Eplekake med pinjekjerner

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Smakfull eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikosmarmelade.

Antall porsjoner

1

Utstyr

Springform

Ingredienser

Til formen

1 ssTINE Meierismør
1 sssesamfrø

Kakerøre

200 gTINE Meierismør
150 gmarsipan
4 stkegg
2 dlsukker
4 dlhvetemel
1 tsvaniljesukker
1 tsbakepulver
4 stkepler
1 ½ dlaprikosmarmelade
1 ssvann
50 gpinjekjerner

Tilbehør

5 dlPiano Vaniljesaus eventuelt vispet krem eller is

Slik gjør du det

  • Til formen

    1. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør. Pensle kakeformen med smør, og strø over sesamfrø.
  • Kakerøre

    1. Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt.
    2. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
    3. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.
    4. Fjern kjernehus og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.

Tips:

#1: Bruk gjerne norske epler.

#2: I stedet for pinjekjerner, kan du gjerne strø over andre typer nøtter.

Kommentarer

  Legg til kommentar