Eplekake med pinjekjerner
Smakfull eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikosmarmelade.
Enkel•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
Til formen
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 ss sesamfrø
Kakerøre
- 200 g TINE® Meierismør
- 150 g marsipan
- 4 stykk egg
- 2 dl sukker
- 4 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 4 stykk eple
- 1.5 dl aprikosmarmelade
- 1 ss vann
- 50 g pinjekjerner
Tilbehør
- 5 dl Piano® Vaniljesaus, eventuelt vispet krem eller is
Slik gjør du
1
Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
2
Smelt smør. Pensle kakeformen med smør, og strø over sesamfrø.
Kakerøre
1
Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt.
2
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
3
Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.
4
Fjern kjernehus og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.
TipsServer med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.
Tips#1: Bruk gjerne norske epler.#2: I stedet for pinjekjerner, kan du gjerne strø over andre typer nøtter.