
Jordskokksuppe med bacon, sopp og eple
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gjordskokker
-
100 gpoteter
-
1 ss
-
5 dlkjøttkraft (buljong)
-
5 dl
-
2 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
½ tspepper
TIL SERVERING
-
150 gsopp
-
150 gbacon
-
1 stkeple
-
2 ss
-
1 buntgressløk
-
2 ssolivenolje
Slik gjør du det
-
1
Skrell jordskokk og ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft. Da blir de ikke brune. Skrell og del potet i biter. Del jordskokk i mindre biter og fres med potet i smør i en gryte, ca. 2 minutter.
Tips
Er jordskokkene veldig ujevne, kan det var lurt å skrelle dem ved hjelp av en skje. Skrap bort skallet med siden av skjeen slik at du kommer godt inn i de små sprekkene.
-
2
Tilsett kraft og fløte, og kok opp. La småkoke til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter.
-
3
Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
-
4
Del sopp i skiver og bacon i biter. Fres til sprøtt i smør i en stekepanne. Skrell eple og del i biter og vend inn. Stek videre 3-4 minutter. Finhakk gressløk og vend inn.
-
5
Server suppen varm med soppblandingen på toppen. Drypp over olivenolje til slutt og et dryss hakket gressløk.