Eplekake med pinjekjerner
Enkel•90 min60 min
Smakfull eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikosmarmelade.
Ingredienser
Antall porsjoner
Til formen
-
1 ss
-
1 sssesamfrø
Kakerøre
-
200 g
-
150 gmarsipan
-
4 stkegg
-
2 dlsukker
-
4 dlhvetemel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tsbakepulver
-
4 stkepler
-
1 ½ dlaprikosmarmelade
-
1 ssvann
-
50 gpinjekjerner
Tilbehør
-
5 dlPiano® Vaniljesaus eventuelt vispet krem eller is
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Smelt smør. Pensle kakeformen med smør, og strø over sesamfrø.
Kakerøre
-
3
Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt.
-
4
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
-
5
Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.
-
6
Fjern kjernehus og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.
Tips
Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.