Jordskokksuppe med bacon, sopp og eple

Jordskokksuppe med bacon, sopp og eple

6
104
Enkel40 min
Hjemmelaget jordskokk-suppe passer utmerket med salt bacon, stekt sopp og eple som her. En super oppskrift med de små, litt rare jordskokkene. De smaker utrolig godt og er veldig godt egnet i suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

TIL SERVERING

  • 150 g
    sopp
  • 150 g
    bacon
  • 1 stk
    eple
  • 2 ss
  • 1 bunt
    gressløk
  • 2 ss
    olivenolje

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell jordskokk og ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitronsaft. Da blir de ikke brune. Skrell og del potet i biter. Del jordskokk i mindre biter og fres med potet i smør i en gryte, ca. 2 minutter.

    Tips

    Er jordskokkene veldig ujevne, kan det var lurt å skrelle dem ved hjelp av en skje. Skrap bort skallet med siden av skjeen slik at du kommer godt inn i de små sprekkene.

  2. 2

    Tilsett kraft og fløte, og kok opp. La småkoke til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter.

  3. 3

    Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  4. 4

    Del sopp i skiver og bacon i biter. Fres til sprøtt i smør i en stekepanne. Skrell eple og del i biter og vend inn. Stek videre 3-4 minutter. Finhakk gressløk og vend inn.

  5. 5

    Server suppen varm med soppblandingen på toppen. Drypp over olivenolje til slutt og et dryss hakket gressløk.

Tips

Denne suppen er godt egnet som forrett servert i små porsjoner. Server den også gjerne med stekt kamskjell eller sprøstekt spekeskinke.

Del denne oppskriften: