Eplekake med romkrem

(24)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Nydelig eplekake med ferdig romkrem. Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig.

Antall porsjoner

1

Utstyr

Springform, 24 cm

Ingredienser

Deig

150 ghvetemel
1 stkegg
100 gTINE Meierismør
75 gsukker
1 tsvaniljesukker

Fyll

1 ssTINE Meierismør
50 grosiner
1 ssrom
5 dlPiano Kakekrem med romsmak (en pakke)
3 dlsyrlige epler
½ dlsukker

Tilbehør

3 dlvispet TINE Kremfløte eller is

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.
    2. Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
    3. Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle kakeformen med smøret.
    4. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.
    5. Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over. Skjell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen. Dryss sukker over, og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.
    6. Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.

Tips:

Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkremen fra bunnen av.

Kommentarer

  Legg til kommentar