Eplekake med romkrem
Nydelig eplekake med ferdig romkrem. Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig.
Enkel•2 t•1 personer
Ingredienser
Deig
- 150 g hvetemel
- 1 stykk egg
- 100 g TINE® Meierismør
- 75 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
Fyll
- 1 ss TINE® Meierismør
- 50 g rosiner
- 1 ss rom
- 5 dl Piano® Kakekrem med romsmak, (en pakke)
- 3 dl syrlige eple
- 0.5 dl sukker
Tilbehør
- 3 dl vispet TINE® Kremfløte, eller is
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.
2
Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
3
Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle kakeformen med smøret.
4
Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.
5
Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over. Skjell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen. Dryss sukker over, og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.
6
Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.
TipsDersom du har tid, kan du gjerne lage romkremen fra bunnen av.