Eplekake med romkrem
Enkel•120 min45 min
Nydelig eplekake med ferdig romkrem. Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig.
Ingredienser
Antall porsjoner
Deig
-
150 ghvetemel
-
1 stkegg
-
100 g
-
75 gsukker
-
1 tsvaniljesukker
Fyll
-
1 ss
-
50 grosiner
-
1 ssrom
-
5 dlPiano® Kakekrem med romsmak (en pakke)
-
3 dlsyrlige epler
-
½ dlsukker
Tilbehør
-
3 dlvispet TINE® Kremfløte eller is
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.
-
2
Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
-
3
Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle kakeformen med smøret.
-
4
Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.
-
5
Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over. Skjell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen. Dryss sukker over, og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.
-
6
Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.