Eplekake med pinjekjerner

Eplekake med pinjekjerner

6
21
Enkel90 min
Smakfull eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikosmarmelade.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til formen

Kakerøre

  • 200 g
  • 150 g
    marsipan
  • 4 stk
    egg
  • 2 dl
    sukker
  • 4 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 1 ts
    bakepulver
  • 4 stk
    epler
  • 1 ½ dl
    aprikosmarmelade
  • 1 ss
    vann
  • 50 g
    pinjekjerner

Tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Smelt smør. Pensle kakeformen med smør, og strø over sesamfrø.

Kakerøre

  1. 3

    Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt.

  2. 4

    Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.

  3. 5

    Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.

  4. 6

    Fjern kjernehus og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.

    Tips

    Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.

Tips

#1: Bruk gjerne norske epler.#2: I stedet for pinjekjerner, kan du gjerne strø over andre typer nøtter.

Del denne oppskriften: