Eplekake med romkrem
Nydelig eplekake med ferdig romkrem. Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig.

Ingredienser
Porsjoner
1
Fyll
Tilbehør
Slik gjør du
- 1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.
- 2
Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
- 3
Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle kakeformen med smøret.
- 4
Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.
- 5
Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over. Skjell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen. Dryss sukker over, og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.
- 6
Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.
Tips
Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkremen fra bunnen av.