Håndkle og blad
Frisk ertesuppe
(5757)

Frisk ertesuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med frosne erter liggende i fryseren, er du kun noen minutter unna en skikkelig god suppe. Middag for hele familien på 1-2-3.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser
1 stkløk, finhakket
1 ssTINE Meierismør
600 gfrosne erter
8 dlhønsebuljong
3 dlTINE Matfløte
2 sssitronsaft
½ tssalt
¼ tspepper
2 sshakket gressløk (kan sløyfes)

Serveringsforslag

1 stkgrov baguette
2 ssTINE Meierismør
2 dlTINE Crème Fraîche Original
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Fres finhakket løk i smør i en kjele, til blank, ca. 2 minutter.
    2. Ha erter og buljong i kjelen, og kok opp. La småkoke i 3 minutter.
    3. Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Før du kjører suppen med stavmikseren, kan du legge til side noen erter. Ha de hele ertene tilbake i den glatte suppen. På denne måten får suppen en spennende struktur, og litt å tygge på.

    4. Server suppen varm, toppet med gressløk, og gjerne med skiver av grov baguette og en klatt crème fraîche.
Blått hjerte
Tips!

Suppe er god hverdagsmat, men denne suppen kan også serveres som en forrett til en større meny. 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat