Eplekake med romkrem

Eplekake med romkrem

2
50
Enkel120 min
Nydelig eplekake med ferdig romkrem. Kaken er lettvint å bake, og smaker herlig.

Ingredienser

Antall porsjoner

Deig

Fyll

Tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter.

  2. 2

    Bland mel, egg, smør, sukker og vaniljesukker til en deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.

  3. 3

    Sett stekeovnen på 200 °C. Smelt smør og pensle kakeformen med smøret.

  4. 4

    Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen. Prikk den godt med en gaffel.

  5. 5

    Fordel rosinene over deigbunnen og smør romkremen over. Skjell eplene og fjern kjernehus. Skjær eplene i båter, og stikk dem tett i pent mønster i kremen. Dryss sukker over, og stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter.

  6. 6

    Server kaken lunken, gjerne med vispet kremfløte eller is til.

Tips

Dersom du har tid, kan du gjerne lage romkremen fra bunnen av.

Del denne oppskriften: