Eplekake med romkrem

Eplekake med romkrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 120 min
  • 45 min
Nydelig eplekake med ferdig romkrem. Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 cm

Deig

150 g hvetemel
1 stk egg
100 g TINE Meierismør
75 g sukker
1 ts vaniljesukker

Fyll

1 ss TINE Meierismør
50 g rosiner
1 ss rom
5 dl Piano Kakekrem med romsmak (en pakke)
3 dl syrlige epler
½ dl sukker

Tilbehør

3 dl vispet TINE Kremfløte eller is

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.
    2. Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
    3. Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle kakeformen med smøret.
    4. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.
    5. Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over. Skjell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen. Dryss sukker over, og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.
    6. Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.
Tips!

Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkremen fra bunnen av.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat