Eplekake med pinjekjerner

Eplekake med pinjekjerner

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 90 min
  • 60 min
Smakfull eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikosmarmelade.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform

Til formen

1 ss TINE Meierismør
1 ss sesamfrø

Kakerøre

200 g TINE Meierismør
150 g marsipan
4 stk egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
4 stk epler
1 ½ dl aprikosmarmelade
1 ss vann
50 g pinjekjerner

Tilbehør

5 dl Piano Vaniljesaus eventuelt vispet krem eller is

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør. Pensle kakeformen med smør, og strø over sesamfrø.
  1. Kakerøre

    1. Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt.
    2. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
    3. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.
    4. Fjern kjernehus og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.
      Tips!

      Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.

Tips!

#1: Bruk gjerne norske epler.

#2: I stedet for pinjekjerner, kan du gjerne strø over andre typer nøtter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • E

    1 år siden
    Helt nydelig kake!

    Kommenter  (0)


  • Tahereh

    2 år siden
    Hei Hva med marsipanen?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tahereh, i steg 3. står det: Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt. og i steg 4. står det: Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.(her skal også marsipanen blandes inn) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Synøve Sparre-Enger

    4 år siden
    Skal marsipanen blandes i røren, eller legges oppå kaken?

    Kommenter  (1)


  • Gard

    4 år siden
    går det an å droppe masjipanen å pinnekjernene?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Ja, det går veldig fint :) God baking Gard!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat