. Etterhev i 1 time.

 8. 8

  Forvarm ovnen til 190 °C. Pisk sammen egg og vann, og pensle kransen før den settes inn i ovnen. Reduser varmen til 175 °C og stek i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.

 9. 9

  Smelt hvit sjokolade på lav varme og grovhakk pistasjnøtter. Hell over sjokolade og dryss på nøtter før servering.

Tips

Denne metoden kan brukes til alle typer gjærbakst, f.eks. loff, kanelsnurrer, boller og skolebrød. Ønsker du en søtere deig kan du tilsette litt mer sukker. 

Del denne oppskriften: