Jordskokksuppe med bacon, sopp og eple
Hjemmelaget jordskokk-suppe passer utmerket med salt bacon, stekt sopp og eple som her. En super oppskrift med de små, litt rare jordskokkene. De smaker utrolig godt og er veldig godt egnet i suppe.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 500 g jordskokk
- 100 g potet
- 1 ss TINE® Meierismør
- 5 dl kjøttkraft, (buljong)
- 5 dl TINE® Kremfløte
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
TIL SERVERING
- 150 g sopp
- 150 g bacon
- 1 stykk eple
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 bunt gressløk
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du
1
Skrell jordskokk og ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft. Da blir de ikke brune. Skrell og del potet i biter. Del jordskokk i mindre biter og fres med potet i smør i en gryte, ca. 2 minutter.
TipsEr jordskokkene veldig ujevne, kan det var lurt å skrelle dem ved hjelp av en skje. Skrap bort skallet med siden av skjeen slik at du kommer godt inn i de små sprekkene.
2
Tilsett kraft og fløte, og kok opp. La småkoke til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter.
3
Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
4
Del sopp i skiver og bacon i biter. Fres til sprøtt i smør i en stekepanne. Skrell eple og del i biter og vend inn. Stek videre 3-4 minutter. Finhakk gressløk og vend inn.
5
Server suppen varm med soppblandingen på toppen. Drypp over olivenolje til slutt og et dryss hakket gressløk.
TipsDenne suppen er godt egnet som forrett servert i små porsjoner. Server den også gjerne med stekt kamskjell eller sprøstekt spekeskinke.