Eplekake med pinjekjerner

Eplekake med pinjekjerner

6
  • Enkel
  • 90 min
  • 60 min
Smakfull eplekake med sesamfrø, pinjekjerner, marsipan og aprikosmarmelade.

Ingredienser

Utstyr

Springform

Til formen

1 ss TINE Meierismør
1 ss sesamfrø

Kakerøre

200 g TINE Meierismør
150 g marsipan
4 stk egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
4 stk epler
1 ½ dl aprikosmarmelade
1 ss vann
50 g pinjekjerner

Tilbehør

5 dl Piano® Vaniljesaus eventuelt vispet krem eller is

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform som måler ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør. Pensle kakeformen med smør, og strø over sesamfrø.
  1. Kakerøre

    1. Smelt smør og avkjøl. Riv marsipanmasse grovt.
    2. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
    3. Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.
    4. Fjern kjernehus og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.
      Tips

      Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.

Tips

#1: Bruk gjerne norske epler.

#2: I stedet for pinjekjerner, kan du gjerne strø over andre typer nøtter.

Kommentarer

  • E

    2 år siden
    Helt nydelig kake!

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat