Eplekake med romkrem

Eplekake med romkrem

0
  • Enkel
  • 120 min
  • 45 min
Nydelig eplekake med ferdig romkrem. Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig.

Ingredienser

Utstyr

Springform, 24 cm

Deig

150 g hvetemel
1 stk egg
100 g TINE Meierismør
75 g sukker
1 ts vaniljesukker

Fyll

1 ss TINE Meierismør
50 g rosiner
1 ss rom
5 dl Piano® Kakekrem med romsmak (en pakke)
3 dl syrlige epler
½ dl sukker

Tilbehør

3 dl vispet TINE Kremfløte eller is

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.
    2. Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
    3. Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle kakeformen med smøret.
    4. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.
    5. Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over. Skjell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen. Dryss sukker over, og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.
    6. Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.
Tips

Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkremen fra bunnen av.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat