Jordskokksuppe med bacon, sopp og eple

Jordskokksuppe med bacon, sopp og eple

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Hjemmelaget jordskokk-suppe passer utmerket med salt bacon, stekt sopp og eple som her. En super oppskrift med de små, litt rare jordskokkene. De smaker utrolig godt og er veldig godt egnet i suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g jordskokker
100 g poteter
1 ss TINE Meierismør
5 dl kjøttkraft (buljong)
5 dl TINE Kremfløte
2 ss sitronsaft
½ ts salt
½ ts pepper

TIL SERVERING

150 g sopp
150 g bacon
1 stk eple
2 ss TINE Meierismør
1 bunt gressløk
2 ss olivenolje

Slik gjør du det

    1. Skrell jordskokk og ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft. Da blir de ikke brune. Skrell og del potet i biter. Del jordskokk i mindre biter og fres med potet i smør i en gryte, ca. 2 minutter.
      Tips!

      Er jordskokkene veldig ujevne, kan det var lurt å skrelle dem ved hjelp av en skje. Skrap bort skallet med siden av skjeen slik at du kommer godt inn i de små sprekkene.

    2. Tilsett kraft og fløte, og kok opp. La småkoke til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter.
    3. Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
    4. Del sopp i skiver og bacon i biter. Fres til sprøtt i smør i en stekepanne. Skrell eple og del i biter og vend inn. Stek videre 3-4 minutter. Finhakk gressløk og vend inn.
    5. Server suppen varm med soppblandingen på toppen. Drypp over olivenolje til slutt og et dryss hakket gressløk.
Tips!

Denne suppen er godt egnet som forrett servert i små porsjoner. Server den også gjerne med stekt kamskjell eller sprøstekt spekeskinke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat