Frisk ertesuppe

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med frosne erter liggende i fryseren, er du kun noen minutter unna en skikkelig god suppe. Middag for hele familien på 1-2-3.

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ingredienser

1 stkløk, finhakket
1 ssTINE Meierismør
600 gfrosne erter
8 dlhønsebuljong
3 dlTINE Matfløte
2 sssitronsaft
½ tssalt
¼ tspepper
2 sshakket gressløk (kan sløyfes)

Serveringsforslag

1 stkgrov baguette
2 ssTINE Meierismør
2 dlTINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

    1. Fres finhakket løk i smør i en kjele, til blank, ca. 2 minutter.
    2. Ha erter og buljong i kjelen, og kok opp. La småkoke i 3 minutter.
    3. Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

      Tips:

      Før du kjører suppen med stavmikseren, kan du legge til side noen erter. Ha de hele ertene tilbake i den glatte suppen. På denne måten får suppen en spennende struktur, og litt å tygge på.

    4. Server suppen varm, toppet med gressløk, og gjerne med skiver av grov baguette og en klatt crème fraîche.

Tips:

Suppe er god hverdagsmat, men denne suppen kan også serveres som en forrett til en større meny. 

Kommentarer

  Legg til kommentar