Frisk ertesuppe

Frisk ertesuppe

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 15 min
Med frosne erter liggende i fryseren, er du kun noen minutter unna en skikkelig god suppe. Middag for hele familien på 1-2-3.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Stavmikser
1 stk løk , finhakket
1 ss TINE Meierismør
600 g frosne erter
8 dl hønsebuljong
3 dl TINE Matfløte
2 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss hakket gressløk (kan sløyfes)

Serveringsforslag

1 stk grov baguette
2 ss TINE Meierismør
2 dl TINE Crème Fraîche Original

Slik gjør du det

    1. Fres finhakket løk i smør i en kjele, til blank, ca. 2 minutter.
    2. Ha erter og buljong i kjelen, og kok opp. La småkoke i 3 minutter.
    3. Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
      Tips!

      Før du kjører suppen med stavmikseren, kan du legge til side noen erter. Ha de hele ertene tilbake i den glatte suppen. På denne måten får suppen en spennende struktur, og litt å tygge på.

    4. Server suppen varm, toppet med gressløk, og gjerne med skiver av grov baguette og en klatt crème fraîche.
Tips!

Suppe er god hverdagsmat, men denne suppen kan også serveres som en forrett til en større meny. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ann Karin

    3 år siden
    Denne suppen er en av våre absolutt favoritter. Super enkel å lage, passer til hverdag og fest :) Bør lages ofte ;)

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ann Karin, Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat