
Frisk ertesuppe
Enkel•15 min min
Med frosne erter liggende i fryseren, er du kun noen minutter unna en skikkelig god suppe. Middag for hele familien på 1-2-3.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk , finhakket
-
1 ss
-
600 gfrosne erter
-
8 dlhønsebuljong
-
3 dl
-
2 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 sshakket gressløk (kan sløyfes)
Serveringsforslag
-
1 stkgrov baguette
-
2 ss
-
2 dl
Slik gjør du det
-
1
Fres finhakket løk i smør i en kjele, til blank, ca. 2 minutter.
-
2
Ha erter og buljong i kjelen, og kok opp. La småkoke i 3 minutter.
-
3
Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Tips
Før du kjører suppen med stavmikseren, kan du legge til side noen erter. Ha de hele ertene tilbake i den glatte suppen. På denne måten får suppen en spennende struktur, og litt å tygge på.
-
4
Server suppen varm, toppet med gressløk, og gjerne med skiver av grov baguette og en klatt crème fraîche.